22hónapis lányomtól kérdezem, szereti-e apát, papát, mamát, stb. az mondja, igen. Szereted anyát? Azt mondja nem. Miért?
Szerintem nem kell ilyen kérdést feltenni a lányodnak. Se 22 hónapos korban, sr máskor. Előbb vagy utóbb úgyis mondaná magától, hogy szeret. Így meg lehet, hogy már csak azért sem fogja mondani.
Az is lehet, hogy az apukája nem kérdezgeti folyton ezt tőle...vagy igen?
Azt hiszem, hogy elég ha te mondod neki hogy szeretlek, ne forduljon át az elvárásba, hogy ő is mondja akkor amikor te éppen hallani akarod.
Nem vagyok nevetséges. 2 hete krdeztem meg először, nem kérdezem én minden nap. Van egy játékunk
"hogy szereted apát?" És akkor megöleli. Akire ezt kérdezik, azt megöleli. Persze nem minden nap. Ezt s nagyszülők találták ki, nekem semmi bajom ezzel.
Amúgy kedvesek vagytok, hogy az egyébként sem jó kedvemre mg rátesztek egy lapáttal.
Te kerdeztel valamit, amire mindenki kivetel nelkul korrekt modon valaszolt. Ez nem ujkeletu dolog, hogy a kisgyereknek nem tesz jot az ilyen jellegu kerdesekkel valo bombazas. Elhiszem, hogy aranyos, de akkorsem. Ha nem kerdezel tole ilyeneket, duplan hasznos: a gyereket nem traktalod hulyesegekkel, es neked sem lesz rossz kedved csak mert nem olyan valaszt kapsz tole, amit vartal.
Ha erdekel a tema, nyugodtan olvass bele par gyermekpszichologus cikkebe, konyvebe, kifejtik, hogy mi ezzel a gond. Szivesen linkelet parat ha gondolod.
Nahát kövezzetek meg akkor engem is, mert 'biz mi is megkérdeztük a gyerektől. SŐT! Jól el is mulattunk a kapott válaszon.
Egy biztos, nem tudják még ők ennek a pontos jelentését. A lányom pl. csak az apját "nem szerette" ilyenkor, de csak szóban, máskor meg imádja, látszik rajta.És nem apás egyébként.
A banális magyarázat - ami sokszor a szülő eszébe sem jutna, csak kattog a válaszon- pl. esetünkben: nálunk annyival magyarázta a gyerek -amikor már meg tudta mondani- "azért, mert szúr". Lefordítva: apuka gyakran puszit adott, a borostája szúrt.
Hogy mennyire komoly a "nem szeretlek" válasza egy kisgyereknek, remélem ez megmagyarázta. :)
Kérdező, nyugi, ha zavar a válasza ne kérdezd, egyébként meg a szüleiket szeretik a gyerekek a világon mindennél jobban, ez ne legyen kérdés sem előtted.
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!