Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem szeretem apát, csak...

Nem szeretem apát, csak anyát! 2 és fél éves kisiam mondta. Ezzel mit tudok kezdeni? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Épp indultam el itthonról orvoshoz, és csak az apa maradt itthon a két gyerekkel. Pont felébredt a délutáni alvásból a nagyobb, jóval előbb, mint kellett volna, nagyon nyűgösen. Kérte, hogy ne menjek el itthonról. Kicsit maradtam még, de mondtam, hogy muszáj (időpontra mentem). Kérte, hogy én lökjem a hintát. És utána mondta, hogy nem szereti apát, csak anyát.

Világos, hogy ezt azért mondta, mert azt akarta, hogy ne menjek el, de azért láttam, hogy rosszul esett a férjemnek. Pedig nagyon jó a kapcsolatuk.

Ezzel ne kezdjek semmit, vagy valamit az érdemes?

2013. júl. 11. 16:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez az a korszak, amikor féltékeny az azonos nemű szülőre. TEljesen természetes reakció. El kell magyarázni neki szépen, türelmesen, hogy apa anya férje, és neki is meg lesz majd egyszer a felesége, és termsézetesen mindenki szereti apát, mert apa jó. Azért mondja ezt, mert rivalizál, ödipuszi időszak :) nincs ok aggodalomra.
2013. júl. 11. 16:27
 2/5 anonim ***** válasza:

Ez ennyi idősen egy teljesen normális dolog és semmi esetre sem kell "szó szerint" értelmezni.

Az én nagyobb fiam is mond néha ilyeneket, közben meg rajong az apjáért.

2013. júl. 11. 19:38
 3/5 anonim ***** válasza:
nem kell ezzel kezdened semmit:egyszerűen nyűgös volt,álmos volt és te pont mentél el ami rosszul esett neki!Sajna ez van!A férjed meg ne szomorkodjon,hisz ő is tudja hogy nem így van!
2013. júl. 11. 21:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha normális a viszonya az apjával, akkor nem kell kezdened ezzel semmit. Én tegnap arra jöttem haza a postáról, hogy a 3 éves lányom már ébren van (aludt, amikor elmentem), apja pedig azzal fogadott, hogy a lányunk azt mondta, apát nem szereti, anyát szereti.

Ők így fejezik ki azt a pillanatnyi érzést, hogy anyát akarják. Ez pedig fokozottan így van ébredés után. :-)

2013. júl. 11. 21:27
 5/5 anonim ***** válasza:

Semmi különös, az enyém ezt nap mint nap mondogatja. Az én páromnak is rosszul esik, de nem kell felfújni. Nálunk az van, hogy a párom itthonról dolgozik, ő hozza, viszi őket az oviba, ha betegek ő van velük otthon. Engem kevesebbet lát a lányom, és jobban hiányzom neki. Ezért esténként csak engem akar, és ha az apja akarja altatni, etetni, bármit, akkor mindig ez a válasz.

Életkori sajátosság, nem mondják komolyan.

2013. júl. 11. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!