Anyukák, akik 2-3 éves korig is szoptatnak, én nem értem, nektek nem fáj, amikor a gyerek fogaival tépi a melleiteket, hogy birjátok ezt ki ennyi ideig?
Azért lett mindegyik gyerekből erős harcos, mert hatalmas volt a szelekció. Nem volt az ötödik heti pecsételésnél progeszteronpótlás, meg koraszülötteknek tüdőérlelő, hanem azok a gyerekek meg sem születtek. Szóval ne keverjük már a szezont a fazonnal.
Az anyatej a legmegfelelőbb táplálék az újszülöttnek, mondjuk egy éves koráig. De fokozatosan csökken a tápértéke, egyre kevésbé teljes értékű. Egy kétévesnek meg már sem anyatejre, sem az ezzel járó erőltetett anyai közelségre nincs szüksége. Azok, akik ilyen sokáig akarnak szoptatni, a saját kötődési zavarukat örökítik így tovább, láncolják magukhoz a gyereket. Holott a kötődés nem arról szól, hogy a gyerek matrica, anya meg nem hajlandó elengedni a kezét. Hanem hogy a gyerek bízik az anyjában, el mer indulni egyedül felfedezni a világot, mert tudja, hogy az anya mindig visszajön. És ez egyáltalán nem ugyanaz, mint a mindig ott van. Ugyanez a baromság az iskoláskorig együttalvás, a napi nyolcórás hordozás óvodáskorig és a minek óvodába járatni a gyereket, a legjobb neki az anyjával. Hát nem. Minden életkornak megvan a maga sajátossága. Az óvodásnak már szüksége van a kortársakra, és nem anya cicijén kell lógni. Észre kellene venni, hogy az óvodáskori szoptatásra inkább anyának van szüksége.
(16-os vagyok)22-es Istenem de sok hülyeséget hordasz össze. Erőltetett anyai közelség???? Az mi? Szerinted lefogom a gyereket és beletömöm a szájába a mellemet?? Annyira bírom az ilyen megjegyzéseket.
Miért gondoljátok, hogy csak a két véglet van, az egyik, hogy 2 éves kora előtt elválasztja a gyerekét vagy a gyerek magától leszokik és onnantól csúnyán néz arra aki tovább mer szoptatni, ameddig az anya és a gyere akarja.
A másik meg aki iskolás korig magához láncolja a kisgyereket, nem engedi gyerekek közé, úton-útfélen hangoztatja, hogy ő bizony szoptat akárhol akármikor, közben hordoz és együtt alszik a kicsivel.
Hát nem. Ennél sokkal több változat van és egyik se rosszabb vagy jobb a másiknál, ha mind az anya és mind a gyerek érdekeit és kényelmét szolgálják.
Ha a másfél éves gyerek tépi, üti, harapja a mellet, azonnal el kell tőle venni és csak egy-két óra múlva engedni. Addig nem lesz semmi baja. 2-3 ilyen alkalom és megtanulja, hogy ha erőszakos azzal nem megy semmire. (amúgy ha nem szándékosan csinálja helyes szoptatási technikával nem ér hozzá a gyerek foga a mellbimbóhoz)
Elszomorít, mert ez a 3 év amit szoptatással töltöttem, mind nekem mind a lányom gyönyörű, bensősége időszak és remélem a kistestvérével is átélhetem ennyi ideig.
És annak ellenére, hogy tudja, bármikor jöhet "cicizni" mégis nyitott barátkozó gyermek, aki akkor sincs szorult helyzetben, ha én nem vagyok ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!