Most öszintén, anyukák 1-2 éves gyerekkel, ti élvezitek egy örökké futkorászó kisgyerekkel, aki még nem beszél, és nem igazán lehet szabályozni, ha elmentek nyaralni?
"miért adta nekünk ezt a jóisten?"
Őszíntén kívánom, hogy ez legyen a legnagyobb bajod a gyerekkel, hogy örökmozgó
Akkor nevelési tanácsadó vagy pszichológus. Olyan nincs, hogy kezelhetetlen, csak meg kell találni a helyes módszert, ha kell segítséggel.
És mielőtt mondjátok, hogy nem tudom milyen az ilyen gyerek, de igen tudom. Nem az enyém, hanem nővéremé, aki ugyanígy volt, aztán a 3 éves gyerekkel elment nevelési tanácsadóhoz, mert az óvónő kerek-perec megmondta neki, hogy ha vállat von és belenyugsik, hogy kezelhetetlen, akkor az is marad. Most lett elsős a kisfiú, na nem lett egy kisangyal, de egészséges mértékben maradt meg a "rosszaság".
Nem bántani szeretném se a kérdezőt, se azokat a válaszolókat akik ilyen helyzetben vannak, de szerintem egy jól irányzott tanács többet ér, mint a "jajj, szegénykém"-ezés.
Megértem, hogy nehéz, de 1,5 éves gyereknél sokkal-sokkal egyszerűbb közbelépni, mint pl 5-10 év múlva. Szóval nagy levegő és kérjetek segítséget, ha másképp nem megy!
(És annak a belső hangnak, ami most megszólalt, hogy "mindenki azt fogja hinni, hogy belebuktam az anyaságba, szar anya vagyok stb." üzenem: NEM! Amíg nem adod fel, hogy ez van, nem tudsz változatni rajta addig, nem buktál bele semmibe)
De amúgy kérdező köszönöm, hogy leősanyázol, nem érzem, hogy jótanácson kívül eddig bármilyen leszólást kaptál volna tőlem.
Igen kiragadtam azt a mondtatot, ha félreértettem, elnézést, de eléggé félreérthető volt.
Ettől függetlenül tartom magam ahhoz, hogy annak ellenére, hogy elfogadom, megértem mennyire nehéz, azzal nem segítek, hogy azt mondom "igen, ilyen a gyereked nyugodj bele". Inkább azzal szeretnék segítséget nyújtani, hogy próbálom megértetni, van rá megoldás, akkor is, ha segítséget kell hozzá kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!