Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, hogy ismét elaludj...

Mit tegyek, hogy ismét elaludjon este normálisan?

Figyelt kérdés
2 napja teljesen megváltozott a lányom. Szerintem hiszti. Este eddig mindig úgy volt, hogy megitta az esti tejét és bevonultunk a szobába, Ő lefeküdt a saját ágyába, én a miénkbe és csendben megvártam, amíg elhelyezkedik és elalszik. Ez már hónapok óta így ment, semmi gond nem volt eddig. De most két napja nem engedi, hogy bevigyem a szobába aludni, hanem ott akar lenni a nappaliban velünk. Végül ledől a szőnyegre vagy van egy babzsákfotel, abba, és ott elalszik. Szeretném, ha nem Ő irányítana mindent, szeretném, ha továbbra is normálisan az ágyban aludna el. Főként azért, mert férjemmel csak ez az idő van, amikor felhőtlenül együtt tudunk lenni, ez az esti 1-2 óra és nem szeretné egyikünk sem, ha ennek most vége lenne, mert a kisasszony úgy dönt, hogy kinn marad a nappaliban és fenn van este 10-ig. Volt valakinek hasonló? Hogyan oldotta meg? Mit javasoltok? 22 hónapos egyébként a lányom.
2010. márc. 11. 08:55
 1/10 anonim ***** válasza:

És ha bevinnéd a babzsákot a szobájába?

Nem lehet, hogy több igénye lett apa társaságára? Talán ha ő vinné el lefeküdni...

2010. márc. 11. 10:54
 2/10 A kérdező kommentje:
Szia. sajnos a babzsákfotel nem fér be a szobába, mert kb. 5-6 nm az egész szoba, benne van a mi ágyunk, az ő ágya, így szinte semmi hely nem marad. Apa próbálta tegnap vinni kb. 3x de mindig üvöltés lett a vége. Gondolom, hogy velünk szeretne lenni, de az akkor sem állapot, hogy emiatt későn alszik el. Köszi a válaszod!
2010. márc. 11. 11:05
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia

Mi mindig külön szobába aludtunk, de én is megvártam amíg elaludt. Aztán eldurvult a dolog, nem akart aludni, lefeküdni, éjjel nagyon sokat sírt. Elvittem alvás ambulanciára. két hét alatt megoldódott a dolog. Szerintem vidd be és tedd be az ágyába ... lesz hiszti meg músor, de csak pár napig még rájön, hogy Te vagy a főnök és nem Ő.

Esetleg csalogasd be, vezessetek be valami új szokást. Mese, vers az ágyba lefekvés előtt, vagy zenehallgatás, az ágyban.

Még az jutott eszembe, hogy lehet fél a sötétben, vagy az egyedülléttől...

2010. márc. 11. 11:07
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi második! Nálunk mindig elég problémás volt az alvás, kb. 15 hónapos koráig kelt, úgy, hogy éjjelente 3-4 órákat voltunk ébren, mert nem lehetett lerakni a kiságyba. Akkor jött át a mi szobánkba. Onnantól hónapokig nyugodt volt, aludt, mi csak a mocorgására ébredtünk éjjel, egyébként semmi gond nem volt. Akkor úgy gondoltuk fél egyedül. De miután bejött a mi szobánkba, akkor is hónapokig úgy aludt, hogy elaludt, én kijöttem a szobából és aludt, nem volt gond. Mi pedig kinn voltunk a nappaliban. Lehetséges, hogy valamikor most tudatosult benne, hogy abban az 1-2 órában egyedül van a szobában? Valószínűleg az lesz, hogy bemegyünk és amíg meg nem érti a helyzetet,üvöltés lesz, csak összeszedem magam, hogy meg tudjam csinálni. Nagyon nehezen viselem a sírást és a hisztit. :( Ma a férjem leszedi a reluxát, mert ugyan nincs behúzva, de azért sötétebb van, mint máskor volt, lehet, hogy az is baj. Sajnos tényleg nekem sincs más ötletem, csak az, hogy sírni hagyni. Még a mesét megpróbálom! Köszi!
2010. márc. 11. 11:33
 5/10 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez volt a helyzet. Viszont én kicsit határozottan megoldottam. Este fürcsi után mese, ő hozza a könyveket, amiket mesélek max 3. Majd bebújunk anya ágyába, és tévézünk kicsit, kb 10 perc. Utána kap egy kis vizecskét, beteszem az ágyába, kikapcsolom a tévét(mi is egy szobában alszunk még vele, nincs másik sajnos) Majd kimegyek a nappaliba, apához és emlékeztetem rá, hogy kint leszek, vigyázok rá és ülök a kanapén míg el nem alszik. Viszont kb 2 hét volt mire ezt elértem.

Első este, minden szertartás után ágyba tettem és leültem az ágy mellé, nem a mi ágyunkba feküdtem, mondtam itt leszek vele, míg elalszik. Majd folyamatosan hátrébb vonultam, mígnem kikerültem a nappali ajtóba, mindig mondogattam neki, anya ideül és várja, hogy elaludjál. Ez hatásos volt, mert semmi sírás nem volt, mégis egyedül alszik már mára. Ügyes, kb 20 perc és elalszik, nem kiabál, tudja mi kint vagyunk és nincs gáz. Így az esti sírások is megszüntek, mert egyedül alszik el és már nem keres, ha nem vagyok bent.

Sok sikert. 26 hós kiscsaj anyucija

2010. márc. 11. 13:21
 6/10 A kérdező kommentje:
Szia. Köszönöm, megfogadom a tanácsod, megpróbálom tudatosítani benne, hogy nem hagyjuk itt, itt vagyunk, csak egy ajtó van közöttünk. Habár tegnap férjem is próbálta neki magyarázni, de annyira üvöltött, hogy tizedét se értette, szerintem azt se tudta, hogy a férjem beszél hozzá. :( Majd ma este ismét kiderül.... :)
2010. márc. 11. 13:25
 7/10 anonim ***** válasza:
Szívesen. Nálunk is ugyanez volt, vagyis tuti fél szegénykém. Folyamatosan haladj ki a szobából, így nem lesz gond, de kb 4-5 napig az ágya mellett legyél, közel hozzá, hogy biztonságban érezze magát, ne szólj hozzá, csak csenben ülj és hidd el elalszik, megnyugszik, hogy ott vagy. Máshogy nem fog menni, nekünk se ment. Az ajtó nyitva van, úgy alszik el, tehát a beszélgetéshez és a tévéhez is hozzászokik, de tudja, hogy nem csukjuk be rá az ajtót és szépen elalszik. A férjem röhögött, hogy üldögélek lent a szőnyegen, de máraa már rájött, hogy jól csináltam. Szépen hátráltam kifele. :D Röhejes kicsit, de megéri. És mindig hasonló sablon szöveget mondogattam, ha nyugtalankodott, vagy szólított minket, nyugi itt vagyunk, aludjál. Menni fog, ha ez a módszer neked is tetszik.
2010. márc. 11. 13:36
 8/10 A kérdező kommentje:
Csak én eddig is ott voltam mellette, amíg el nem aludt, ez a pláne! Hónapokig úgy aludt el, hogy bevonultunk ketten a szobába, lefeküdtünk az ágyra, megvártam míg elalszik, nem szóltam hozzá, esetleg ha nagyon izgett-mozgott, akkor szóltam, hogy próbálj meg aludni és akkor csendben is maradt és kb. 10-15 perc alatt elaludt így. De most két napja nem akar bemenni a szobába úgy, hogy mi a nappaliban vagyunk. Ha mégis beviszem, lemászik az ágyról és kijön a nappaliba..... Mivel nincs rács az ágyon, mert az is frusztrálta régebben, így leszedtük az egyik rácsát. Sajnos félek attól, hogy nálunk nem lesz olyan sima menet ez, mint Nálatok, hogy csend van és majdcsak elalszik, hanem sajnos sírás lesz belőle. :(
2010. márc. 11. 13:46
 9/10 A kérdező kommentje:
Most még az jutott eszünkbe, hogy felkapcsolunk egy kislámpát a szobában és úgy próbáljuk meg bevinni és elaltatni. Ha a sötéttől fél, akkor amíg mi be nem megyünk lefeküdni, addig égni fog a kislámpa. Akkor nem szabad, hogy féljen. No majd meglátjuk, mire jutunk vele.
2010. márc. 11. 14:03
 10/10 anonim ***** válasza:

Sólámpa, tökéletes és egészséges is. :)

Hát mit ne mondjak első este, mikor már nem feküdtem én is az ágyban, hanem ültem nem tetszett neki, sőt ő még tévével is aludt, de volt 11 mire végre horpasztott, így drasztikusan jött ez a módszer, vagyis első este, sírt nagyon sokáig, mert minden más volt, de utána semmi gond nem volt. Csak egy sírást kellett kibírni, határozottan, türelmesen, szeretettel, megnyugtatva. És hála sikerült. :)

Kitartás, menni fog:)

2010. márc. 11. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!