Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig ébredt kisgyereked...

Meddig ébredt kisgyereked éjjelente?

Figyelt kérdés

Lányom 2 éves. Minden éjjel kb 5-ször megébred. Átmegyek hozzá és vissza altatom. Ahhoz hogy elaludjon az orromat szokta fogni és akkor is kell neki mikor éjjel megébred.

Volt egy időszak mikor nem kelt fel de kb fél éve megint elkezdte. Mitől lehet ez?

Esetleg adjak neki egy plüssöt és elmondom neki hogy ha felkel csak szorítsa magához?

Mindig mondja hogy sötét van lehet fél a sötétben.

2015. aug. 28. 06:44
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A nagyobbik gyerekem kb. 15-16 hónapos korától alszik egész éjszaka, a kicsi meg kb. 6 hetes korától.

Csak betegség idején szoktak felébredni, amúgy ágyút lehetne mellettük elsütni :)

Viszont ők mindketten egyedül aludtak el már újszülött koruktól, így nem volt gond az sem, ha éjszaka vissza kellett aludni.

2015. aug. 28. 19:30
 12/12 anonim ***** válasza:

Nekem 2 gyerekem van.

Az első 3 hónapos korától átaludta az éjszakát. Nyilván ha beteg volt, vagy fogzott, akkor felkelt, és Uram Isten, még olyan is volt, hogy velem aludt, ha rosszul volt. És nem lett elkapatva. Meggyógyult, onnantól alszik megint egyedül.

A második gyerekem 3 éves koráig minden éjjel fent volt. Volt, hogy órákig is. Fogalmam nem volt mi volt a baja. Nekünk van éjjeli fény is, nem hinném, hogy fél a sötétben. Mivel az elsőnél nem volt ilyen gond, nem hinném, hogy én rontottam el.

Mindent megpróbáltunk, hogy leszoktassuk róla, egy időben nem is én mentem be,hanem a férjem, ő meg aztán nem tutujgatta. Megkérdezte, van valami gondod? Nincs, akkor aludj. Hát nem aludt, bőgött.

Szerintem nálatok sem te rontottad el, egyszerűen vannak ilyen gyerekek. Ha a gyerek éjjel fent van, és sír, be kell hozzá menni, és minden eszközzel meg kell nyugtatni. Ha ezt nem teszed, akkor csak azt tanulja meg, hogy nem számíthat rád. Csendben lesz, az igaz, de milyen áron.

Szerintem próbáld meg az éjjeli fényt, vagy egy kis sólámpát. Ha meg nem megy, hát akkor bent vagy vele egy kicsit. Szerintem pár hónap és elmúlik. Megvan már minden foga?

2015. aug. 30. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!