Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Cipővásárlásnál meddig kell...

Cipővásárlásnál meddig kell figyelni arra, hogy tartsa a bokáját?

Figyelt kérdés
11,5 hónapos kora óta megy egyedül (most 16,5 hónapos). Az első cipője értelemszerűen fogta a bokáját, a mostani csizmája is. Készülünk tavaszi cipőt venni neki, de abból a márkából, amit szeretnék, alig-alig volt választék. Egy szimpatikusabbat találtam, ami a méretében is volt, az viszont olyan volt, hogy pont a bokája kandikált ki. Mint a felnőttek sportcipőjénél.
2010. márc. 10. 21:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia! Én kislányom már 3 éves elmúlt, de még mindig olyan cipőt veszek neki ami tartja a bokáját. Nem tudom mennig kéne, szerintem 3 éves korig mindenképpen jó, mert addigra alakul ki a lábboltazat is. Lehet, hogy nincs összefüggés a kettő között, de én inkább óvatosabb vagyok!
2010. márc. 11. 10:12
 2/3 anonim ***** válasza:
Még most jó, ha tartja a bokáját! Nem véletlen, hogy a jobb cipőmárkákból nem csak a legkisebb, hanem a kicsit már nagyobb méretű (kb. 25-ös méret) cipőkig inkább az ilyen fazonokat gyártják. Szóval szerintem is olyan 3 éves koráig jobb a bokafogós.
2010. márc. 11. 22:43
 3/3 anonim ***** válasza:
3 éves korig mindenképp, de utána is érdemes odafigyelni arra, hogy jó minőségű cipőt viseljen, mert olyan 6éves koráig a rossz cipő deformálhatja a lábát, ami akár gerinc problémákhoz is vezethet.
2010. márc. 13. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!