Hogy világosítod fel a kislányod?
Gondolom több fokozat van. Nálunk most jönne az első (3éves). Látta nálam a tampont, és megkérdezte, mi az. Ti ilyenkor mit mondanátok? Nagyvonalakban leírnátok?
Aztán a következő, kicsit komolyabb mikor lenne és mit mondanál?
Majd az igazi, mindent elmagyarázós mikor lenne?
Légyszi röviden írjátok len, mit mondtok ilyenkor! Elég tanácstalan vagyok.
Nekem szakember (pszichológus) javasolta, hogy mindig csak az aktuális kérdésekre válaszoljak, arra viszont elég alaposan, őszintén. Nálam bevált.
Az én lányom is kicsi kora óta tudja, hogy a nők időnként véreznek, és az egy picit fájdalmas is lehet, de nem vészes.
Most éppen a fogamzásgátlásnál tartunk (9 éves), mert az érdekli.
Az én lányom is 3 éves. A nemek közti fizikai különbséggel magától értetődő módon van tisztában, mert van egy bátyja. Azt is tudja, hogy anya hasában van egy magocska, és ha apa átteszi oda a saját magocskáját, abból fejlődik ki a kisbaba (a technikai részetekre egyelőre nem tértünk ki.)
A tamponnal viszont én is gondban vagyok. Múltkor megtalálták, azt mondtam, hogy ezt a nénik használják néha, és ne játszanak vele, mert szeretném, hogy tiszta maradjon. Letették, és nem firtatták tovább. Tudom, hogy ez csak a kérdés elodázása, de úgy gondolom, hogy egy ennyi időst még sokkolna, ha megtudná, hogy "onnan" időnként vér jön.
Megkérdezte, hogy mi az, és miért kell az nekem. Mondtam neki, hogy este megbeszéljük.
Arra gondoltam, hogy annyit mondok neki, hogy anya már nagy lány és időnként szüksége van rá a nagylányoknak. Ez felnőtt korban olyan természetes, mint a fürdés vagy a fogmosás. Ez jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!