Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy világosítod fel a kislányod?

Hogy világosítod fel a kislányod?

Figyelt kérdés

Gondolom több fokozat van. Nálunk most jönne az első (3éves). Látta nálam a tampont, és megkérdezte, mi az. Ti ilyenkor mit mondanátok? Nagyvonalakban leírnátok?

Aztán a következő, kicsit komolyabb mikor lenne és mit mondanál?

Majd az igazi, mindent elmagyarázós mikor lenne?

Légyszi röviden írjátok len, mit mondtok ilyenkor! Elég tanácstalan vagyok.

2015. aug. 26. 18:06
 1/5 anonim ***** válasza:
93%

Nekem szakember (pszichológus) javasolta, hogy mindig csak az aktuális kérdésekre válaszoljak, arra viszont elég alaposan, őszintén. Nálam bevált.

Az én lányom is kicsi kora óta tudja, hogy a nők időnként véreznek, és az egy picit fájdalmas is lehet, de nem vészes.

Most éppen a fogamzásgátlásnál tartunk (9 éves), mert az érdekli.

2015. aug. 26. 18:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom is 3 éves. A nemek közti fizikai különbséggel magától értetődő módon van tisztában, mert van egy bátyja. Azt is tudja, hogy anya hasában van egy magocska, és ha apa átteszi oda a saját magocskáját, abból fejlődik ki a kisbaba (a technikai részetekre egyelőre nem tértünk ki.)

A tamponnal viszont én is gondban vagyok. Múltkor megtalálták, azt mondtam, hogy ezt a nénik használják néha, és ne játszanak vele, mert szeretném, hogy tiszta maradjon. Letették, és nem firtatták tovább. Tudom, hogy ez csak a kérdés elodázása, de úgy gondolom, hogy egy ennyi időst még sokkolna, ha megtudná, hogy "onnan" időnként vér jön.

2015. aug. 26. 18:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
3 évesen kissé korai a tampon-menstruáció téma. Tedd el előle! 2 lányom is van, 12 és 15 évesek. Mindent a maga idejében.
2015. aug. 26. 18:55
 4/5 A kérdező kommentje:

Megkérdezte, hogy mi az, és miért kell az nekem. Mondtam neki, hogy este megbeszéljük.

Arra gondoltam, hogy annyit mondok neki, hogy anya már nagy lány és időnként szüksége van rá a nagylányoknak. Ez felnőtt korban olyan természetes, mint a fürdés vagy a fogmosás. Ez jó?

2015. aug. 26. 19:03
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez így teljesen jó.
2015. aug. 26. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!