Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudnám megitatni?

Hogyan tudnám megitatni?

Figyelt kérdés
A kislányom 2 éves. Mindig keveset evett, vékony, keveset is iszik. Most 2x kerültünk kórházba, hányás-hasmenéssel, semmit nem tudtak kimutatni. Kivizsgálás szükséges, hogy kizárjunk bizonyos betegségeket. A lényeg nem is ez, hanem az, hogy elkerülhettük volna a kórházat, ha tudom itatni. Napi 3-5 dl folyadékot iszik, minimális levest, és gyümölcsöt. Szóval alapból nem itatható. Ezt 5 nap után el is hitték nekem a kórházban, és kiengedtek. De továbbra is ez van, itthon is, hogy 40 fokban is 4 dl ivott tegnap. Most ott tartunk, hogy idegileg már rámgyek a mindennapi kinlódásra, és állandó itthon a veszekedés, a gyerek miatt. Mindent próbáltunk, és mindenből....valaki, aki hasonló cipőben járt, megosztaná a tapasztalatait?

2015. aug. 16. 10:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Átérzem a helyzetet. 4 éves a fiam és pár hónapja van az, hogy normálisan iszik. Mondjuk 1 litert, ami még nem tökéletes, de a korábbi napi 2-3 dl-hez képest jó. Ő is került kórházba és még nem is hasmenés, hányás miatt. Egy "sima" lázas állapotban majdnem kiszáradt, pukkantak szét a vénái. Szörnyű helyzet. De nem tudtam mit tenni :(
2015. aug. 16. 12:42
 12/19 anonim ***** válasza:
Neki is sokszor fehér lepedékes a nyelve. Persze mindig kihangsúlyozzák a bő folyadék bevitelt, ha meglátják. Ok, de hogy?!
2015. aug. 16. 12:45
 13/19 anonim ***** válasza:
Szükség esetén fecskendővel beadni a szájába? Tea?
2015. aug. 16. 13:26
 14/19 anonim ***** válasza:

Ilyen nagy uveg, pl. Te is iszol egy 1-2 literesbol, hatha az tetszene neki ?

Vagy pl meset nez, belemrul, es kozben adod neki pl kanalbol ?

2015. aug. 16. 14:12
 15/19 anonim ***** válasza:

Én lányom is 2 éves 10.7 kg... Nagyon rossz evő és ivó volt születése óta..Sőt a cicit sem fogadta el soha 😕.. napi tej ital nálunk 5-6 deci. Plusz az icik víz kubu yippi és társai. Nekem mondhat bárki bármit nem érdekel.Az a lényeg hogy iszik. Kb 2honapja volt calici vírus nála.3-4 napig nurofenes fecskendővel ittam 5-10 percenként 5mili.közben azért az apja is bele imatkozott pár korty kólát orvos ajánlotta. Evés nálunk úgy néz ki hogy spagetti 2-3 napig aztán rizs szaftal szinten pár napig utána leves benne répa tészta karalábé stb.. reggeli általában virsli párizsi pici kenyér vagy zsemle.uzsonnára kalács kuglóf bukta.de ezt úgy kell el képzelni hogy csak pár falat.sokszor már én sírtam etetés közben,néha úgy éreztem hogy feladom.az orvos mondta hogy gyerek még na halt éhen úgy hogy előtte volt a kaja. Az evés már nem érdekel engem sem az ivászat viszont katasztrófa. Minden korty számít! Ez a szlogen nálam! Sokszor csináltam már azt hogy a lakásban minden helyiségben hagyok icit pohár víz cumisuveg tea vagy csoros pohár kulacs és mindig talál vmit ami tetszik neki persze kortyol ha méh ízlik akkor meg iszik belőle. Vagy látja hogy én fel literes üvegből iszom a vizet teszek neki is ki. Mindig az kell amit én is iszok szóval pár kortyol ott is le csúszik. Az én lányom nagyon aktív gyerek nem kövér de viszont izmos szálkás. Orvos elégedett vele.Nem mondom meg pár deka 1kilo meg el férne rajta. De vannak jobb és rosszabb napok a jónak örülök

de a rosszba sem örülök MÁR bele.

2015. aug. 16. 16:51
 16/19 anonim ***** válasza:
Bocsi most láttam tele van hibával! Ne hari,remélem azért eltudod olvasni. Siettem a gyerek alszik.
2015. aug. 16. 16:55
 17/19 anonim ***** válasza:

Nálunk is kint van neki egy üveg kéznél, abból bármikot tud inni.

És naponta sokszor kínálom pohárból vagy nagy kedvenc a szívószál.

És ami még nála bevált, ha én iszok, akkor neki is kell, ha csak pár kortyot, de iszogat folyamatosan.

2015. aug. 16. 21:24
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat, látom más is jár hasonló cipőben....sajna tegnap is csak 3,5 deci sikerült + 1 narancs. Semmi egyéb, amiben folyadék van. Ma eddig 1,5 deci. Este bevittem a sürgősségire, de nem láttak el, vigyem be az ügyeletre, majd ott megmondják kell-e neki infúzió, onnan meg én hoztam haza, mert nagyon sokan voltak. Tegnap és ma már ott tartottunk, hogy szétvert egy üveges bébiételt a konyhakövön, mert felkínáltam neki opcióként azt is, hátha éppen azt enné meg, és a kezemből is kiüti az innivalót, ha próbálkozom. Ma adtam neki tejeset is, a kedvenc kakaóját, 3x is kérte, 10-30 miliket ivott belőle......fogalmam sincs mi történt a gyerekkel, szerintem ide már tényleg orvos kell, bár néha meg azt érzem, hogy én viszem túlzásba a dolgokat!Remélem hamar megoldódik a helyzetünk, valahogy, mert túl sokáig már nem bírom én sem, és az apja sem......
2015. aug. 17. 13:47
 19/19 anonim ***** válasza:

Az is baj lehet, hogy a gyerekek a feszültségre nagyon érzékenyen tudnak reagálni. Ha Te ennyire kész vagy az ivás-nemivástól, azt érzi rajtad, és esetleg Neki az jön le hogy az ivás körül valami nagyon rossz dolog van, ezért azt jobb lesz kerülni.

Szerintem vagy határozd el vagy azt hogy kínálgatod és ha iszik iszik, ha nem akkor nem, vagy azt hogy x decit mindenképp megiszik és ha ellenkezik is a szájába nyomsz óránként 3 Nurofen-adagolónyi folyadékot. De bármelyiket választod, próbálj meg eltökélt és higgadt maradni.

Egyébként kiszáradással először szerintem a gyerekorvosotokhoz fordulj, szerintem ha szükséges, ő ad beutalót a kórházba, úgy sokkal gyorsabban bejuttok.

2015. aug. 17. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!