Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » 2 napja vannak hörcsögeim, és...

2 napja vannak hörcsögeim, és úgy látom, hogy eddig még nem ittak vizet az itatójukból. Hogyan tudnám megitatni őket? Vagy nem kell erőlködnöm? Milyen sűrűn iszik a höri és kb. mennyit?

Figyelt kérdés
Arról is hallottam, hogy valaki fecskendővel itatta meg a kisállatot, mert nem ivott, utána viszont rákapott a vízre...
2010. jan. 22. 08:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem gyerekkoromban rengeteg hörcsögöm volt, egyszerre akár több is, de sosem volt itatójuk. Mindig jól megmostuk a zöldséget, amit éppen ettek, és úgy tettük be az akváriumba. Ők abból kinyerték maguknak a szükséges vízmennyiséget, a vízcseppeket lenyaldosták, a többit meg a zöldségből. Úgyhogy ne aggódj! :)
2010. jan. 22. 09:04
 2/7 anonim ***** válasza:
54%

hát én azt csinálnám, hogy odavonszolnám a hörit, és az itatót megnyomnám, akkor észrevenné, hogy ott a víz :)

mert lehet amilyen buta nem jött rá eddig.

Egyébként nekem volt olyan hörim, aki 3 napig eltűnt a lakásban, a földön lévő nylon zacskót kirágta és abból meg eltünt a hörikaja, hát ő sem ivott 3 napig, mert ugye nem találtam sehol. Aztán hallgatóztam csöndben, és a hangfalból jött valami piszmogás, majd kiszedtük a hangszórót, ott ült bent és mosolygott, előtte meg egy nagy kupac hörcsögkaja. A kaját így a bass reflex nyíláson át hordta be, meg azon keresztül közlekedett.

Szóval 3 napot simán kibírnak víz nélkül ezek szerint.

2010. jan. 22. 09:06
 3/7 anonim ***** válasza:
Kölyökkoromban volt, hogy egyszerre 35 db hörcsögöm volt. (eredetileg csak hárommal indultam, csak egy kicsit elszaporodtak). Soha nem volt náluk bent víz, tehát soha nem ittak. Abban az időben az volt a kisállat kereskedők álláspontja, hogy nem szabad őket itatni. Legyen bent náluk mindig lédús kaja, pl. alma, saláta, répa...stb., ne csak a száraz táp. Tudják, mire van szükségük.
2010. jan. 22. 09:22
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekünk törpehörik voltak, de sosem kaptak vizet. A tenyésztő azt mondta, nincs szükségük rá, mert ha mindig van előttük friss gyümölcs és zöldség, abból fedezik a vízszükségletüket. Szomszédunknak is voltak hörcsögei, ő sem itatta őket.
2010. jan. 22. 09:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Enyémnek sem volt soha itatója.Elég nekik annyi folyadék,amit a zöldségekből megkapnak.Nem isznak külön.
2010. jan. 22. 09:55
 6/7 anonim ***** válasza:
A hörik nem isznak vizet! Nem szeretik, akármit csinálsz nem fog inni a vízből! Ajánlom a zöldségeket-gyümölcsöet amibe sok a vitamin és folyadék dús.
2010. jan. 22. 20:13
 7/7 A kérdező kommentje:

"hát én azt csinálnám, hogy odavonszolnám a hörit, és az itatót megnyomnám, akkor észrevenné, hogy ott a víz :) " - BEVÁLT az egyiknél!

A másiknál a fecskendős megoldás kellett, de ezek után a hörijeim maguktól mentek oda az itatóhoz, a mai nap folyamán többször is!

Szóval úgy tűnik, kell a hörcsögnek a víz még a sok gyümölcs és zöldség mellett is!

Mindenkinek köszönöm szépen a választ!

2010. jan. 23. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!