A kislányom 2 éves. Mindig keveset evett, vékony, keveset is iszik. Most 2x kerültünk kórházba, hányás-hasmenéssel, semmit nem tudtak kimutatni. Kivizsgálás szükséges, hogy kizárjunk bizonyos betegségeket. A lényeg nem is ez, hanem az, hogy elkerülhettük volna a kórházat, ha tudom itatni. Napi 3-5 dl folyadékot iszik, minimális levest, és gyümölcsöt. Szóval alapból nem itatható. Ezt 5 nap után el is hitték nekem a kórházban, és kiengedtek. De továbbra is ez van, itthon is, hogy 40 fokban is 4 dl ivott tegnap. Most ott tartunk, hogy idegileg már rámgyek a mindennapi kinlódásra, és állandó itthon a veszekedés, a gyerek miatt. Mindent próbáltunk, és mindenből....valaki, aki hasonló cipőben járt, megosztaná a tapasztalatait?
Vannak ilyen szivoszalas hercegnos, ponis, rozsaszines csili vili poharak, esetleg az ?
2015. aug. 16. 11:08
2/19 anonim válasza:
Semmit sem iszik meg? Nincs olyan amit nagyon szeret és abból nagyobb mennyiséget is meginna? Valamilyen gyümölcslé esetleg?
Vízből pl. én még felnőttként sem tudok nagy mennyiségeket (litereket) meginni.
Nálunk amúgy pont az ellenkezője van, 15 hónapos a fiam és rengeteget iszik, még csak 11 óra van és már 1 litert megivott.
2015. aug. 16. 11:14
3/19 A kérdező kommentje:
Az is van már, hercegnős....:) Most mérgemben elraktam mindent előle, kipróbálom, hogy ha nincs előtte, és nem kínálom neki, akkor mikor kéri egyáltalán az innivalót....
2015. aug. 16. 11:15
4/19 A kérdező kommentje:
A szívószálas gyümölcslevet megszokta inni, de egy 2dl-est, reggeltől délig, erőltetve iszik meg. Egyszerre mindig csak pár kortyot. 50 ml-től többet nem tud egyszerre meginni. A napi tejital adagja is kb. 2x 100-120 ml. De most a hasmenéses ügy miatt nem ihat ezt sem.
2015. aug. 16. 11:18
5/19 anonim válasza:
Kisebbik lányom is nagyon rossz ivó (és evő). Most 4 éves, nála most már beválik pl. hogy "4 éves vagy ezért 4 kortyot kell inni, közben elszámolunk 4-ig". De volt hogy olyat játszottunk "nézd ha kortyolsz egyet, becsukódik az ujjam". Vagy ösztönzi, hogy ha megiszik egy pohár vizet, kaphat szörpöt. De ezek csak kb. az utóbbi egy évben működnek, előtte volt hogy egyszerűen beleerőltettem, megmondtam hogy addig nem mehet sehova amíg a deci vizet meg nem itta (40 fokban is kibírta volna napi 2-3 decivel).
2015. aug. 16. 11:38
6/19 A kérdező kommentje:
Csak én érzem azt, hogy ez iszonyat szörnyű, és mindig minden nap ideges vagyok ettől, és persze ezt a gyerek is látja/érzi? Akinek ilyen gyereke van hogyan tudott megnyugodni, beletörődni?
2015. aug. 16. 11:41
7/19 anonim válasza:
5-ös vagyok. Az evésbe már beletörődtem, hogy nem eszik, túlvagyunk egy csomó kivizsgáláson, vérvizsgálat, székletvizsgálat, minden negatív, csak nem eszik meg nem olyan nagyon nő a súlya mint a testvéreinek. Az iváshoz ragaszkodom, de - ahogy írtam - így hogy már kicsit nagyobb és meg lehet vele beszélni dolgokat, könnyebb, de 1-2 éves korában, főleg nyáron, horror volt. Télen nem annyira foglalkoztam vele, sűrűn kínáltam, de nem vettem annyira komolyan - sajnos rendszeresen ki is van száradva a bőre télen, szerintem emiatt is. Próbálj rájönni, mivel lehetne ösztönözni, lányomat pl. egy napig azzal tudtam rávenni az ivásra, hogy a plüsse nézte milyen ügyesen iszik. De bármilyen játékot, jutalmat, mókát kitalálhatsz ami szerinted lányodnak tetszene.
2015. aug. 16. 12:07
8/19 anonim válasza:
Nekem az vált be, hogy egy cumisüveg kint van hagyva számára elérhető helyen. Hurcolja is, néha földhöz vágja, néha összevizez vele dolgokat, de kb 10 hónapos kora óta önállóan iszik.
Direkt előtte iszunk mi is flakonból (az ő szemszögéből egy bazinagy cumisüveg) és az is elől van.
Kicsit kupis megoldás, de legalább mindenki iszik, mert ha nincs szem előtt, én is elfelejtek inni.
2015. aug. 16. 12:13
9/19 A kérdező kommentje:
Kedves 5-ös!
Az evésébe már én is beletörődtem, de az ivásba nem tudok. Sajnos vékony kb. 88 cm / 10,7 kg, 2 évesen. Ha bármilyen betegséget elkap, mint most is, semmi tartaléka nincsen. Sajnos a bőre megállás nélkül száraz, fehér és lepedékes a nyelve....ez mind a folyadékhiánytól van, szerintem!Vérvételen hasi uh-n már mi is voltunk, de most valószínű tovább folyik majd a kivizsgálás! Játékosan is próbáltuk már az itatást, és az sem igaz, h nem iszik,mert beveszi a szájába de csak pár kortyot iszik, ugyan az mint az evése, még mindig kb. 10-12 teáskanál az adagja levesből, és tápszerből is csak az a 100/120 ml. Végül is miért várom én, hogy többet igyon???:) Sajnos ennek a problémának a megoldásáBan senki nem tud segíteni nekem....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!