Anyukák kisgyerekekkel otthon! Ti is várjátok már az ovit?
Úgy érzem sz.ranya vagyok. :( 4 és 2 évesek a lányaim, június eleje óta itthon vannak mindketten. Nem tudok nekik minden napra új programot csinálni, segítségem sincs nagyon és unatkoznak, főleg a nagy. Folyton mesét nézne, délben már nem akar aludni, 2 hete megy a hiszti minden ebéd után. Ha nem hisztizik, zörög, dudorászik, bármit csinál, amivel zavarhatja az altatást. (A kicsit még cicivel altatom.) Eddig nem volt így, úgy érzem ezen a nyáron minden elromlott. Kimerült vagyok, éjjel kel még 1x biztosan a kicsi és reggel 6-kor tutira felébred.
Szerintetek gonoszság ilyen helyzetben várni az ovit? Azt lehagytam, hogy jön a harmadik, emiatt is vagyok talán fáradtabb, ingerlékenyebb.
Előre is köszönöm a válaszokat!
(Aki csak azért írna, hogy sz.rul érezzem magam, higyje el anélkül is kellőképpen úgy vagyok.)
egy 3évesem és egy 3 hónaposom van.a héten érezte úgy először hogy várom én is az ovit.
de amúgy meg mégsem, olyan jó hogy itthon vagyunk, csak néha nagyon elfáradom.férjem 6 kor megy este 6 kor jön.ma pl nagyon fáj a fejem és nem tudom a nagyot lefoglalni, és most ő is hangoskodik, zörög és persze hogy felkel a pici.
szóval én várom is egy kicsit, de inkább nem :)
Kitartást:)
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Nekem is mindig hiányzott a nagy, amikor tavaly kiscsoportos lett és vártam a hétvégéket, meg a szünet első hónapja is még jó volt. Mostanra unnak mindent, meg biztos a meleg is megviseli őket, de egész nap megy a vita és a hiszti. Így bennem már nincs kettős érzés sem, majd az első napok után biztosan fog hiányozni megint a nagy, csak ahhoz külön kell egy kicsit lennünk.
Megértelek, nálunk is ez van.
Szerintem ez az óriási kánikula is belejátszik, rosszul alszanak, mi is, ingerlékenyebbek vagyunk, figyelmetlenebbek... az autóvezetőkön látom a dekoncentráltságot legjobban.
Semmi sem jó, se a mese, se az árnyékos homokozó, se a pancsolás, semmi... csak vergődik, látványosan unatkozik, amit én kitalálok, megunja. Sajnos, egész nap nem ülhetek a szőnyegen, keresve a szeszélyeit.
Amíg ovis volt, minden flottul ment, egy áldott gyerek volt, de most már ez így tényleg sok. A hőség miatt sok helyre ki sem mehetünk, a helyi játszókra tűz a nap....
Amúgy meg jó, mert nem kell időre kelni, nem rohanás a reggel, nincs minden időhöz kötve.
Nálunk nagyon kis korkülönbséggel (11 hónap) vannak a fiúk, a nagy most megy oviba, bár pár hónapig tél-tavasszal bölcsis volt. Újra meg kellett tanulnunk együtt játszani, alkalmazkodni- de így a nyár végére szerintem sikerült.
Mióta ilyen meleg van, bevezettük, hogy mivel amúgy is 5-fél6-kor kelnek, már 8-ra érkezünk a játszótérre, vízpartra, 10-ig maradunk, majd haza - 11-re már zuhanyozva várják az ebédet, ilyenkor mesét néznek picit és alvás kb.fél 4-ig, majd 6 körül ismét kimegyünk 8-ig.
Valószínűleg a meleg miatt ingerlékenyebb mindenki nálatok és neked is fogytán az energiád a várandósság miatt. Ha nincs segítséged aki rendszeresen elviszi őket és mentesít téged, persze hogy várod a segítséget, ami az ovi - ettől még nem vagy sz.anya...
Én inkább a hűvösebb időt várom. Ilyen melegben a gyerekek is ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek, nem csak a felnőttek. Ezért még nem kéne várni az ovit-sulit. Inkább arra kéne gyúrni, hogy játsszál velük, ne unatkozzanak, hidd el veled jobban szeretne játszani mint a tv előtt ülni.
Nekem most megy a nagyobbik oviba, de jobban szeretnénk ha még maradhatna itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!