Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy oldjam meg az elsős...

Hogy oldjam meg az elsős gyerekemmel a tanulást úgy, hogy mellette a kisebbik gyermekem (3 éves) is ki akarja majd magának harcolni a figyelmet, hogy addig vele is foglalkozzam, amíg tanulni kéne a nagyobbal?

Figyelt kérdés
Szóval mit csináljak? Most megy majd elsőbe a lányom, és ugye azért napi egy órácskát lehet, hogy fog kelleni vele tanulni. De ott a kisfiam is, akinek hiába mondom, hogy tegye magát egy órára pillanatálljra, ezt egy 3-4 éves gyerek úgysem fogja megtenni. És ugye ott van Apa, aki addig lefoglalhatná, csakhogy a férjem nem 8-4-ig dolgozik, hanem nem mindig van otthon hétköznap esténként, mert olyan a munkabeosztása, hogy reggeltől másnap reggelig dolgozik, kb heti 2x. Ez a dilemmám most, hogy hogy oldjam meg?
2015. júl. 27. 09:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
8-as: de ha a nagyobbal tanul, akkor hogy játsszon közben a kicsivel? Pont ez a kérdés lényege, h nem tud vele játszani vagy fél szemmel rá figyelni....
2015. júl. 27. 13:30
 12/19 anonim ***** válasza:
91%
Ja bocsi tök félreértettem, aszittem a nagyot engednéd tévézni mikor hazaért. :) De egyébként a kicsi is inkább játsszon egyedül! Nem a világ vége egy kis tévénézés, de ne csak azzal tudja magát elfoglalni egy gyerek. Hiszen anyának más dolga is van napközben, nemcsak a másik gyerekkel a leckeírás, úgyhogy kell tudjon egy gyerek egyedül ellenni, csomó erre alkalmas játék van, nemcsak tévé vagy számítógép. Szoktatás kérdése szerintem.
2015. júl. 27. 13:34
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy 3 éves 1 órát simán elvan egy játékkal, vagy mesével. Én úgy csinálnám, hogy több részre bontanám a tanulást, mivel a nagyobb sem tud 1 órát ugyanarra figyelni. Minden feladat után kis játék a kicsivel.
2015. júl. 27. 14:48
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Az én 3 évesem is elvan sokat magában, de nem parancsszóra 16.34-től 17.02-ig.

Az a különbség hha például teregetek és közben félbeszakít, nem történik semmi, de ha a nagyobbal tanulok és megakad a gondolatmenet/magyarázat, esetleg a kicsi eltereli a nagyobb figyelmét egy játékra, az már nem valami jó, lassítja az egészet folyamatot, elnyúlik a tanulás,mint egy rétestészta, gyereknek is kínszenvedéssé válik hogy a negyed órás dolog felett 40 percet ülünk a félbeszakítások miatt.

Ezért mertem ajánlani a fél óra tévét.

2015. júl. 27. 14:54
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
14-es vagyok: azt elfelejtettem írni, hogy itt ráadásul a hét egy részében apa oldja meg a problémát, tehát max 2 alkalomról lenne szó, heti 2x fél óra el se tudom képzelni miért is lenne hátrányos a gyerek fejlődésére.
2015. júl. 27. 14:56
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha négyig bent van, elvileg nem maradhat lecke, mert bent megcsinálják. Ellenőrizni persze nem árt, a fiam is sokszor elbámészkodta az időt, és egy-két feladat lemaradt, ezeket megcsináltuk otthon, de ez nem vesz igénybe egy órát, ez kb. egy tíz-tizenöt perces munka. Olyan adódik még, hogy valamit gyakorolni kell, de ezzel szerintem meg lehet várni apát, amikor éppen otthon van. Gondolok itt arra, hogy valamelyik betűt, amikor tanulják, nem megy olyan szépen, és gyakoroltatnád vele. De ez nem sos dolog, lehet vele egy napot simán várni.
2015. júl. 27. 20:03
 17/19 anonim ***** válasza:

Nezd,4 gyerekem van. 10,8,5 es 3 evesek.

Amig a ket nagyobbal tanulok,addig a kicsik meset neznek,vagy ahogy irta az egyik valaszolo ok is odauknek mellenk szinezni,rajzolni. Ha ez nem jon ossze,akkor jatszohaz,de ez persze nem megoldhato minden nap.

Egyebkent ilyen 5 ora fele nem lehet tanulni? Amikor apuka mar hazaert a munkabol?

2015. júl. 27. 20:42
 18/19 anonim ***** válasza:
Én leültetném egy aranyos mesét bekapcsolnék neki és közben tudnék a nagyal tanulni.
2015. júl. 28. 05:05
 19/19 A kérdező kommentje:
Na köszi a hasznos válaszokat. Majd akkor én is kitalálgatok mindig valamit. Ja, addig mesét fog nézni, sajnos így is elég sokat tévéznek, bár próbáljuk kordában tartani, amennyire lehetséges, de néha így tényleg kényelmesebb (szarul hangzik, tudom).... . Valamely utolsó előtti válaszolónak mondom, hogy épp ezaz, hogy Apa sokat dolgozik, van, hogy nem minden este van otthon, mert olyan a munkája, hogy reggeltől reggelig tart. Meg igen, ha van kedve, majd odaül ő is, addig színezget, vagy valami.
2015. júl. 28. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!