Mitől láthatta a sárga "valamit" hajnalban?
Te ha rosszat álmodsz, nem szoktál még utána is annak az álomnak a hatása alatt lenni? Én pl. szoktam.
És mivel ő még gyerek, így ők nagyon könnyen ébredés után összetévesztik az álmot a valósággal, mivel még egy 4 és fél éves gyereknek úgy alapvetően halvány lila gőze nincs arról, hogy mit jelent az, hogy álmodsz és milyen folyamatok játszódnak le olyankor az agyban, nekik ébredés után az egy olyan élmény, ami olyan, mintha a valóságban történt volna meg.
Nálam volt ilyen kiskoromban.
Sárga valamit láttam az asztalon "táncolni ". Pici voltam azóta sem láttam ilyet :D
Akkor is próbáltam másra fogni.. Hogy biztos a holdfény játszik velem.
Végül magamra húztam a takarót és aludtam.
Fogalmam sincs hogy mi volt az :)
Na igen, nem lehetett kellemes élmény :(
Erre azért elég sokféle magyarázat létezik.
A szemét nem nyomhatta el annyira, hogy ilyen sokáig káprázzon, már amennyiben jól értem, hogy végig látta a dolgot... viszont szóba jöhet valami üvegtesti idegen "tárgy", vagy egy látóideg játéka. Ez megmagyarázhatja a kapkodást, hiszen amit lát, mindig arra "száll", amerre éppen néz. Érdemes lenne elmenni szemészhez.
Lehetett rémálom, ahogy egy fentebbi válaszoló írta, bár nem tudom, mennyire életszerű, hogy az ember ébredés után még fél órán át látja amit, még ha be is pánikolt előtte... Nyilván ha nem erről van szó, akkor lehetséges opció.
Ha rásütött a napfény - már amennyiben akkor és ott volt -, az okozhatott téves fénytörést is, ami miatt láthatott "sárgákat". De ez abban az esetben érvényes, ha nem izgett-mozgott annyira.
Ijesztgetni nem akarlak, de aztán lehetett valóban ott a sárga.
Én még gyerekkoromban láttam opálos emberalakot átszállni a szobán, akkor még megmegyarázták hogy álmodtam, na de felnőttként, a fejem fölött lebegő, örvénylően fénylő, három gömbre magyarázatot senki nem ad. Még csak horrofilmet sem néztem akkor évek óta.
Mire felébresztettem volna a férjem, eltűntek. Azóta nem tudok, csak tévé mellett elaludni.
A legkézenfekvőbb az lenne, hogy ha nem jelent neki - és neked - frusztrációt a téma, lerajzoltatod, vagy körülíratod vele a sárgát. Akkor talán jobban képben leszel vele, hogy egy amorf szemproblémával, vagy valami ijesztőbbel állsz szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!