Hány éves kortól fürödjön egyedül a gyerek?
A húgom most 10 éves. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen korban lehet-e hagyni egyedül fürödni? Vagy még korai?
A ti gyereketek hány éves korban fürdött magától?
Azt sem szeretném, hogy egy életképtelen valami legyen belőle, és ne tudjon önállósulni...szóval ilyen korban lehet hagyni, hogy pl megkenjen egy kenyeret meg ilyesmik?
Egy tízéves már bőven fürödhet egyedül, sőt, az az egészséges, ha egyedül fürdik (már egy jó ideje).
A fiam majdnem 7 éves volt, amikor a mostani lakásunkba költöztünk, itt zuhanyzó van, ezt a kezdetektől egyedül használja. Most 8 éves lesz, egy ideje már nem is engedi, hogy bemenjen valaki, ha zuhanyzik, már zavarja, ha meztelenül látják. De a régi lakásunkban a fürdést is már egyedül intézte régóta, mármint a kádban való fürdést. Már ötéves korában sem ültem folyamatosan mellette, csak időnként ránéztem. A mosakodását sem kellett ennyi idősen már ellenőrizni, megbízhatóan elintézte egyedül, ahogy tanítottuk neki.
Két nagyobb gyerekem van,10 es 8 évesek.
Gond nélkül megcsinálnak mindent,amit te leírtál.
En 3 eves korom ota furdok egyedul. A szuleimet alig ismerem folyton le lepnek mar kicsi korm ota. Nagyreszt a testvereim neveltek. 7-8 evesen mar egyedul csinaltam tojas rantottat, tukortojast, levest,szendvicset. Volt mikor par dologert en mentem el bevasarolni mar 6-7 evesen (par utcanyira volt a bolt)
Kiskamasz koromra 10-14 mar teljesen onallo voltam. 18 évesen el kezdtem dolgozni hogy minnel elobb el koltozhesek otthonrol, amit tavaly 21 evesen sikerult teljesitenem egyedul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!