Szoktatok azon tűnődni, vajon milyen világban fog élni a gyermeketek?
Például: éghajlatváltozás, túlnépesedés, migráció - hogy milyen világ születik ebből a mostaniból? Nem vagyok depresszív, csak tudom, hogy az ő világa más lesz mint a mostani, ahogy az enyém is egész más, mint a szüleimé, és a változás sebessége csak egyre nő. Milyennek látjátok a jövőjüket?
Például (komolyan kérdezem) szerintetek ha belegondolunk, nem lenne érdemes kínaiul tanulniuk a mai gyerekeknek?
Tűnődni?
Szoktam.
Nyilván az ő korának problémáinak egy részét mi okozzuk. Igyekszem jó példát mutatni neki, lehetőség szerint biogazdálkodok a kertben, napelem van a háztetőn, külön gyűjtjük az újrahsznosítható szemetet, stb. Vagy télen napraforgó maggal etetjük a madarakat.
De amúgy csak felkészíteni tudom arra, hogy nyitott és érzékeny szemmel járjon a nagyvilágban, és óvja a természetet és az emberi értékeket.
Kínaiul megtanítani a gyereket?
Remélem nem kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!