Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor ehetik és ihatják a...

Mikor ehetik és ihatják a gyerekek?

Figyelt kérdés
Pirítós, mogyorókrém, mák, fekete teát tartalmazó gyümi tea, nyers tojás. Stb. 21hónapos a kislányom. Köszi a válaszokat.
2010. márc. 3. 13:07
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Pirítós vajjal már mehet, ha tetszik neki az állaga, mákot, mogyorót én csak 3 éves kortól adnék, gyümi tea, nyers tojás elvileg 2 éves kortól, de a tojás csak akkor, ha a tojás megbízható helyről való.
2010. márc. 3. 14:16
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a gyors válaszodat. :)
2010. márc. 3. 14:31
 3/7 anonim ***** válasza:
2 gyerekem van,a kisebbik most 22 hónapos,de karácsonykor már kapott a mákos bejgliből(akkor volt 19 hónapos).Azt 18hós kortól lehet adni.A mogyorókrémet is adhatod(de mogyorót,és diót egészben a fulladásveszély miatt 3 éves kor alatt nem ajánlott,különben 18 hónapos kortól az is adható.)A pirítóst simán,én fekete teát tartalmazó teát egyáltalán nem adok a gyerekeimnek.Nyers tojást se adtam még a kicsinek.
2010. márc. 3. 17:32
 4/7 anonim ***** válasza:

Pirítós, tea egy év után, mogyoró, mák, dió, mandula 2 év után.

Nyers tojást meg minek adni neki? Én nem adnék ....

2010. márc. 3. 21:29
 5/7 anonim ***** válasza:

A lányom 22 hónapos. A pirítós mr régen megy kb egy éves kora óta, imádja fokhagymásan. Mogyorókrémet még nem kapott, igaz mi sem eszünk ilyeneket.

Fekete teát is kapott már, igaz csak egy-két kortyot.

Mák, nekem a védőnő azt mondta egy éves kor után fokozatosan lehet adni.

Nyers tojást meg én sem eszem csak a tatár beefsteak-ben, az meg még nem egy ekkora gyereknek való. Pont a múltkor hallottam a tv-ben, hogy a magyar tojjások 70-80 % szalmonellafertőzött, ami ugye főzéskor elpusztul. Én nem kockáztatok.

Mogyorót, gombát én csak 2 éves kor után adok neki

Diót már kapott, imádja, semmi baja tőle

2010. márc. 4. 13:19
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

És ha a tojás valami házi süti krémjébe van belekeverve?

Akkor ne adjak neki?És ha nem tudok róla?

Amikor piskótát csinálok és a tészta maradékát kicsit megkóstoltattam vele,mert emlékszem anno én is imádtam és ő is szereti.:)

Kis mennyiségtől nem lesz baja Nem?

Teából olyat adtam amiben 0,1%fekete tea van.Akkor keveset ihat belőle?

Köszi

2010. márc. 5. 11:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Ja diót evett már(kb. 18hónaposan,mert akkor kezdődött szezonja) darálva vagy kicsit megtörve és imádja.:)
2010. márc. 5. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!