Hogyan vezethetném rá a festésre?
Figyelt kérdés
Lányom 2,5 éves, most először próbáltam vele. Neten olvastam, hogy először nagyobb, egyszerü dolgot próbáljunk, ol. gyümölcsöket. Rajzoltam neki egy párat, de nem nagyon akart odafigyelni, inkább rajzolt volna a ceruzával, meg firkált, a vonalon kivül próbált festeni. Érdekli őt, de nem akar odafigyelni. Próbálkozzak még vele vagy korai?2015. júl. 1. 13:10
1/13 anonim válasza:
Szerintem felesleges erőltetni, ha rajzolni szeretne helyette, hagyd rajzolni.
Szerintem korai elvárni egy 2,5 éves gyerektől, hogy vonalon belül maradjon.
2/13 anonim válasza:
Először csak hagyd had maszatoljon az ecsettel amit ő akar, had ismerkedjen vele. Ne akarj még formákat meg vonalon belül, 2,5 éves!
3/13 anonim válasza:
Ha tényleg érdekelné, odafigyelne...
Szerintem adj neki egy üres lapot, had fessen, amit akar.
Én fessünk vízzel kifestőt vettem 2 éves fiamnak, összevissza festette, de tettszett neki, mert járműves volt, és imád minden járművet.
4/13 anonim válasza:
Szerintem meg engedd, hogy ő fedezze fel a festést. Nem kell előrajzolni semmit, hadd próbálkozzon, az a lényeg, hogy hagyjon nyomot a papíron.
5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Rajzolni imád, nem erőltetek neki természetes semmit.
2015. júl. 1. 13:33
7/13 anonim válasza:
Nem akarja erőltetni, csak szeretné, ha ezt is megismerné.
8/13 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os nem akarom erőltetni, az utolsó jól írta, szeretném megismertetni vele. És mivel most tanuljuk a színeket, ezért szeretném összekötni vele, hogy pl. az alma piros, a nap sárga. stb. Szerintem ha vizualizálja, hamarabb megtanulja. Ez saját tapasztalat.
2015. júl. 1. 13:44
9/13 anonim válasza:
4 éves lányom kb. most jutott el oda, hogy tud nagyjából kört rajzolni, és ha valamit rajzol, akkor kis jóindulattal felismerhető. Nővére is kb. ilyenkor jutott ide, most 6 éves, és ügyesen rajzol, fest, alkot már. 2,5 éves testvérüknél meg egyelőre örülök, ha a papírra próbál rajzolni, és nem pl. a falra, a festésnél is inkább a maszatolást meg a mártogatást élvezi. Szerintem egy átlagos 2,5 éves gyereknél a "fessünk piros almát" még nagyon-nagyon korai.
10/13 anonim válasza:
Kend be az ujjacskáit festékkel, a te ujjaidat is festékezd be é úgy mázgáljatok mondjuk padlóra letett nagy csomagolópapírra, mert az ilyen kicsik még nagy karmozdulatokkal rajzolnak, nem feltétlenül tudnak megmaradni egy pici rajzlap keretein belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!