Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vezethetném rá, hogy eljegyezzen?
7 éve vagyok együtt a barátommal, mindketten dolgozunk, együtt is lakunk. Úgy érzem, hogy a kapcsolatunk megrekedt ezen a szinten, én pedig szeretnék kicsit továbblépni ezen. Én 25 vagyok, ő pedig 28 éves. A szüleim is már unokát szeretnének, és a környezetemből kb már minden barátnőmet legalább eljegyezték vagy elvették, tőlem is folyton kérdezgetik, hogy velünk mi van, és már kezdem kellemetlennek érezni ezeket a helyzeteket, meg a sajnáló tekinteteket...
Megkérdeztem a páromat, hogy ő szeretne-e esküvőt, gyerekeket, stb. Amikor összejöttünk akkor azt mondta, hogy igen szeretne, és most is, és hozzátette hogy "majd ha eljön az ideje".
Megkérdeztem az anyukáját, hogy ő mit gondol erről. Azt mondta, hogy hát az ő fia elég mamlasz, állandóan noszogatni kell mindenért. Ami igaz, csak én nem akarom ezt erőltetni, meg tudom, hogy ha megmakacsolja magát, akkor még veszekedés lesz belőle...
Tanácstalan vagyok, mit tegyek szerintetek? Én tényleg szeretnék túllépni a barátnő szerepen és a felesége, gyerekei anyja lenni. Nem tudom, hogy ez számít-e, de a 7 év alatt volt már olyan, hogy szakítottunk és megpróbáltuk mással, de visszataláltunk egymáshoz, mert még mindig szerettük egymást. Neki én a második barátnője vagyok, nekem ő volt az első mindenben, és szeretném is ha az utolsó is lenne.
Igazából nem értem, mert minden adott az esküvőhöz, gyerekhez. Már 7 éve együtt vagytok, együtt is éltek, mindketten dolgoztok. Nem értem. Lehet későn érő típus, de akkor is nekem inkább ez olyan halogatásnak tűnik.
De nem kérdeztél rá, hogy ezt hogy érti, hogy ha majd eljön az ideje? Miért nem mondtad neki, hogy Te már úgy érzed eljött az ideje, régóta vagytok együtt, szeretitek egymást, elvileg Ő is esküvőt szeretne meg gyereket, akkor mire vár? Vissza kellett volna kérdezned, kíváncsi vagyok mit reagált volna, de lehet arra is kitalált volna valamit.
Miért válnánk el 3 hónap után, ha most együtt élünk már másfél éve, és semmi baj nincs? Min változtatna az, hogy nem barát és barátnő, hanem férj és feleség lennénk? Nem értem...
Igen, szakítottunk, de újra együtt vagyunk, mert csak egymással találtuk meg a boldogságot, akkor miért mennénk szét újra, ha tudnánk, hogy így vagyunk boldogok?
Ha ő nem érzi, hogy el akar venni feleségül lehet, hogy női rafinériával el tudod érni, de nem tanácsolnám! A nem szilárd a meggyőződése megbánja majd ha lesznek gondok és az rossz vért szűl.
Hidd el.
2-es voltam.
Egyébként mióta (hány éve) hozod fel neki az esküvő témát? Mindig azt mondja, hogy majd eljön az ideje vagy mit szokott még mondani?
De vajon kérdező egy 28 éves férfi miért akarja még mindig halogatni a házasságot, ha minden adott? Mert ez sajnos halogatás...:/
Nem szoktam sűrűn felhozni, utoljára szerintem tavaly beszélgettünk erről, úgy, hogy egy ékszerbolt mellett elmentünk és én nézegettem a gyűrűket. Azóta nem kerül ez így szóba. Pár hónapja láttunk egy anyukát két kisgyerekkel, anyuka nagyon jól nézett ki, a nagyobbik gyerkőcnek fogta a kezét, közben tolták a babakocsit, és arra is mondta a barátom, hogy majd én is így viszem a mi gyerekeinket, meg én is ilyen csinos anyuka leszek, stb. De így konkrétan nem ültünk le ezt megbeszélni.
Fogalmazásgátló nevű felhasználó: Attól, mert ti veszekedtek a feleségeddel, az nem jelenti azt, hogy akkor mindenkinél ez lesz. Nyilván minden kapcsolatban vannak viták, csak az nem mindegy hogyan kezelik ezeket a párok. Egyébként sem azzal kellene indítani a házasság témát, hogy mi van ha szétmennek az emberek. Ennyi erővel bele se kezdjen az ember semmibe, mert mi van ha holnap meghal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!