Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyerek kérdez, és rájössz,...

Gyerek kérdez, és rájössz, hogy milyen tudatlan vagy. Voltatok már így? Ez gyakori a szülőknél? :-)

Figyelt kérdés

Nekem sajnos még nincs gyerekem, de gyakran belefutok:

Kérdez és értelmesen válaszolok. Majd a válaszomból születik egy újabb kérdése, amire még mindig kihúzott gerinccel válaszolok. És eme válaszra következik egy újabb kérdés, aminél már azt érzem, hogy de szuper, hogy a gyerek így elgondolkodtat, de még mindig adok valamiféle értelmes választ. És ez mindaddig megy, míg egyszer csak oda lyukadok ki, hogy mennyi mindent nem tudok és mennyire nem gondolkodok el az élet apró dolgain. Nekem ez vicces és elgondolkodtató, sőt némileg fel is dob, ha ilyen helyzetbe kerülök, mert arra ösztönöz, hogy több információt szerezzek az életben. Ma pl. egy kisgyerek egy apró kütyünek egy apró alkatrészéről kérdezett, hogy az mi, és megdöbbentem, hogy fogalmam sincs, pedig évek óta használom, de csak a nagyobbik kütyü a érdekes számomra. hogy mi hajtja részlet kérdés. :-D Na jó, ez utóbbi vicc, de a lényeget érteitek.

2015. jún. 28. 20:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

én régen az oviban ,ha nagyon megleptek a srácok,mondtam,hogy megnézzük a tudományos könyvben.sajnos,a kisfiam már azt mondja,hogy megkeresem a gépben.-nem szégyen az,ha nem tudunk valamit,sokkal rosszabb,ha hárit az ember,vagy,h kérdezd apádat.

én is pedagógus vagyok,nekem csak annyiban könnyebb,hogy leforditom "gyereknyelvre"

2015. jún. 29. 13:07
 12/12 anonim ***** válasza:
Hmmm... Majd' 3 éves lányomat a szobatisztaságra próbálom rávezetni. Jöttek a "de miért?" jellegű kérdések. A végén oda lyukadtunk ki, hogy én is elcsendesedtem, hogy tényleg, nem egyszerűbb pelusba csinálni? :D (a higiéniás válaszokkal nem sokat tudott kezdeni) Végül Apa elintézte, hogy pelenkásan nem engednek oviba. Na erre nem volt több kérdése :D
2015. júl. 1. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!