Akinek koraszülött gyereke van, hogyan kezeli a 'bezzeg anyukákat' a játszótéren és a kérdezgetéseket?
#10-es! Megneznem, h Te hogyan viselkednel, ha a beteg gyerekedrol mondananak velemenyt es vele szemben a masik anyuka a sajat gyereket dicserne! Neked ez hogy esne? Arra nem gondoltal, h milyen bunko es szivtelen az, aki ilyet csinal? Ha latja, h beszedhibas a kisgyerek, akkor inkabb kussoljon, nem pedig erzeketlenul rakerdez! Ha Te latsz egy fogyatekos embert az utcan, odamesz hozza kerdezoskodni, vagy inkabb csendben maradsz es orulsz annak magadban, h Te egeszseges vagy! Az ilyen tiszteletlen es erzeketlen anya megerdemli azt, h aterezze, milyen az, ha beteg a gyereke!
A kerdesre valaszova pedig annyi, h az en ikreim is koraszulottek voltak, de magasrol teszek masok velemnyere. Az szamit, amit az orvos mond. Most 10 honaposak es siman behoztak a teljes idore szuletett babakat. Amugy meg nem az szamit, h most milyenek, hanem az, h milyen felnott lesz beloluk. Nalunk az oviban, iskolaban pont az ilyen "bezzeg anyukak" gyerekeibol lettek a nagy lúzerek.
Èn mèg talàn fel sem dolgoztam a törtènteket, így nagyon nagyon rosszul esik, ràadàsul valahogy mindig ilyen anyukàkba botkok...
Jól kisïrom magam itthon ès?idegeskedek minden apró mozzanaton....
Pèldàul a fiam hiàba àllt fel 8hónaposan (korrigàltan 6) most 15hónapos (korr 13) de mèg nem megy önàllóan, minden bajom van...màs babàja persze màr rohan.
Én nem találkoztam még ilyen bezzeg anyukákkal. Kislányom 7 héttel született előbb, most 21 hónapos, teljesen utolérte a kortársait, kivéve a magasságát és a súlyát. Ha bárki rákérdez, én elmondom, miért ilyen picike, és tényleg soha nem kaptunk le- vagy beszólást. Addig sem, amíg voltak elmaradásai, inkább mindig dicsérték, hogy milyen ügyes, és hogy az indulásához képest nagyon gyorsan halad.
Egyébként ha bárki olyant mondana, nem foglalkoznék vele, egyik fülemen be, a másikon ki.
Bocsánat hogy én is ideírok, de én pont az ellenkezőjével találkoztam. Senkivel nem tudtam beszélgetni mert nem volt miről panaszkodnom. Szerencsére a mai napig sincs. Néha már elgondolkoztam hogy hazudok valamit, mondjuk ez az elején volt most már lekakilom mások véleményét.
Mindig azt kaptam hogy "már mászik?, már áll?, már jár?,(semmit nem csinált hamarabb mint ahogy kéne, csak időben) tényleg alszik éjszaka? , hogy csinálod?"bezzeg az enyém nem akar... és kb ennyinél meg is álltak a beszélgetések. De nem bánom, gondolom fordítva is szarul esett volna de akár hiszitek akár nem így is rosszul esett hogy csak a panaszkodással lett volna közös téma.
Szerencsére bunkón még nem szóltak be. Bár szintem csak az egyik fülemen be a másikon ki módszer segít ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!