Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek koraszülött gyereke...

Akinek koraszülött gyereke van, hogyan kezeli a 'bezzeg anyukákat' a játszótéren és a kérdezgetéseket?

Figyelt kérdés
2015. jún. 23. 09:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
45%

#10-es! Megneznem, h Te hogyan viselkednel, ha a beteg gyerekedrol mondananak velemenyt es vele szemben a masik anyuka a sajat gyereket dicserne! Neked ez hogy esne? Arra nem gondoltal, h milyen bunko es szivtelen az, aki ilyet csinal? Ha latja, h beszedhibas a kisgyerek, akkor inkabb kussoljon, nem pedig erzeketlenul rakerdez! Ha Te latsz egy fogyatekos embert az utcan, odamesz hozza kerdezoskodni, vagy inkabb csendben maradsz es orulsz annak magadban, h Te egeszseges vagy! Az ilyen tiszteletlen es erzeketlen anya megerdemli azt, h aterezze, milyen az, ha beteg a gyereke!

A kerdesre valaszova pedig annyi, h az en ikreim is koraszulottek voltak, de magasrol teszek masok velemnyere. Az szamit, amit az orvos mond. Most 10 honaposak es siman behoztak a teljes idore szuletett babakat. Amugy meg nem az szamit, h most milyenek, hanem az, h milyen felnott lesz beloluk. Nalunk az oviban, iskolaban pont az ilyen "bezzeg anyukak" gyerekeibol lettek a nagy lúzerek.

2015. jún. 23. 10:47
 12/19 anonim ***** válasza:
43%
Persze, hogy rosszul esne, de ettől még senkinek nem kívánok olyat, hogy szülessen beteg gyereke (vagy hogy soha ne legyen gyereke,stb.). Tudom, hogy utóbbiról te nem szóltál, de ilyet is sokat olvasok.
2015. jún. 23. 10:57
 13/19 anonim ***** válasza:

Èn mèg talàn fel sem dolgoztam a törtènteket, így nagyon nagyon rosszul esik, ràadàsul valahogy mindig ilyen anyukàkba botkok...

Jól kisïrom magam itthon ès?idegeskedek minden apró mozzanaton....

Pèldàul a fiam hiàba àllt fel 8hónaposan (korrigàltan 6) most 15hónapos (korr 13) de mèg nem megy önàllóan, minden bajom van...màs babàja persze màr rohan.

2015. jún. 23. 11:08
 14/19 anonim ***** válasza:
84%
10-es, látszik, hogy jó dolgodba fogalmad sincs az egészről. Te mit szólnál, ha meghallanád, hogy a játszón azt mondják a gyerekedre, hogy "ott az a fogyatékos", amit te véletlen hallasz meg. Az hogy megkérdezik, azzal nincs semmi baj, csakhogy az ilyen gyerekekről beszélnek a szülő háta mögött, nagyon rosszindulatú emberek is vannak, sőt van olyan szülő is, aki megtiltja, hogy pl. egy beszédhibás gyerekkel játszon az oviban, mert az "fogyatékos". Úgyhogy bizony, azt kívánom neki, hogy beteg gyereke szülessen, aztán megtudja. Az ilyen meg is érdemelné. Úgyhogy 10-es, amíg nem élted át, addig jobb, ha csendben maradsz.
2015. jún. 23. 11:14
 15/19 anonim ***** válasza:

Én nem találkoztam még ilyen bezzeg anyukákkal. Kislányom 7 héttel született előbb, most 21 hónapos, teljesen utolérte a kortársait, kivéve a magasságát és a súlyát. Ha bárki rákérdez, én elmondom, miért ilyen picike, és tényleg soha nem kaptunk le- vagy beszólást. Addig sem, amíg voltak elmaradásai, inkább mindig dicsérték, hogy milyen ügyes, és hogy az indulásához képest nagyon gyorsan halad.

Egyébként ha bárki olyant mondana, nem foglalkoznék vele, egyik fülemen be, a másikon ki.

2015. jún. 23. 13:08
 16/19 anonim ***** válasza:
Szerintem a gyereketeknek az a legfontosabb, hogy olyannak szeressétek, amilyen, meglátod, a fejlődésben is sokat fog segíteni, én egy időben olyan játszótérre mentem ahol kevés volt a gyerek-szülő, vagy olyankor amikor nem volt más, azért, mert így mi bitoroltuk az egész teret, a kislányom nézelődött, később szaladgált, stb. Nekem meg nem szólt be senki. Nálunk beszédfejlődésben vlt lemaradás, egyszer a kislányomat kinevette a kisfiú: te még beszélni sem tudsz. Erre a kislányom odament és egy nagyot lekevert a kisfiúnak, majd játszottak tovább. Szóval én a "bezzeg"gyerekektől is kiakadtam, otthon sírtam úgy ahogy a kérdező is, amellett, hogy a fejlődéséért mindent megtettünk. A gyerekek nem fejlődnek egyformán, minden gyereknek és felnőttnek van erőssége és gyengéje, a gyerekek fejlődése pedig nem verseny még akkor sem, ha sokan azt csinálnak belőle. Előttem már írták a választ: nem kell minden jött-menttel szóba állni, nem kell mindig igazat mondani, ha kicsi mondd hogy ő még kevesebb hónapos és kész, és a legfontosabb: a Ti életetek legyen olyan hogy boldogok legyetek, fejlődjön a Picikéd lépésről lépsére saját tempójában és ne akarj senkinek megfelelni, na főleg ne egy idegennek, mert ezek a "bezzeg" szülők nagyítanak fel a gyerekükre tekintve olyan képességeket ami egyébként átlagos is. Ne csüggedj mások véleményén, mert egyrészt senki se kérdezte azt, másrészről pedig igaz, hogy koraszülött volt de ott van köztetek, és majd behozza a lemaradást, akik nem jutnak el idáig és valami baj következik be terhesség alatt hidd el, örülnének ennek a helyzetnek! Azért nem tudom megállni, hogy ne írjam ide a véleményemet, nagyon ráérhet az a szülő aki a játszótéren a másik gyerekét "véleményezi"... Elég rossz beidegződés :(
2015. jún. 23. 13:42
 17/19 anonim ***** válasza:

Bocsánat hogy én is ideírok, de én pont az ellenkezőjével találkoztam. Senkivel nem tudtam beszélgetni mert nem volt miről panaszkodnom. Szerencsére a mai napig sincs. Néha már elgondolkoztam hogy hazudok valamit, mondjuk ez az elején volt most már lekakilom mások véleményét.

Mindig azt kaptam hogy "már mászik?, már áll?, már jár?,(semmit nem csinált hamarabb mint ahogy kéne, csak időben) tényleg alszik éjszaka? , hogy csinálod?"bezzeg az enyém nem akar... és kb ennyinél meg is álltak a beszélgetések. De nem bánom, gondolom fordítva is szarul esett volna de akár hiszitek akár nem így is rosszul esett hogy csak a panaszkodással lett volna közös téma.

Szerencsére bunkón még nem szóltak be. Bár szintem csak az egyik fülemen be a másikon ki módszer segít ilyenkor.

2015. jún. 23. 13:55
 18/19 anonim ***** válasza:
42%
En pl. ezt mondanam a "Tied meg nem jar, nem kakil bilibe stb kerdesekre: "Mindenki nyugodjon le. Hany egyetemistat lattatok aki nem szobatiszta, ejszaka ordit a cumisuveg utan, negykazlab maszik (jozan allapotban)...? Na ugye? Minden gyerek eljut oda ahova kell a sajat maga tempojaban."
2015. jún. 23. 15:14
 19/19 anonim ***** válasza:
Biztos vagyok benne, hogy sokszor nagyon nehéz neked, de ha odafigyelsz magadra és a gondolataidra egy kicsit, akkor rá fogsz jönni, hogy azért tapasztalod ezt ennyire erősen, mert a állandóan erre számítasz, és erre a problémára gondolsz, ebben élsz. Ezt eleinte nehéz elhinni, de ha tudsz elég figyelmes lenni, megláthatod, hogy a világ valójában egy tükör és te tükröződsz benne. Amit tapasztalsz, az valójában benned van. És ezért ha csak a legcsekélyebb mértékben is meglátod (vagy sokszor csak LÁTNI VÉLED másban), azonnal reagálsz, és túlreagálsz. Amíg ezt nem ismered fel, és te magad nem változol, a helyzet nem fog változni. A tükör hibáztatása, nem fogja megoldani a problémát.
2015. jún. 25. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!