Koraszülött mikor kezdi az ovit, iskolát?
Figyelt kérdés
Ha van valakinek koraszülött gyereke (28 hé) aki már ezen túl van,megírná nkem, hogy mikor kezde az ovit? Amikor hivatalosan is eléri a 3 éves kort, vagy halaszhat 1 évet? 2010 szeptemberben született a kisfiam.2013. jan. 19. 20:29
1/7 anonim válasza:
Nekem nincs kora babám csak a barátnömnek és apósom gyerekorvos, így sokat volt róla szó.
Egy koraszülött gyerek legkésöbb 2 éves korára be kell hoznia a lemardást mindenben. ìgy természetesen minden követelménynek a maximum határidejét el kell érnie 2 éves kor felett.
barátnöm kisfia és kislánya is 34-ik hétre született (persze ez nem olyan nagy kor mint 28) de egyetlen héttel sem volt lemaradva. lányomtól 2 héttel fiatalabb a kisfiu és mindent akkor csinált mikor a lányom.
egy másik jó ismerös anyának 30 hetesen született a fia, náluk volt kicsit lemaradás, de kb ott is 1 hónap az elsö életévében.
2/7 anonim válasza:
Ha nincs valamilyen problémája, akkor annyi idősen, mint a többi gyerek. Itt nincs korrigált kor.
3/7 anonim válasza:
Ennyi idősen már nem számít, hogy anno koraszülött volt, ne foglalkozzatok ezzel. Ettől függetlenül persze dönthetsz úgy, hogy még ne menjen oviba, de ezt a döntést más szempontok alapján hozd akkor meg!
4/7 anonim válasza:
Elvileg csak 2014-től lesz kötelező az ovi így ha nem akarod még egy évet maradhat otthon.
5/7 anonim válasza:
Szintén 28 hétre született a gyermekem, csak ő 2011. januárban. A 3 éves státuszon minden eldől, akkor derül ki, hogy óvoda érettek-e (ahogyan más gyermekeknél is). Ha semmi nem indokolja a halasztást, akkor mehetnek oviba, iskolába ugyanúgy, ugyanakkor, mint az időre született társaik. Én most kérdeztem a védőnőt: mehet oviba a kisfiam 2014. januártól, vagy 2014. szeptembertől, nekem kell eldöntenem.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Igazából mentálisan nincs lemaradva,sőt! Ülni,álni, járni is időben kezdett,csak egy kicsit kissebb mint korosztálya.
2013. jan. 21. 10:14
7/7 anonim válasza:
Mi is így vagyunk. 11 kg, és 85 cm a kisfiam, mondatokban beszél, mondókázik, megmondja a nevét, szóval utolérte (védőnő szerint nagyon is) a kortársait. Járni viszont elég későn tanult meg, majdnem 19 hónaposan! Minden jót nektek!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!