Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Észre lehet venni autisztikus...

Észre lehet venni autisztikus tüneteket egy három hónapos kisbabán?

Figyelt kérdés
Én ilyet tapasztaltam: nyitott száj, a nyelvét gyakran kidugja, semmibe néz, érdekes üveges tekintet.

2015. jún. 19. 18:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Köszi a választ. Csak azért kérdeztem, mert nekem félreérthető volt, mintha az autistáknál jellemzően kedvelt lenne a szerepjáték. A kérdezőnek nyilvánvalóan ez az első babája, túlaggódik mindent. Ez természetes, viszont nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, a babák nagyon sok számunkra furcsa dolgot produkálnak, aztán kinövik és jön a következő.. :-)
2015. jún. 19. 22:52
 12/16 anonim ***** válasza:

Atya ég! Remélem nem a tiéd a gyerek!

Kb. minden 3 hónapos ezt produkálja...

2015. jún. 20. 14:42
 13/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Én értem a kérdésed! :) Nálunk is ez volt. Feltűnően gyakran nyújtogatta ki a nyelvét a kislányunk. (nem úgy mint egy átlagos kisbaba!!!!)

Felmerült a kérdés, hogy miért? Szóba került az autizmus is. Erre valami vérvizsgálatot csináltak. Meg nem mondom hogy mi volt, mit néztek pontosan, de ebből derült ki hogy szó sincs róla. :)

Valószínű nagy az orrmandulája, mert a mai napig tátott szájjal alszik, de a nyelv nyújtogatásról leszokott szépen lassan!

Már elmúlt 4 éves, makk egészséges, ügyes, okos kis

csaj!

2015. jún. 20. 18:29
 14/16 anonim ***** válasza:

Bakker, a Hadas Kriszta műsorban nincs szó arról, hogy a koponya uh vizsgálat alapján diagnosztizálták az autizmust, ráadásul a gyerek már nem csecsemő. Egyébként minden stimmel. Ha fejlődésbeli eltérés van, szoktak koponya uh-t, ct-t csinálni, mert az agy szerkezetbeli eltérései okozhatják. Autista gyerekeknél előfordulhat a nagyobb fejkörméret, de önmagában nem ad diagnózist.

Kislányomnál a neurológus 8 hónapos kora óta emleget autisztikus tüneteket.Ezek közül már többet is "kinőtt".

Jelenleg 2,5 éves, pontos diagnózisunk nincs, de egyre jobban úgy tűnik, nem autista, "csak" központi idegrendszeri probléma áll a háttérben, idegrendszeri éretlenség.

3 hónaposan az elbambulás és a nyelvdugdosás még simán belefér. :)

2015. jún. 20. 22:27
 15/16 anonim ***** válasza:
Valóban, például a homloklebeny sérülését is meg tudják állapítani ultrahangos vizsgálattal. Ez vezethet viselkedészavarokhoz. Az idegrendszeri éretlenségnek milyen tünetei vannak a 2,5 évesnél?
2015. jún. 26. 20:42
 16/16 anonim ***** válasza:

Ezen az oldalon elég jól összefoglalják.

[link]

Vagy itt:

[link]

A tünetek természetesen nem mind jelentkeznek, de egy tünet még nem tünet.

2015. jún. 27. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!