Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez fenyegetésnek számít?...

Ez fenyegetésnek számít? (többi lent)

Figyelt kérdés

Másfél éves a kislányunk. Néha mikor nem akarja megenni az ebédet, az apja azt mondja neki, hogy ha nem eszi meg az ebédet, akkor nem nézhet mesét. Ezzel szerintem fenyegeti a gyereket. Mondtam neki, hogy ne csinálja, de szerinte ez nem fenyegetés hanem motiváció... -.-

Ti mit gondoltok?

2015. jún. 14. 12:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
ha be is tartja akkor nem fenyegetés. igaza van, a gyerek tanulja meg hogy vannak dolgok amiket meg kell tennie. persze ha nem szereti az adott ételt akkor nem muszáj, de ha csak hisztizik, vagy mást enne, mikor előtt megbeszéltük mit főzök, akkor nálunk is ez van. Miért te mindent ráhagysz a gyerekedre?
2015. jún. 14. 12:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem sem fenyegetés végülis nem azt mondja, hogyha nem eszi meg az ebédet megveri. Szerintem is motivációnak számít.
2015. jún. 14. 12:20
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább zsarolásnak nevezném, de ha valóban be is tartja, akkor eredményes is lehet. Ha viszont olyan ételt erőltetne az apja, amit a gyermek nem szeret, azzal igen csak rossz hatást érhet el. Szval okosan!
2015. jún. 14. 12:41
 4/6 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
A mese mikor van, csakmert ha pl este 7-kor azt mondani, h na láod azért nincs most mese, mert nem etted meg délben az ebédet.... egy másfél évesnél hülyeség. Valamint azt is jo lenne tudni, hogy a kislány általában válogatos, vagy csak most, a kánikulában nem eszik annyit? simán lehet, h ilyenkor TÉNYLEG ne hes, ellenben viszont szomjas. Én egyébként inkább hiszek a pozitív irányban, mint a zsarolásban, tehát pl iknább azt mondanám, h " Ha megetted az ebédet, apa mesél neked egy mesét".
2015. jún. 14. 13:57
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! A mese evés közben megy, ugyanis az anyósom rászoktatta, pedig nagyon szépen evett anélkül is. Olyan étellel kínálom amit szeret, de szerencsére nem nagyon válogatós. Az apja ha azt mondja neki, hogy nincs mese, ha nem eszel, nem kapcsolja ki, szóval nem tartja be amit ígért. Többen írtátok, hogy ez nem fenyegetés, de én továbbra is gonosz dolognak tartom ezt a módszert.

Mindegy, szerencsére ez ritka alkalom, mert a gyereket csak én etetem és én ilyeneket nem mondok neki.

2015. jún. 14. 20:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem fenyegetés. Bár szerintem egy másfél éves még nem érti az ok okozati összefüggéseket. Főleg ha csak a levegőbe beszéltek. De már most el kell neki magyarázni mi miért van mit miért nem csinálhat. Ha kislányom hisztizik elveszem előle az ételt és megvárom amíg befejezi, illetve próbálom elterelni a figyelmét, de elmondom neki hogy amíg dobálózik és őrjöng addig nem kapja vissza a tányért.Csak zárójelben megjegyzem hogy az evés közbeni tv nézéssel nagyon rossz szokást alakítotok ki nála, az én kislányomnál is szoktak lenni játékok amikor eszik őket is megeteti, inkább ilyenekkel próbálkozz. Mi az hogy anyósod rászoktatta? Egyszerűen nem kell neki bekapcsolni sőt a konyhából el is lehet vinni a tv-t. Vagy ha anyósod bekapcsolja te kikapcsolod és mással próbálod szórakoztatni.
2015. jún. 14. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!