4 éves gyerek kapjon macskát?
De, simán való mellé. Mondjuk akkor, ha a "házőrző" nem azt jelenti, hogy valahonnan szereztek egy fajtajellegű kutyát, akit kicsaptok a kertbe hogy majd csak őrzik a házat, jó az neki, de hát jól van tartva, mert kap egy tál kaját naponta. Nevelni azt nyilván luxus. Persze most előadod, hogy "dehát a gyerekért", mert elpasszolni nem gáz, de a gyerek érdekében foglalkozni a szerncsétlen jószággal az már túl nagy feladat volt. Arra nem lennék büszke, hogy annyira nem tudtátok megnevelni a saját kutyátokat, hogy felügyelet mellett ott lehessen a gyerekkel.
Mert nyilván macskát sem lehet felügyelet nélkül otthagyni a kisgyerekkel, ugye azt tudod? Bár mindegy is, majd ha vele is gond lesz az elégtelen nevelés és foglalkozás miatt, akkor megy a nagyihoz, ismerőshöz, menhelyre, út mellé...
Én is inkább a halat javasolnám.
A kutya odakaphat, és az sem valami tiszta, a macska meg még nehezebben viseli a gyerekeket.
Saját példámat említem neked. Mi hoztunk egy orosz kék cicát, mert az antiallergén, és nem hullik a szőre sem. Először jó ötletnek tűnt, észre sem venni, hogy van macska a házban, pedig a kanapén alszik. Az almot szépen használja, de jó időben inkább kikéredzkedik. Viszont a gyereket utálja. Sajnos a gyerek viszont szereti őt, így már többször volt baj. És a fiam sajnos nem haragtartó, így mindig megy a cicához újra és újra.
Legutóbb a kétszínű dög beleült a kisfiam ölébe nagy dorombolva, aztán az lett a vége, hogy majdnem kikaparta a szemét. Pedig a kisfiam nem bántotta soha sem, nem húzza a farkát, csak cirógatta, meg sajnos odabújt hozzá, amit a macska valamiért nem szeret.
Azóta nem jöhet be a házba, én etetem titokban, mert a férjem annyira berágott rá, megmondta, hogy látni sem akarja a közelben sem.
Uram atyám!!!
Neked nem való semmilyen állat!!! De ezt teljesen komolyan mondom!
Egy kutyát elpateroltál a gyerek miatt???
Nekem pit keverékem van (kan), 4 éves volt, amikor született a fiam. A család tagja, ugyanúgy nem paterolom el, mint a gyerekem!!! Most 2 éves a fiam, nagyon jól kijönnek!
Ismerősömnek 2 komondorja volt a tanyáján a 2 lánya mellett. Még lovagoltak is rajtuk!
Ilyen felfogással nem szabad állatot tartanod, tényleg csak halat, ahogy előttem javasolták!
De, való!
Szégyelld magad, hogy ennyire tartod a háziállatodat, hogy a gyerek miatt kibszod! Gratulálok! A gyerekedet nem akarod kidobni, ha jön a tesó?! Ezzel az erővel...
Nekünk is német juhász volt, anyáéknak mégis eszük ágában nem volt leadni, mert megszülettem. Kh. után megmutattak a kutyának, aki onnantól kezdve figyelt, vigyázott rám.
Amúgy nem kell a gyerekednek macska, mert te sem leszel képes gondját viselni - ő meg pláne le fogja szrni.
1. Mint mondtam a kutya 9 éves volt, amikor a gyerek született.
2. Mikor a kutya hozzánk került.. Nem tudtam, hogy 9 év múlva gyermekem lesz.
3. Nem egyből lepasszoltuk, hanem ahogy a gyerek növögetett, elesett, sírt.. A kutya reakciója nem volt teljesen szokványos és én magam is megijedtem, mikor teljesen engedetlenné vàlt annak ellenére, higy tanítottuk, kutyaiskolába jártunk vele, télen bent aludt vagy nyáron a 40 fokban.
4. Nem arra volt nevelve, hogy gyerek mellett maradjon.És óhatatlanul is nagy kárt tud tenni egy kisgyermekben.
5. Nem kidobtam az utcára, hanem a nagyszülőkhöz került.
6. Mai napig foglalkoznak vele, jó sorsa van.
Ha visszaolvastok, mi volt az eredeti kérdés...
Szörnyűlködve látom a magyar emberek rosszindultúságát, akik pejoratív kifejezésekkel illetnek annak ellenére, hogy tudnák a körülményeket! Most én is kezdjem el degradálni anyukátokat a neveltetésetek miatt?
A nyugalmatok megőrzése végett megsúgom, egyelőre nem lesz háziállat. Elég, ha felteszek itt egy-egy kérdést, és özönlenek a hiénák (az is a kutya félékhez tartozik) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!