Szerintetek elfogadjam a szomszéd lány ajánlatát? (Bővebben lent! )
Sziasztok!
Egész nyáron dolgoznunk kell a párommal, csak hétvége a szabad. Így a 6 éves lányom aki szeptemberbe már iskolába megy az egész nyarat óvodában fogja tölteni. A szomszédban van egy nagyon rendes lány aki 21 éves, még tanul. Említettem neki, hogy milyen rossz lesz a lányomnak egész nyáron óvodába menni. A lány felajánlotta mivel neki nyári szünet van, hogy ő minden nap vigyázna a lányunkra még különböző programokat is szervezne. Így ő is kirándulna meg a lányom is. Már jövőhéttől tudna rá vigyázni. Mondta, hogy beszéljem meg a párommal és szójak neki, mert nagyon szívesen vigyázna rá. A lányom is nagyon szereti, sokat játszanak együtt. Meg bízom a lányban, volt már hogy vigyázott a lányunkra. A párom azt mondta, hogy fogadjuk el, mert a lányunknak fárasztó lesz hogy szünet nélkül rögtön iskolába menne. Ebben igaza van, de azért 2 hónapra nem köthetek le valakit azzal, hogy vigyázzon minden nap a lányomra. Szerintetek? Ti hogyan döntenétek?
Én nem kötném le a lányt egész nyárra. Oké, hogy ő most úgy gondolja, hogy ez milyen jó buli lesz, de nincs vele tisztában, hogy két és fél hónapon keresztül ez milyen lesz, és kötve hiszem, hogy nem lenne legalább néha valami más program, amire gyerek nélkül elmenne.
Ha a helyetekben lennék, én csak a nyári zárva tartás idejére bíznám rá a kislányt, meg mondjuk iskolakezdés előtt egy-két hétre (ha ti egyáltalán nem mentek szabira), hogy pihenje ki magát suli előtt.
Nyilván az a legjobb, ha egy ovis kisgyerek egész nyáron otthon lehet/nyaral/játszik, de ahol a szülők dolgoznak (és bízom benne, hogy annyira nem rossz a magyar helyzet, hogy ezek a szülők legyenek kevesebben), ott a gyerekek a nyári leállás kivételével mennek oviba nyáron is. Kivéve persze ott, ahol nagyi van, ahol kistesó van, vagy sokkal nagyobb nagytesó, satöbbi. De azért szerintem nem tragikus a nyári ügyelet sem, ilyenkor jóformán semmi kötelező dolog nincs, a fiamék ilyenkor folyamatosan az udvaron voltak és vizeztek, mindenki jól érezte magát, ráadásul ilyenkor kevesebb a gyerek, kevesebb a konfliktus is.
A szomszéd lány meg "gyerekezhet" kedvére a nyári leállás alatt, az legalább 4-5 hét mindenhol, és ha jól bírja, akkor utána eldönti, hogy augusztus utolsó pár hetére bevállalja-e még.
Na, én ezt tenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!