Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Pofon ütöttem a 19 hónaposom,...

Pofon ütöttem a 19 hónaposom, és most borzasztóan érzem magam. Ti hogy dolgozzátok fel, ha hibáztok?

Figyelt kérdés
Feküdtünk a szőnyegen, játszottunk. Van egy kb. 15-20 centis fa tornya. Fogta és egyenesen az arcomba vágta. Az egyik kezemmel védekeztem (az ujjam vérzett is utána, akkora erővel ütött), a másik kezemmel lezavartam neki egy pofont. Sírt, aztán odabújt, puszit adott, szinte bocsánatot kért. Én is tőle. Mégis rosszul érzem magam, amiért így kezeltem a helyzetet, reflexből tettem. Sosem bántottam eddig, és határozott elképzelésem volt, hogy soha nem is fogom. Most nem tudom, mit tegyek, rémesen érzem magam.
2015. jún. 8. 10:32
 1/4 anonim ***** válasza:
senki sem hibátlan. mivel azt mondod, csak reflex szerű ütés volt, gondolom többet nem fog előfordulni. a bűntudatod el fog múlni, csak figyelj arra, hogy többet ne fordulhasson elő. velem is előfordult, hogy az akkor 3 hónapos babámnak valamivel durvábban adtam vissza a cumiját, majd felemésztett a bűntudat, de utána ez a tapasztalat is segített, hogy türelmesebb legyek. nem könnyű velük, de csak te tudod megtanítani az indulatok kezelésére, és ha tőled azt látja, hogy ha idegesebb az ember, akkor lehet csapkodni, nem fog elmúlni nála sem. türelem, és a bűntudat is elmúlik :)
2015. jún. 8. 10:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Èpp ma vesztem össze az 5 èves lànyommal, mert reggel nem volt hajlandó felöltözni, aztán hatalmas fetrengős hisztit vágott le. Így pizsamában vittem oviba, amitől szintén nem volt elragadtatva...

Kicsit mar a tudat, hogy kiabáltam vele és dühös voltam, de ezen is túl leszünk. Nem mindennapos azért ez, úgyhogy nem lesz gáz.

Gondolom nálatok sem mindennapos ez.

Most tudod mit hibáztál, következőre másképp csinálod.

2015. jún. 8. 10:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Az én egy évesem is oda sózott az egyik játékával minap, rászóltam erélyesen, hogy nem szabad és láttam rajta, hogy meg is torpant hirtelen. Nem szándékos volt, nem tudta hogy az nekem fáj. Nem ütöttem meg, nem is akarom sosem, bár a nagynak volt, hogy a fenekére csaptam mikor hiszti korszakban volt én meg kimerültem. Bűntudatod van ami nagyon rossz érzés, máskor legyél türelmesebb, sok mindent csinál egy gyerek míg felnő. Nyugalom :)
2015. jún. 8. 11:06
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem az a kategória, amikor "vered a gyereket", ne aggódj. Nekem a minap a kisfiam (szintén 19 hónapos) hisztiből úgy gyomron rúgott a pelenkázón, hogy levegőt se kaptam, és én is, ahogy te, reflexből adtam egy csattanóst a combjára. Igaz, ő nem sírt, csak hullámzott a szája, de utána szépen tűrt és tartotta a szemkontaktust, amíg magyaráztam, hogy ez nagyon fájt. Erre ma spontán odajött, amikor a földön feküdtem hanyatt, leguggolt, és megsimogatta a hasamat. :D
2015. jún. 11. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!