Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Muszáj a frufru? Hogyan lehet...

Muszáj a frufru? Hogyan lehet megnöveszteni a hajat, hogy ne sérüljön a szeme?

Figyelt kérdés

Egy éves, átlaghoz képest sok, göndör hajjal.

Egyszer 8 hónapos kora körül anyám levágta a frufruját majdnem tövig, de azóta ismét kezdi elérni a szemét. Mivel kislány, szeretnénk megnöveszteni. Gondolkodom rajta, hogy elvisszük fodrászhoz, de nem tudom, hogy tartsuk meg a frufrut (amit ritka bénán néz ki göndör hajból, nekem is göndör, így saját tapsztalat), vagy van-e mód a megnövesztésére.

Hajcsatot nem merek beletenni, mert mindent megpróbál megenni, a hajcsat meg nem tesz jót az emésztésnek.

2015. jún. 7. 08:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Gumizd össze a haját a feje tetején!
2015. jún. 7. 09:02
 2/16 anonim ***** válasza:
Hajpant
2015. jún. 7. 09:04
 3/16 anonim ***** válasza:
42%
Hát a frufru lenövesztése zörnyű, ezt mind tudjuk... Hajpánt esetleg? Vagy valahogy kösd össze a feje tetjén kis pálmafába... Nem tudom, egy ideig nem fog neki sehogyse állni, amíg le nem nő. Remélem, azért anyukád megkapta a magáét amiért így belenyírt a hajába. Én biztos teljesen kiakadnék.
2015. jún. 7. 09:05
 4/16 A kérdező kommentje:

Dehogy kapta meg a magáét, előtte szólt, hogy szeretné lenyírni, utána nyírta. Akkor még nem akartuk annyira növeszteni, ésszerűbbnek tűnt, hogy legyen ott rövidebb.

Utána én is nyírtam kicsit a füle körül, mert nagyon rálógott.

Illetve 8 hónaposan még gyengébb volt a haja, a saját súlyától lesimult. Most kezd erősödni és egyre jobban megtartja a "kanyarokat".

Azért is szeretném megnöveszteni neki, mert télen nekem sapka sem kell, annyira melegít. Kb a nagy hidegekre nőne meg neki annyira, hogy őt is melegítse.

Következő nyárra viszont elérné azt a hosszt, hogy lófarokban hátra tudjuk fogni.

Még ide tartozó alkérdés lenne, hogy felnőtt hajápolási kozmetikumokat mennyi idős kortól lehet használni? Gondolok itt főleg hajbalzsamra. A sajátom nagyon sprőd, szétálló anélkül. Ráadásul göndör hajnál a fésülés szóba se jöhet, mert fáj.

2015. jún. 7. 09:10
 5/16 anonim ***** válasza:
Én gumizom a kislányom frufruját.
2015. jún. 7. 09:12
 6/16 anonim ***** válasza:
26%
Felnőtt cucc felnőttnek való. Ilyen baromságot meg életemben nem hallottam, hogy kizart a fesules, mert göndör a haj... Lehet kapni kifesulo sprayt, tessék használni. Szuper lakóhelye lesz különben a tetveknek, ha majd közösségbe kerül és továbbra se fesulod
2015. jún. 7. 09:15
 7/16 anonim ***** válasza:

Persze, gumizd össze a feje tetején. Kislányokon szerintem ez kifejezetten aranyos.

Nem hiszem, hogy tartósan elromlik a szem az elé lógó hajtól, mert akkor a kislányok fele vaksi lenne. De hogy akutan zavarja a látást, azért az valószínű. A babádnak pedig szüksége van rá, hogy jól lásson, most fejlődik a szem-kéz koordináció, finommotorika....

Ne hagyd, hogy hajfüggöny mögül lesse a világot!

2015. jún. 7. 09:19
 8/16 A kérdező kommentje:

[link]

Ehhez hasonló most a haja, de a fejtetőn már elkezdett göndören megállni. Pár hónapja még a képen látható módon fent lapult, hátul meg göndörödött. Nagyjából a hossz is stimmel.

2015. jún. 7. 09:19
 9/16 A kérdező kommentje:
Nem hajfüggönyről van szó, hanem bizonyos hossznál a hajszál vége beleér a szembe. Ilyenkor rátapad a szemgolyóra, azt irritálva. Ettől tartok, mert láttam már ilyet, a kislánynak hetekig a szemgolyójára volt mindig tapadva egy-két hajszál, illetve a vége "karcolta".
2015. jún. 7. 09:21
 10/16 A kérdező kommentje:

"Felnőtt cucc felnőttnek való. Ilyen baromságot meg életemben nem hallottam, hogy kizart a fesules, mert göndör a haj... Lehet kapni kifesulo sprayt, tessék használni."

A kifésülő cucc is felnőtt termék.

Az általad baromságnak titulált dolog pedig saját tapasztalat, a sajátomat is csak balzsamos kezelés után, vizesen, speciális kefével tudom kifésülni. Szárazon akad, tép. A göndör haj száraz hajtípus, ami azt jelenti, hogy a felületi pikkelyek szétnyílnak és összeakadnak a szomszédos a hajszálakkal.

Értékelem a véleményedet, de megköszönöm, ha udvariasabb stílusban fogalmazod meg legközelebb.

2015. jún. 7. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!