Muszáj a frufru? Hogyan lehet megnöveszteni a hajat, hogy ne sérüljön a szeme?
Egy éves, átlaghoz képest sok, göndör hajjal.
Egyszer 8 hónapos kora körül anyám levágta a frufruját majdnem tövig, de azóta ismét kezdi elérni a szemét. Mivel kislány, szeretnénk megnöveszteni. Gondolkodom rajta, hogy elvisszük fodrászhoz, de nem tudom, hogy tartsuk meg a frufrut (amit ritka bénán néz ki göndör hajból, nekem is göndör, így saját tapsztalat), vagy van-e mód a megnövesztésére.
Hajcsatot nem merek beletenni, mert mindent megpróbál megenni, a hajcsat meg nem tesz jót az emésztésnek.
Dehogy kapta meg a magáét, előtte szólt, hogy szeretné lenyírni, utána nyírta. Akkor még nem akartuk annyira növeszteni, ésszerűbbnek tűnt, hogy legyen ott rövidebb.
Utána én is nyírtam kicsit a füle körül, mert nagyon rálógott.
Illetve 8 hónaposan még gyengébb volt a haja, a saját súlyától lesimult. Most kezd erősödni és egyre jobban megtartja a "kanyarokat".
Azért is szeretném megnöveszteni neki, mert télen nekem sapka sem kell, annyira melegít. Kb a nagy hidegekre nőne meg neki annyira, hogy őt is melegítse.
Következő nyárra viszont elérné azt a hosszt, hogy lófarokban hátra tudjuk fogni.
Még ide tartozó alkérdés lenne, hogy felnőtt hajápolási kozmetikumokat mennyi idős kortól lehet használni? Gondolok itt főleg hajbalzsamra. A sajátom nagyon sprőd, szétálló anélkül. Ráadásul göndör hajnál a fésülés szóba se jöhet, mert fáj.
Persze, gumizd össze a feje tetején. Kislányokon szerintem ez kifejezetten aranyos.
Nem hiszem, hogy tartósan elromlik a szem az elé lógó hajtól, mert akkor a kislányok fele vaksi lenne. De hogy akutan zavarja a látást, azért az valószínű. A babádnak pedig szüksége van rá, hogy jól lásson, most fejlődik a szem-kéz koordináció, finommotorika....
Ne hagyd, hogy hajfüggöny mögül lesse a világot!
Ehhez hasonló most a haja, de a fejtetőn már elkezdett göndören megállni. Pár hónapja még a képen látható módon fent lapult, hátul meg göndörödött. Nagyjából a hossz is stimmel.
"Felnőtt cucc felnőttnek való. Ilyen baromságot meg életemben nem hallottam, hogy kizart a fesules, mert göndör a haj... Lehet kapni kifesulo sprayt, tessék használni."
A kifésülő cucc is felnőtt termék.
Az általad baromságnak titulált dolog pedig saját tapasztalat, a sajátomat is csak balzsamos kezelés után, vizesen, speciális kefével tudom kifésülni. Szárazon akad, tép. A göndör haj száraz hajtípus, ami azt jelenti, hogy a felületi pikkelyek szétnyílnak és összeakadnak a szomszédos a hajszálakkal.
Értékelem a véleményedet, de megköszönöm, ha udvariasabb stílusban fogalmazod meg legközelebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!