2,5-3 év közötti kisfiad milyen szinten beszél?
Az enyém sokat dumál,de még mindig főleg csak sejteni lehet a szavakat.
Van jópár, amiket tudunk mit jelent,mert hellyel-közzel helyesen mondja csak mondjuk nem hosszú ó-val vagy ű-vel hanem röviddel,de értem. Viszont sok szót csak félig vagy betűket kihagyva mond ki.
Összességében az jellemzi a beszédét, hogy a szokásos mondatokon kívül kívülálló nem nagyon érti meg mit szeretne mondani, mert amiket tud, azokat sem tisztán,érthetően mondja.
Nyilván nem Kazinczyhoz hasonlítom, csak az tűnik fel,hogy amiket tud azokat sem teljesen egyértelműen és tisztán mondja ki.
Köszönöm, de azért kérdeztem a kisfiúk anyukáit,mert a lányokról tudom, hogy általában előbb beszélnek és szebben.:-)
Van két kislány 1-2 hét van köztük,ők gyönyörűen érthetően beszélnek.
Nem azzal van a gond,hogy keveset beszél, hanem azt nem tudom,hogy a kiejtés tisztaságát lehet e fejleszteni.
3 és féléves a fiam, ő korán beszélt, két évesen már mondatokban. Most meg...! :)
Szerintem még nem gond,hogy nem teljesen érthető a beszéde. Ki fog alakulni, ha nem, akkor max. felkerestek logopédust.
Az enyém is úgy állhat most mint az utolsó válaszolóé a mostani ugrás előtt tehát tud egy csomó mindent, sok szót ismer, csak nem tisztán mondja őket.
Nem bánkódok, csak nem tudom,hogy ez így jó e. Bár már 15 hós korától jár bölcsibe, gondolom szólnának,ha ez így nem lenne elég.
Érdekes viszont, hogy a mozgásfejlődése viszont nagyon korán beindult, 5,5 hónaposan állt fel egyedül a kiságyban és 10 hónaposan indult el és 13 hónaposan már magabiztosan ment imbolygás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!