Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5-3 év közötti kisfiad...

2,5-3 év közötti kisfiad milyen szinten beszél?

Figyelt kérdés

Az enyém sokat dumál,de még mindig főleg csak sejteni lehet a szavakat.

Van jópár, amiket tudunk mit jelent,mert hellyel-közzel helyesen mondja csak mondjuk nem hosszú ó-val vagy ű-vel hanem röviddel,de értem. Viszont sok szót csak félig vagy betűket kihagyva mond ki.

Összességében az jellemzi a beszédét, hogy a szokásos mondatokon kívül kívülálló nem nagyon érti meg mit szeretne mondani, mert amiket tud, azokat sem tisztán,érthetően mondja.

Nyilván nem Kazinczyhoz hasonlítom, csak az tűnik fel,hogy amiket tud azokat sem teljesen egyértelműen és tisztán mondja ki.

2015. jún. 5. 18:22
 1/8 A kérdező kommentje:
Pont most 2,5 éves.
2015. jún. 5. 18:23
 2/8 anonim ***** válasza:
Kislány beszéde is jó esetleg? Enyém júliusban lesz 3, érthetően, választékosan beszél! Majd az oviban megered a nyelve a kisfiadnak is! :)
2015. jún. 5. 18:36
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de azért kérdeztem a kisfiúk anyukáit,mert a lányokról tudom, hogy általában előbb beszélnek és szebben.:-)

Van két kislány 1-2 hét van köztük,ők gyönyörűen érthetően beszélnek.

Nem azzal van a gond,hogy keveset beszél, hanem azt nem tudom,hogy a kiejtés tisztaságát lehet e fejleszteni.

2015. jún. 5. 18:43
 4/8 anonim ***** válasza:

3 és féléves a fiam, ő korán beszélt, két évesen már mondatokban. Most meg...! :)

Szerintem még nem gond,hogy nem teljesen érthető a beszéde. Ki fog alakulni, ha nem, akkor max. felkerestek logopédust.

2015. jún. 5. 19:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Kisfiam 3 èves lesz , ès 2 èves korátòl folyèkonyan, mondatokban beszèl. Rengeteg dalt, mondòkát, verset tud, összefüggèseket is mond, szòkincse el sem tudom kèpzelni, hogy hány szavas, de nagyon sok, olyanokat is ismer, mint pl. Aggregátor, vagy fèltengelycsuklò (tudja is mi az). Rendkìvül ügyes beszèdügyileg, szinte 3,5 èvesek szintjèn van, viszont ismerek olyan vele egyidős kisfiùt, aki csak anya-apa szinte van.
2015. jún. 5. 21:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Fiam most lesz 2,5 a hónapban. 2 évesen volt egy nagy ugrás a beszédében, ami feltűnő volt, de csak félig-meddig volt érthető kívül állók számára. A fejlődése folyamatos, minden nap meglep valamivel. Most a napokban is volt egy feltűnőbb változás, gyönyörűen beszél, mindenki érti, meséket mond, énekel, stb. Az énekekben 1-2 dolgot halandzsázik, de 80%-ban helyes. :) Szépen ragoz és nem rég óta használja a múlt időt és a jövő időt is. Valahogy átment aktívba a passzív tudása, olyan mondókák, dalok jöttek elő neki, amiket egy éve hallgattunk.
2015. jún. 6. 00:04
 7/8 A kérdező kommentje:

Az enyém is úgy állhat most mint az utolsó válaszolóé a mostani ugrás előtt tehát tud egy csomó mindent, sok szót ismer, csak nem tisztán mondja őket.

Nem bánkódok, csak nem tudom,hogy ez így jó e. Bár már 15 hós korától jár bölcsibe, gondolom szólnának,ha ez így nem lenne elég.

Érdekes viszont, hogy a mozgásfejlődése viszont nagyon korán beindult, 5,5 hónaposan állt fel egyedül a kiságyban és 10 hónaposan indult el és 13 hónaposan már magabiztosan ment imbolygás nélkül.

2015. jún. 6. 07:04
 8/8 anonim ***** válasza:
2 hóna múlva lesznek 3 évesek a gyerkőceim. Kisfiam hamarabb kezdett beszélni, de lánykám behozta. Kisfiam (ő a kérdés) pár betűt nem tud kimondani pl. r-t, l-t (s-t igen)
2015. jún. 6. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!