Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet játszani egy majdnem...

Mit lehet játszani egy majdnem két éves kislánnyal játékok nélkül? Sürgős!

Figyelt kérdés
Unokatesómról lenne szó... Nagymamához megyünk nemsoká, és a sok felnőtt közt valószínűleg én leszek neki a legérdekesebb. 18 éves lány vagyok, és egyke, így nem igazán tudom, hogy mit tudok vele játszani. Náluk még elvagyunk, mert ott ott vannak a játékai, de itt nem nagyon lesz semmi. Már szaladgál, és néhány szót beszél is, ha ez számít valamit.
2010. febr. 27. 14:04
 1/8 anonim ***** válasza:
mondókázás! imádják a kicsik,s csak neked kell mondókás könyvet beszerezni,ha nincsen:-)
2010. febr. 27. 14:10
 2/8 anonim ***** válasza:
Minden manó szereti a dalokat, versikéket. Érdemes neki vinni játékokat. A nagymamánál ha vannak műanyagdobozok azokat tök jól lehet egymásra rakosgatni építeni aztán vadul lerombolni.
2010. febr. 27. 14:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Néhány ötlet, bár nekem kisfiam van:

Bújócska, akár az arcodat elrejtve terítő mögé, akár szekrények mögé.

Mondókák, gyermekdalok minden mennyiségben. (még jobb, ha el is játsszátok, pl. Csip-csip-csóka, Bújj-bújj zöldág...)

Mesekönyvnézegetés vagy színes újság is megteszi.

Műanyagpoharakból toronyépítés.

Labda, papírguriga gurítás.

Ha nem esik, odaki homokozás tejfölös dobozzal, műanyag kanállal.

Érdekes tárgy eldugása, keresd meg! (Nem baj, ha látja, hova tetted, mert még nem biztos, hogy komolyabban is ráakad a tárgyra).

Jóidőben közös séta az utcán, közben minden fűszálat, szomszédot, házat.... meg lehet nézni és mesélni róla.

Ha ügyes a keze: gyöngyfüzés, persze nem gyöngyből, hanem a nagymamától kölcsönvett nagyobb lyukú tésztából vagy felvágott szívószálból.

Műanyag étkészlettel terítés, evés, mosogatás, kínálás eljátszása.

Rajzolgatás, firkálás papírra.

Sólisztgyurma, ha ügyeske a kislány.

Grimaszokat vágsz - ő meg nevet rajtad, kérd meg, utánozzon!

..............

4/8 anonim ***** válasza:
Bujócskázni,táncolj neki,énekelj,labdázzatok,mondókákat mondj neki,rajzoljatok,fogócska STB.
 5/8 anonim ***** válasza:

- rajzolj neki és engedd, hogy ő is rajzoljon,

- énekelj, mondókázz neki,

- nézegessétek meg együtt a nagymama "rejtett kincseit": régi tárgyakat, fényképeket,

- nézegessetek olyan könyvet, vagy akár újságot, amiben sok kép van,

- hajtogass neki papírból csákót, hajót, repülőt,

- csináljatok együtt valami egyszerű ételféleséget (pl. főzzetek pudingot)

Egy két éves kislány már nagyon sok dolgot tud csinálni és ráadásul ebben a korban szinte minden érdekli! Az a lényeg, hogy beszélj hozzá folyamatosan és akkor érdeklődni fog minden iránt!

2010. febr. 27. 15:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Bujócska:-) Kergetőzés, éneklés, mondókázás, csiklandozás, hajászkodás
2010. febr. 27. 21:23
 7/8 anonim ***** válasza:

3. vagyok.

Még eszembe jutott:

Bábozzatok fakanállal, kézfejre húzott zoknival. Minden figura más hangszínnel beszéljen, tedd viccessé.

Játsszátok el az otthoni munkákat: főzés, takarítás, portörlés, porszívózás....

2010. febr. 28. 08:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Jól sikerült a nagy találkozás?

2010. márc. 6. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!