Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van-e valaki köztetek aki...

Van-e valaki köztetek aki ettől szenved? Segíts ha tudsz!

Figyelt kérdés
4 és fél éves a kisfiam és nem szeretnénk több gyereket egészségügyi okokból.Viszont mostanában nagyon sokszor mondja hogy szeretne kistestvért.Nincs olyan baráti körünk sajnos akinek szintén lenne ilyen korú gyereke.A kérdésem az hogy van valaki köztetek aki ugyan így szenved ettől?Már nagyon sajnálom.Jár oviban de nem alakult még ki a barátság annyira hogy összejárjunk néha.Pedig nagyon jó lenne.
2010. febr. 26. 21:41
 1/4 anonim ***** válasza:
54%

Ha egészségügyileg nem akartok több gyereket,akkor szerintem ebbe ne hagyjátok,hogy bele szóljon a gyerek.Fordítva is igaz lenne a dolog.Még jó,hogy nem a gyerek mondja meg,hogy a szülő vállal-e még babát,vagy nem.

Sokat kell közösségbe vinni,nem csak oviba.Uszoda,játszóház,játszótér,zene ovi.Bármi,ami nektek helyileg,és/vagy anyagilag megoldható.Csak azért,hogy legyen gyerek társasága,nem kell még egy gyereket szülni.

(Bár mi is hasonlóan gondolkoztunk,és nem mertük bevállalni a kistesót sokáig,de most mégis 3 héten belül érkezik,és nem a fiam véleménye volt a döntő...)

2010. febr. 28. 14:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Húúú első válaszoló!Nagyon keméneyen fogalmazol.Ez még csak egy 4 éves gyerek és csak szívből, őszintén elmondja mit szeretne. Egy játszóház természetesen nem fogja helyettesíteni egy testvér szerepét.

Inkább el kellene mondani hogy nem lehet anyának több kisbabája.Ha nem is teljesn de vmit megfog belőle érteni.Ha van unokatesó (mert az csak közelibb családtag mint egy ovistárs) áthívni sűrűbben.

2010. márc. 1. 16:55
 3/4 anonim ***** válasza:

Nehéz, mert nagyon jó dolog testvérrel felnőni, viszont a fiad már 4 éves is elmúlt, tehát ha teherbe is esnél, már elég nagy lenne a korkülönbség a két gyerek között. Hidd el, az sem jobb!Annyiban igaza van az első válaszolónak, hogy ne a gyerek szava legyen a döntő testvérkérdésben, hiszen tulajdonképpen azt sem tudja, mit szeretne. Szerinted tisztában van vele a fiad, hogy a testvérke a születése után még kb egy évig röghözkötött lesz, illetve hogy még annál is több idő, amíg játszani lehet vele?

Egyébként a páromnak 3 unokahuga van, 5, 4, és 2 évesek, az 5 és 4 éves kislányok unokatestvérek. Na és a 4 éves, bár rengeteget vannak együtt a lányok, értsd heti szinten több órát, még így is mindig rágja a szülei fülét, hogy kistestvért szeretne.

Az ovis, iskolás barátságok sem válnak ám mindig "összejáróssá". Ilyen esetekben meg szerintem amúgy is a szülők barátkoznak össze annyira, hogy együtt csináljanak gyerekes programokat.

2010. márc. 1. 19:42
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát lehet, hogy én egy kicsit (nagyon) szabad gondolkodású vagyok, de ha nem lehet több babád és a Picid is szeretné meg Ti is, akkor én a helyetekben biztosan örökbe fogadnék egy kisbabát, annyi elhagyatott gyermek van. Vagy ha anyagi akadálya lenne, akkor lehetnétek nevelőszülők is, amiért az állam ugyebár még fizet is. Nekünk egy babucink van, mi is szeretnénk mégegyet, de nekem is van némi egészségügyi akadálya, de én úgy tervezem, hogy ha a másodikat még nem is, de a harmadikat szerintem örökbe fogadjuk vagy nevelőszülei leszünk.
2010. márc. 2. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!