Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Monoton táplálék, szenved más...

Monoton táplálék, szenved más is ezzel?

Figyelt kérdés

2,5 éves lányom gyakorlatilag ugyan azokon az ételeken él minden nap, mert mert mást nem hajlandó enni. íme a paletta, amit megeszik:

pogácsa

tej

kakaó

kifli

virsli

főtt tojás

kukorica

borsó

grízgaluska leves

joghurt

sajt

sajtos parizer

túró rudi

ropi

mandarin banán

sült krumpli (kechup)

tökfőzelék

Semmi mást nem hajlandó, max 1-2 kanál és ennyi.

Próbálnék neki egészségesebb vagy táplálóbb ételeket adni, de konkrétan még a tejbegrízt sem szereti, amin mindenki csodálkozik.

A husival meg a világból is ki lehet üldözni, max fasírt, de abból is jó ha felet megeszik.

Inkább éhen halna, de akkor sem hajlandó más dolgokat megenni :(

2011. máj. 25. 08:35
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja tésztát sem eszik, illetve semmilyen szendvics féleséget, mert mindent külön óhajt csak.
2011. máj. 25. 08:36
 2/10 anonim ***** válasza:
Ne aggódj,nem vagy egyedül.Az én fiam is eléggé egyoldalúan eszik,a doki azt modta ha bekerül oviba majd változik.Októberben kezdtük az ovit,de semmi változás.Ő a kenyerespajtás az oviban,mert csak azt fogadja el ott,üresen.Meg annyi,hogy ő a húst eszi,rántott husi,fasirt,húsleves,sült krumpli.Nehéz ez,akinek mindenevő a gyereke el sem tudja képzelni.Tényleg inkább egész nap nem eszik,ha erőltetem mással.
2011. máj. 25. 08:47
 3/10 anonim ***** válasza:

Hát a hús tényleg hiányzik, és fontos lenne, de legalább pár zöldségfélét és gyümölcsöt megeszik.

Íme az én fiam "palettája":

krumpli

kenyér

tészta

rízs

fasírt

spenót

karfiolleves

halrudacska

kakaó

sajt

persze mindenből pár falat. GYümölcs, nyers zöldség semmi, husi is csak fasírt formában.

3 éves. Én reménykedek, hogy az óvódai környezet majd segít valamelyest.

2011. máj. 25. 08:50
 4/10 anonim ***** válasza:

próbálj zöldségkrémlevest csinálni és leves-gyönygyöt beletenni. úgy érdekesebb

az enyém sem evett meg semmi ilyesmit, de a levesgyöngyös megoldással zellerkrémleves, karfiol-fehérrépa, és hasonlókat is megeszik

2011. máj. 25. 11:18
 5/10 A kérdező kommentje:
Már mindent megpróbáltam, ember ennyit nem főzött és variált még a lánya kedvéért, mint én. Már lassan csak azt eszem, amit a lányom otthagy a tányérján...
2011. máj. 25. 11:40
 6/10 anonim ***** válasza:
Majd elnövi ne aggódj,mi is így voltunk.
2011. máj. 25. 11:51
 7/10 anonim ***** válasza:

áá ne aggódj

ha virul és rendben van akkor neki pont elég ez

növöget ? hízogat ? ha igen akkor semmi baj

ha nincs hús de elég tejterméket kap akkor az sem gáz

vakszeg fedezi a fehérjeszükségletét abból

te meg nem az ö étrendjét kövesd

egyél rendes ételeket változatosan ö meg egyen azt amit eszik

de minden alkalommal teríts meg szépen magadnak az ételt is szépen tálad ki h olyan gusztusos legyen és jó étvággyal fogyaszd el :-)

hátha kedvet kap

bőven elég ha egyszer egyszer megemlíted h milyen finom volt az ebéded esetleg ha nagyon nézi akkor kínáld meg

de nem kell több ne tukmáld ne erőszakoskodj vele

sok sikert .-)))

2011. máj. 25. 11:59
 8/10 anonim ***** válasza:

Enyém is 2,5 éves, és nincs ilyen hosszú listánk :S

Én az ovitól várom a csodát, hátha megváltozik, és a többi gyerek között majd eszik rendesen.

2011. máj. 25. 12:41
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha az én lányom ennyi mindent enne, mint a tiéd...

De az oviban mindent megeszik. Például csak ott eszik kenyeret :) Otthol soha.

2011. máj. 25. 13:48
 10/10 A kérdező kommentje:
89cm és 11,5kg, szóval épphogy nem fújja el a szél..
2011. máj. 26. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!