Dackorszakos ikrek anyukái, ismerősei? Hogyan lehet ezt kibírni? Hogyan fegyelmeztek? Mit engedtek és mit tiltotok?
Nekem is 4 évesek az ikreim.
Kb. születésük óta folyamatosan versengenek egymással, mindig mindegyik próbál felülkerekedni, domináns lenni. Én is nehezen viselem. De ez még mindig jobb, mint amikor egyik iker elnyomja a másikat, legalább erős egyéniségek lesznek - sovány vigasz a jelenben. :)
És "megnyugtatlak" én is sokszor kiborulok, kiabálok. Sarokba akkor kell állni, ha bántják egymást vagy a kistestvérüket. Max. négy percre, vagy ha előbb megbánják, akkor kijöhetnek, utána bocsánatot kell kérni a másiktól.
Végveszély esetén külön szobában kell játszaniuk, vagy zsarolok: nincs mese, nincs finomság annak, aki piszkálódik.
Ha épp hulla fáradt vagyok, és nincs már erőm rendet vágni köztük, akkor bekapcsolom a tévét, ettől elcsendesednek, mert nálunk nem megy mindig a mese, szóval mindig különlegesnek hat.
Vagy előveszek olyan játékokat, amikkel már régen játszottak, és el is felejtették.
Amúgy meg következetes szigor van, igyekszem határozottnak lenni. Békeidőben sokat dicsérek, mindegyiket sokat szeretgetem, és imádkozni is szoktunk egymásért, meg kihangsúlyozom, milyen jó, hogy vagyunk egymásnak, és hálásnak kell lenni a tesókért.
Kitartást!
A mi ikreink nemsokára 4 évesek lesznek! A bolondokháza hozzánk képest wellness szálloda! :) :)
Tuti jó ötletem nincs, de arra rájöttem hogy sok múlik az én idegállapotomon. De az is lehet hogy minden azon múlik. Amikor fáradt vagyok, idegbeteg, akkor a gyerekek is nehezebben kezelhetőek ill. nincs hozzá energiám. Amikor nyugodtabban tudom kezelni a dolgokat akkor hamarabb elcsitulnak az indulatok.
De gondolom hogy majd kinövik ezt a "hangos" korszakukat. Legalábbis reménykedem nagyon! Addig is kitartás mindannyiunknak! :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!