Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Dackorszakos ikrek anyukái,...

Dackorszakos ikrek anyukái, ismerősei? Hogyan lehet ezt kibírni? Hogyan fegyelmeztek? Mit engedtek és mit tiltotok?

Figyelt kérdés
4 éves ikreim egész álló nap csúfolják, piszkálják egymást. Ez még nem lenne olyan nagy baj azon túl, hogy legyen, aki ezt végighallgatja, hanem a piszkálódás szinte mindig átmegy előbb vagy utóbb veszekedésbe és/vagy egymás bántásába (hajhúzás, ütögetés, ellökés stb.), amit persze sírás követ. És akkor még nem beszéltem arról, hogy hol az egyiknek, hol a másiknak van hisztizhetnékje. Kész bolondokháza van tőlük. Úgy érzem, hogy már az ép elmém van veszélyben miattuk. Fegyelmezés szép szóval, kiabálva, sarokba állítás csak ideig-óráig hat. Másnap minden kezdődik újra. Mit tehetnék?
2015. máj. 28. 12:43
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem is 4 évesek az ikreim.

Kb. születésük óta folyamatosan versengenek egymással, mindig mindegyik próbál felülkerekedni, domináns lenni. Én is nehezen viselem. De ez még mindig jobb, mint amikor egyik iker elnyomja a másikat, legalább erős egyéniségek lesznek - sovány vigasz a jelenben. :)

És "megnyugtatlak" én is sokszor kiborulok, kiabálok. Sarokba akkor kell állni, ha bántják egymást vagy a kistestvérüket. Max. négy percre, vagy ha előbb megbánják, akkor kijöhetnek, utána bocsánatot kell kérni a másiktól.

Végveszély esetén külön szobában kell játszaniuk, vagy zsarolok: nincs mese, nincs finomság annak, aki piszkálódik.

Ha épp hulla fáradt vagyok, és nincs már erőm rendet vágni köztük, akkor bekapcsolom a tévét, ettől elcsendesednek, mert nálunk nem megy mindig a mese, szóval mindig különlegesnek hat.

Vagy előveszek olyan játékokat, amikkel már régen játszottak, és el is felejtették.

Amúgy meg következetes szigor van, igyekszem határozottnak lenni. Békeidőben sokat dicsérek, mindegyiket sokat szeretgetem, és imádkozni is szoktunk egymásért, meg kihangsúlyozom, milyen jó, hogy vagyunk egymásnak, és hálásnak kell lenni a tesókért.

Kitartást!

2015. máj. 28. 13:19
 2/5 anonim ***** válasza:
Külön szobába küldeni őket büntibe? Addig nem játszhatnak együtt, amíg nem viselkednek normálisan. Egy idő után unalmas lenne egyedül játszani és csak összeszednék magukat. Elején nehéz lenne következetesen minden vita csírájánál különküldeni őket, de aztán csak megtanulnák.
2015. máj. 28. 13:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Utolsó: ez nem mindig válik be, van aki csak egyedül szeret játszani, annak ez jutalom, nem büntetés :)
2015. máj. 28. 18:08
 4/5 anonim ***** válasza:
De akkor is eljátszik szépen egyedül, nincs vitatkozás meg verekedés önmagával:)
2015. máj. 28. 20:31
 5/5 anonim ***** válasza:

A mi ikreink nemsokára 4 évesek lesznek! A bolondokháza hozzánk képest wellness szálloda! :) :)

Tuti jó ötletem nincs, de arra rájöttem hogy sok múlik az én idegállapotomon. De az is lehet hogy minden azon múlik. Amikor fáradt vagyok, idegbeteg, akkor a gyerekek is nehezebben kezelhetőek ill. nincs hozzá energiám. Amikor nyugodtabban tudom kezelni a dolgokat akkor hamarabb elcsitulnak az indulatok.

De gondolom hogy majd kinövik ezt a "hangos" korszakukat. Legalábbis reménykedem nagyon! Addig is kitartás mindannyiunknak! :) :)

2015. máj. 29. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!