Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 21 hónapos gyerekem bokája...

21 hónapos gyerekem bokája még helyre állhat?

Figyelt kérdés
21 hónapos, és befelé dől a bokája. A bal jobban, a jobb az csak picit. Ha még továbbra is bokatartós szandit hordana, akkor még helyreállhat a bokája, vagy ez már így marad neki?
2015. máj. 21. 13:12
 1/10 anonim ***** válasza:
Ortopéd orvos mit mondott, nem kell neki speckó cipő?
2015. máj. 21. 13:23
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem voltam vele ortopéd orvosnál, hanem csak bokatartós cipői voltak. aztán hogy lekerült a téli bakancs, utána figyelgettem, hogy kicsit bedől. Ezért kérdeztem most, hogy ez még helyre állhat sima, bokatartós cipővel, vagy vigyem el inkább ortopédushoz, ás akkor még helyre jöhet?
2015. máj. 21. 13:29
 3/10 anonim ***** válasza:

Helyre fog állni. Viszont ehhez kell a megfelelő megtámasztású cipő.

Ne azt nézd hogy menő, márkás cipője legyen ( ahogy sokaknak csak ez a szempont), hanem hogy a lábának egészséges.

Én Supi+ cipőt, szandált veszek a kisfiamnak közvetlen a készítőtől, futárral küldi. Kinézetre nem a legeslegszebb cipők, de ez most mellékes ha az egészségéről van szó.

Itt az oldal: [link]

Nem mindegy milyen supinált cipőt veszel, mert hamisítják. Az igazi supináló sarkat az általam fent írt készítő fejlesztette ki.

2015. máj. 21. 13:30
 4/10 anonim ***** válasza:

Mi most megyünk majd (3 éves a fiam) orvoshoz, a fiamnak is befelé dől a lába.

OFF: Miért ilyen eszméletlen rondák ezek a cipők, amiket linkeltél, kedves 2. válaszoló?

Értem én, hogy a sarka a lényeg (meg is veszem, ha muszáj), de miért nem lehet normális külsővel megcsinálni ezeket, ráadásul ennyi pénzért? Nagymamám nem hordott ilyen borzalmakat.

2015. máj. 21. 13:38
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a befele dőlés mértékétől függ. A kisebbik lányom ősszel lesz 3 éves, nálunk amikor először felállt és elindult már látszotta befelé dőlés elég rendesen, úgyhogy azóta csak speckó cipőt meg szandit hordunk, és semmi változás, sőt. Mivel befelé is lép éjszakai sínt is kaptunk, de semmilyen javulást nem tapasztalok.

Minimalis bedőlést a cipők korrigálhatnak, de egy erőteljesebbet nem.

A környezetemben is több gyerek küzd ezzela gonddal, és sajnos az ő lábukon sem segített.

Gyógytornászok szerint lúdtalp tornával és rendszeres egyenetlen talajon járással tehetjük a legtöbbet.

2015. máj. 21. 14:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én fiamnak is olyan mértékű volt a lúdtalpa, hogy haránt és hosszanti boltozata is sűlyedt. Már 2éves kora óta jártunk ortopédiára, de a tornán kívül nemigen mondtak mást. Gyógytornász javaslatára keztük minden cipőjébe a sarokemelőt beragasztani, illetve ovis ortopéd orvos minden évben írt fel gyógycipőt, amit megvettünk, és ebben volt oviban a gyerek. A legtöbbet mégis akkor javult, mikor egész nyáron a kertben mezítláb, vagy zokniban rohangált és játszott. Márciusi születésű, középső vége és nagycsoport ejele közötti nyáron annyit javult a lába, hogy az ortopédián azt mondták nincs eltérés a lábábn. Most 7éves és teljesen jó a lába.

Az öccséé nem javult ennyire látványosan, vele is hordjuk a sarokemelőt, supinált szandált, és sokat van mezítláb. Most jön a nyár, remélem őszre lesz javulás nála is.

A legkisebb gyerekem érdekes módon nem lett lúdtalpas, illetve annyira minimálisan dől a bokája befele, hogy nem igényel semmilyen "kezelést". Rá csak és kizárólag puhatalpú cipőt adtam, amig csak kaptam a méretében. Sosem volt rajta bokatartó cipő és mégis neki jó a lába.

Másik két gyerekkel persze mi is siesta meg richter cipőket hordutk első lépés cipőnek- és hát semmit sem értek...

Nem mondom, hogy nem jók, de nálunk pont, hogy az ellenkezője vált be a gyerekeimnél.

2-es- azon a linken amit beírtál valóban irtó ronda cipők vannak. Persze biztos jók, de szépnek nem mondanám őket... :)

2015. máj. 21. 14:26
 7/10 anonim ***** válasza:
Off! Mi nemrég vettünk a lányomnak egy virágos, háromcsatos szandit, és egy rózsaszín-lila zárt cipőt a bokorcipőnél. (elmentünk Budakeszire). Azok a cipők nagyon szépek, a szandi kimondottan csinos. Természetesen a lábfeje ezeknek is széles, pont annyira, amennyire egészséges eg gyereklábnak.. Aki tud, érdemes elmenni hozzájuk, mert sokkal nagyobb a választék, ráadásul érdemes felpróbálni, mivel ezekből a cipőkből nem az a méret kell, mint ami pont végigéri a gyerek lábát, hanem hosszabb. A csatosnál pedig méretre igazítják a lukakat.
2015. máj. 21. 16:05
 8/10 porcukormókus ***** válasza:
Kedves 7. valaszolo! budakeszin hol van ez az uzlet? Irnal pontos cimet? Koszonom!
2015. máj. 23. 14:29
 9/10 anonim ***** válasza:

Budakeszi Erkel u. 97. Ez kertes házas övezet, tulajdonképpen szerintem ott laknak, és a ház aljában van a műhely, és az üzlet. Nincs különösebb portál, de azért ki volt írva.

Elég nehéz volt odatalálni, de nagyon segítőkészek. Kicsit rámenősek is, de nem tolakodóan. Mi egy szandálért mentünk, de meggyőztek, hogy egy zárt cipő is kell. Igazuk lett.:)

[link]

2015. máj. 23. 16:33
 10/10 porcukormókus ***** válasza:
Koszonom!:))
2015. jún. 30. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!