3 éves Kisfiam evési szokása szerinetek rendben van?
Reggel fel 8 korul ebred, es rogton megiszik 3 dl Milumil Junior tejitalt, ezutan reggeli ertelemszeruen nincs, 10 ora korul gyumolcs, ebed, delutani alvashoz megint kb 2 dl Milumil, uzsonnara gyumolcs, szendvics, mikor mi, vacsora ( hideg vagy meleg) elalvashoz megint 3 dl Milumil.
Szerintetek nem sok a tejital? Valtsam ki a reggeli italat "rendes' reggelire?
(Nincs ekezetes billentyuzetem elnezest)
Aért a tjial mellé nem ártana ennie is valamit.
Az unokahúgom egy évesen étkezett majdnem így, bár többet is evett.
allergiás vagy miért tejital? vagy elírtad a korát?
ha nem allergiás és 3 éves akkor ja, már kb 2 éve "illene" tejital mellé reggelit is adni. irgalmatlan mennyiség ez a napi 8 deci tejital ami nyilván nem is egy 3 évesnek való... szerintem reggeliHEZ add, alváshoz ne, meg este lefekvés előtt, de persze tejet ha minden rendben vele
Már rég tejet kellene innia, teljesen felesleges a drága tejitalt venni.
Amúgy egy másfél éves táplálkozik így, mint a te 3 évesed...
Szerintem a napközbeni tejitalt mindenkeppen váltsd ki. Nem tudom, hogy a milumilnál mennyi az ajánlás, de szerintem ennél kevesebb.
A többi rendben van.
A lányunk is majdnem 3 éves és nem adunk neki tejet, csak amennyi az ételekben van. Nem is fogok később sem napi rendszerességgel fél litereket adni.
Én elvileg reggel-este adok neki Milumilt, de ha kéri adok neki ebéd után is. Annyi, hogy nekem nem iszik ilyen sokat egyszerre, csak olyan 180 milit. Szerintem nálatok a 8 deci elég sok.
A másik pedig, hogy a nagykönyv szerint 1 éves kortól a tápszert/tej csak a szilárd reggeli kiegészítése lenne. Na az én gyerekem nem eszik reggelire, csak a tejitalt issza meg. Ha nem adok neki, akkor sem eszik. Egyébként sok ismerőstől hallom, hogy még a 4-5 éves gyereke is csak egy pohár tejjel, vagy kakaóval megy az oviba és ott eszik először szilárdat, tehát szerintem ez nem kirívó.
Az én 3,5 évesem is imádja a Milumilt és issza is napi 3 alkalommal. De én csak 1,8 dl adok neki.Régen többet ivott csak szépen fokozatosan lecsökkentettem. Így kicsit később tud enni "normálisat" is .
Egyébként műzlivel szokott enni rendes tejet is, de inni nem szereti. :)
Nemrégen beszéltem erről egy gasztroenterológus prof.nővel és mondta hogy semmi baj nincs ezzel! Sőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!