Mi volt a legnagyobb baleset ami történt a gyermeketekkel 1-2 éves kora körül?
Óóó, kb 5-6 hónapos lehetett amikor egyetlen pillanatra néztem a másik irányba és leesett az ágyról. Sirdogált, pont az arcát ütötte meg, de kb 20-30 p múlva már nem is emlékezett rá.
2 évesen (most pár hónapja) kergetőzött a nagyobb testvérével és elesett,neki a szekrénynek, felszakadt a szája és feldagadt kék-lila lett a szemöldökcsontja . Kb úgy nézett ki pár napig mint egy profi boxoló.
De akkor is elfelejtette már másnapra ugyanúgy szaladozott megint.
1,5 évesnél egy picit több volt a fiam, amikor már a szaladgálást gyakorolta. Tél volt, hótaposó kiscsizmában szaladt.
Összeakadtak a kis lábai és nagyot esett. Nem lett volna ezzel sem különösebb gond, ha nem épp egy gránitlapon történik (ami lehet, hogy vizes vagy csúszós is volt) és beütötte erősen a kőbe a homlokát- pedig ott voltam tőle 20-30 cm-re és ugrottam elkapni őt, de nem sikerült.
Agyrázkódás lett belőle és pár nap kórház a Heim Pálban, a szubintenzív, megfigyelő részlegen.
Komolyabb baj szerencsére nem történt (ez is elég volt).
Az agyrázkódásra azért gyanakodtunk, mert hirtelen lett pilledt, beájulásszerűen elaludt, nehéz volt ébreszteni (előtte meg szaladgált 3 perccel), majd egyszer sugárban hányt.
Szerencsére a kórházban már nem történt semmi, volt egy röntgen, látta szemész és ideggyógyász, a 3. napon már nem volt muszáj feküdnie.
Szerencsére igazán komoly dolog egyik gyerekemmel sem történt. Apróságok azért akadtak.
Nagyobbik lányom - két évesen - rátenyerelt anyuméknál a kerámia lapos tűzhelyre, ami persze még forró volt. Négy ujján lett égési sérülés, de nem kellett dokihoz vinni.
Kisebbik lányom togyogós volt, amikor a kutya vidámat hátba csóválta, minek következtében a gyerek lefejelte a beton virágtartót.
Nagylányom esett már le csúszdáról (vissza a lécső felé), fiam pedig legurult az ágyról.
Nekem szerencsém volt, az egy éves lányom ugrott ki a kezemből - hál'istennek pont az ágyra esett rá. Arccal az ágyneműbe csapódott, de a puha felület miatt nem lett baja, csak látványos volt a mutatvány.
Ha ez padlón történik, szerintem kórházban köt ki :/
Nem baleset, csak vicces balesetmegelőzési próbálkozás: állandóan le akart mászni/ugrani a kanapéról. Férjem kitalálta, hogy jól megijeszti a mélységgel és ennek hatására majd óvatosabb lesz.
Megfogta a csípőjét és hirtelen mozdulatokkal "lemártogatta" a padló felé. Eredmény: a gyerek baromira élvezte, teli szájjal kacagott és csalódott volt, amikor az apja abbahagyta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!