Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi volt a legnagyobb baleset...

Mi volt a legnagyobb baleset ami történt a gyermeketekkel 1-2 éves kora körül?

Figyelt kérdés
Sajnos mi ma úgy jártunk, hogy a 14 hónapos fiam nagyon kiült az ágy szélére és leesett. Szerencsére nem magas az ágy, de azért megütötte a hátát meg talán egy picit a fejét is. :-(
2015. máj. 7. 09:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Óóó, kb 5-6 hónapos lehetett amikor egyetlen pillanatra néztem a másik irányba és leesett az ágyról. Sirdogált, pont az arcát ütötte meg, de kb 20-30 p múlva már nem is emlékezett rá.

2 évesen (most pár hónapja) kergetőzött a nagyobb testvérével és elesett,neki a szekrénynek, felszakadt a szája és feldagadt kék-lila lett a szemöldökcsontja . Kb úgy nézett ki pár napig mint egy profi boxoló.

De akkor is elfelejtette már másnapra ugyanúgy szaladozott megint.

2015. máj. 7. 09:26
 2/17 anonim ***** válasza:
nyaraláskor lefejelte a kisasztal sarkát, fölszakadt a szemhéja
2015. máj. 7. 09:30
 3/17 anonim ***** válasza:
12%
Forrázás :( 1 éves volt, mikor a tejpépjéhez forraltam egy kis tálka vizet a mikroban, ahogy kitettem a konyhapultra, már ott is termett (máig nem tudom, hogyan) és magára rántotta. Felhólyagosodott a mellkasa, rohantunk a Heim Pálba, onnan meg a Bethesda égési osztályra. Végül minden jól alakult, a bőrvőrösség 1-2 nap alatt elmúlt, pár hólyag kicsit lassabban gyógyult, de utána nyomtalanul. 5 éve történt, de még most, ahogy leírtam, újra remegek és bőgök.
2015. máj. 7. 09:31
 4/17 anonim ***** válasza:

1,5 évesnél egy picit több volt a fiam, amikor már a szaladgálást gyakorolta. Tél volt, hótaposó kiscsizmában szaladt.

Összeakadtak a kis lábai és nagyot esett. Nem lett volna ezzel sem különösebb gond, ha nem épp egy gránitlapon történik (ami lehet, hogy vizes vagy csúszós is volt) és beütötte erősen a kőbe a homlokát- pedig ott voltam tőle 20-30 cm-re és ugrottam elkapni őt, de nem sikerült.

Agyrázkódás lett belőle és pár nap kórház a Heim Pálban, a szubintenzív, megfigyelő részlegen.

Komolyabb baj szerencsére nem történt (ez is elég volt).

Az agyrázkódásra azért gyanakodtunk, mert hirtelen lett pilledt, beájulásszerűen elaludt, nehéz volt ébreszteni (előtte meg szaladgált 3 perccel), majd egyszer sugárban hányt.

Szerencsére a kórházban már nem történt semmi, volt egy röntgen, látta szemész és ideggyógyász, a 3. napon már nem volt muszáj feküdnie.

2015. máj. 7. 09:35
 5/17 klopusz ***** válasza:
0%

Szerencsére igazán komoly dolog egyik gyerekemmel sem történt. Apróságok azért akadtak.

Nagyobbik lányom - két évesen - rátenyerelt anyuméknál a kerámia lapos tűzhelyre, ami persze még forró volt. Négy ujján lett égési sérülés, de nem kellett dokihoz vinni.

Kisebbik lányom togyogós volt, amikor a kutya vidámat hátba csóválta, minek következtében a gyerek lefejelte a beton virágtartót.

Nagylányom esett már le csúszdáról (vissza a lécső felé), fiam pedig legurult az ágyról.

2015. máj. 7. 09:39
 6/17 anonim ***** válasza:

Nekem szerencsém volt, az egy éves lányom ugrott ki a kezemből - hál'istennek pont az ágyra esett rá. Arccal az ágyneműbe csapódott, de a puha felület miatt nem lett baja, csak látványos volt a mutatvány.

Ha ez padlón történik, szerintem kórházban köt ki :/

Nem baleset, csak vicces balesetmegelőzési próbálkozás: állandóan le akart mászni/ugrani a kanapéról. Férjem kitalálta, hogy jól megijeszti a mélységgel és ennek hatására majd óvatosabb lesz.

Megfogta a csípőjét és hirtelen mozdulatokkal "lemártogatta" a padló felé. Eredmény: a gyerek baromira élvezte, teli szájjal kacagott és csalódott volt, amikor az apja abbahagyta.

2015. máj. 7. 09:40
 7/17 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 2 évesen át akart lépni az etetőszékéről a konyhaasztalra és beesett a kettő közé,elégé megijedtem,mert nagyon sírt és koppant azért a buksija,bevittem a kórházba,kapott egy kis agyrázkódást,de hamar túl volt rajta,csak nagyon megijedt:)Az ágyról ő is leesett egyszer-kétszer,két perc sírás és el is felejtette:)
2015. máj. 7. 10:13
 8/17 anonim ***** válasza:
A nagylányom talán 1,5 éves lehetett, amikor nemtom milyen indíttatásból ledobta a lapos műanyag tányérját a konyhakőre, majd ráugrott. A tányér természetesen kicsúszott alóla, akkorát koppant a feje a kövön, hogy azt hittem agyrázkódás. De szerencsére egy kis puklin kívül semmi nem lett belőle. Kicsit korábban meg úgy lefejelte az asztal sarkát, hogy máig látszik a nyoma a homloka közepén egy csík.
2015. máj. 7. 10:19
 9/17 anonim ***** válasza:
Másfél éves volt a kisfiam, éppen etettük. Apa bal oldali széken, középen etetőszékben a pici, én meg jobb oldalt ültem. Kb 30 cm-re voltunk mindketten a gyerektől, mégsem tudtuk elkapni. Villámsebesen felállt (a biztonsági öv kapcsa máig nem értjük, miért nem működött, vagy mi dugtuk össze rosszul, vagy ő valahogy kikapcsolta???)és azzal a mozdulattal fordult ki a székből... Másfél méterről esett a konyhakőre háttal a gerincére és a tarkójára. Hallottuk, ahogy csattan...Iszonyú volt a látvány és a hang,életemben nem ijedtem meg annyira. Rohantunk a kórházba, én biztosra vettem, hogy valami törés, agyrázkódás, bevérzés lesz, mert tényleg nagyon csúnyát esett. Mikor a vizsgálatok, röntgen után közölték, hogy semmi baja, egyszerűen nem tudtam elhinni. Nagyon örültem, de képtelen voltam elhinni. Napokig le sem vettem róla a szememet, de szerencsére tényleg semmi baja nem lett!
2015. máj. 7. 10:20
 10/17 anonim ***** válasza:
Nekem a fiam 10 honapos volt,amikor Mar alldogalt,felallt a konyhaba a szek mellett majd magara boritotta.kicsattant a szaja.nagyon megijedtem,de szerencsere nem lett komoly baj.verzett,de viszonylag hamar begyogyult,bar a nyoma megmaradt.
2015. máj. 7. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!