Mit tegyek, ha a 15 hónaposom egyáltalán nem óhajt aludni délután?
Már mindent kipróbáltam, de erőszakkal nem akarom rávenni az alvásra.
Nem tudok már mit tenni vele. Elmúlt pár napban egyáltalán nem hajlandó délután aludni (egyszer alszik már csak).
Este 5-6-ra viszont hulla lesz, bár kibírja 8-ig (fürdetés-alvás).
Milyen hátrányai lesznek a bölcsibe/oviba?
Most vannak hátrányai, ha nem pihen eleget, nem a bölcsibe/oviba levő gond a baj. Egy ilyen korú gyereknek sokkal több alvásra van szüksége az agy megfelelő fejlődéséhez. Mindig azonos időben, ebéd után tedd le a szobájába, ágyába és ha kell maradj mellette, de ne szólj hozzá, maradj csendben, sötétben. Aludnia KELL ennyi idősen, az egészsége érdekében!
Eddig semmi baja nem volt az alvással, mindig szépen elaludt. Most csinálja ezt egy pár napja.
Sosem kellett altatni se őt, se a nővérét.
Mondjuk a nővére 4 éves és a bölcsibe se óhajtott már aludni, de ez más tészta.
Tudom, hogy milyen élettani hatásai vannak/lehetnek, de nem állhatok oda a gyerek elé, hogy "Prüntyike! Most aztán már aludjál, mert buta leszel a későbbiekben, ha nem megfelelően és kellőképpen alszol!"
Szegény lányomat pont nem érdekelné a szent beszédem. :)
Fiam 2,5 éves, nem alszik 1,5 éves kora óta.
MINDENT próbáltam. Volt olyan, hogy 4!!!! azaz NÉGY órát feküdtem csöndben mellette, de nem, így sem aludt.
Határozott voltam és nem "Prüntyikéztem". Volt, hogy délelőtt a játszón voltunk, sétáltunk, de így sem.
Ja és elég jól bírja, mert 9 körül alszik el este, addig egyszerűen nem. Igen! Próbáltam előbb, stb stb. De nem.
Szóval én már nem is görcsölök ezen. Nem alszik, nem alszik.
Amúgy meg én sem aludtam már bölcsiben sem (1,5 évesen kerültem be).
Ja és azt a 4 órát sötétben és csöndben voltunk, kedves utolós, és kibírta alvás nélkül!
Semmit. Nincs ennyi alvásigénye.
Én is ugyanígy jártam a gyerekkel, mint a 6-os. Már csecsemőkorában sem aludt a nagykönyvben leírtak szerint, az éjszakát viszont bőven átaludta már egészen hamar este 8-tól reggel 6-ig. igazából az oviban kezdett el délután aludni (nem volt bölcsis). Valahogy a "csordaszellem" hatott rá.
Pedig mindent elkövettem, és elég szigorú szülőnek is tartom magam, még orvoshoz is vittem.
Mindannyian mások vagyunk, mindenkinek más-más igényei vannak. A gyerekek még ösztönösen tudják, mi a jó nekik. Egyébként minden óvodai csoportban van egy-két nem alvó gyerek, akiket az óvónők megtanítanak a csendes játékra, hogy a többit ne zavarják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!