Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, ha a 15 hónaposom...

Mit tegyek, ha a 15 hónaposom egyáltalán nem óhajt aludni délután?

Figyelt kérdés

Már mindent kipróbáltam, de erőszakkal nem akarom rávenni az alvásra.

Nem tudok már mit tenni vele. Elmúlt pár napban egyáltalán nem hajlandó délután aludni (egyszer alszik már csak).

Este 5-6-ra viszont hulla lesz, bár kibírja 8-ig (fürdetés-alvás).

Milyen hátrányai lesznek a bölcsibe/oviba?

2015. máj. 4. 13:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
47%

Most vannak hátrányai, ha nem pihen eleget, nem a bölcsibe/oviba levő gond a baj. Egy ilyen korú gyereknek sokkal több alvásra van szüksége az agy megfelelő fejlődéséhez. Mindig azonos időben, ebéd után tedd le a szobájába, ágyába és ha kell maradj mellette, de ne szólj hozzá, maradj csendben, sötétben. Aludnia KELL ennyi idősen, az egészsége érdekében!

[link]

2015. máj. 4. 13:29
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Miket próbáltál? Mit csinál alvás helyett? nem is látod, hogy fáradt lenne? lefárasztod eléggé, mit csináltok délelőtt? Egy 15 hónaposnak valóban nagyon kellene még a nappali alvás.
2015. máj. 4. 13:34
 3/14 anonim ***** válasza:
76%
Ne hagyd rá. Próbáld meg elaltatni. Te is látod rajta, hogy ez nem jó neki. Ilyen "nemalvós sztrájk" nálunk is előfordul időnként, de általában 1-2 hét alatt visszaáll minden a régi kerékvágásba. Utólag szokott kiderülni melyik foga volt a ludas.
2015. máj. 4. 13:37
 4/14 A kérdező kommentje:

Eddig semmi baja nem volt az alvással, mindig szépen elaludt. Most csinálja ezt egy pár napja.

Sosem kellett altatni se őt, se a nővérét.

Mondjuk a nővére 4 éves és a bölcsibe se óhajtott már aludni, de ez más tészta.

Tudom, hogy milyen élettani hatásai vannak/lehetnek, de nem állhatok oda a gyerek elé, hogy "Prüntyike! Most aztán már aludjál, mert buta leszel a későbbiekben, ha nem megfelelően és kellőképpen alszol!"

Szegény lányomat pont nem érdekelné a szent beszédem. :)

2015. máj. 4. 13:41
 5/14 anonim ***** válasza:
46%
Nem érdekelné. De nem Prüntyikézni kell, hanem közölni, hogy PIHENÉS JÖN. És két órát csendben és sötétben játék nélkül, fekve, még egyetlen gyerek sem bírta ki ébren. Akarni kell, nem elfogadni egy 15 hós dacát. A nevelés ott kezdődik, hogy olyat is irányít az ember, amit a gyerek nem akar, az ő érdekében. Gondolom a konnektor előtt sem Prüntyikézel neki.
2015. máj. 4. 13:43
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Fiam 2,5 éves, nem alszik 1,5 éves kora óta.

MINDENT próbáltam. Volt olyan, hogy 4!!!! azaz NÉGY órát feküdtem csöndben mellette, de nem, így sem aludt.

Határozott voltam és nem "Prüntyikéztem". Volt, hogy délelőtt a játszón voltunk, sétáltunk, de így sem.

Ja és elég jól bírja, mert 9 körül alszik el este, addig egyszerűen nem. Igen! Próbáltam előbb, stb stb. De nem.

Szóval én már nem is görcsölök ezen. Nem alszik, nem alszik.

Amúgy meg én sem aludtam már bölcsiben sem (1,5 évesen kerültem be).

Ja és azt a 4 órát sötétben és csöndben voltunk, kedves utolós, és kibírta alvás nélkül!

2015. máj. 4. 14:00
 7/14 anonim ***** válasza:
*utolsó
2015. máj. 4. 14:01
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Nem ártana kicsit határozottabban fellépni,a gyereknek sem lesz károsodása meg lelki baja tőle.Ne már egy 15 hónapos irányítson téged...
2015. máj. 4. 14:12
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Semmit. Nincs ennyi alvásigénye.

Én is ugyanígy jártam a gyerekkel, mint a 6-os. Már csecsemőkorában sem aludt a nagykönyvben leírtak szerint, az éjszakát viszont bőven átaludta már egészen hamar este 8-tól reggel 6-ig. igazából az oviban kezdett el délután aludni (nem volt bölcsis). Valahogy a "csordaszellem" hatott rá.

Pedig mindent elkövettem, és elég szigorú szülőnek is tartom magam, még orvoshoz is vittem.

Mindannyian mások vagyunk, mindenkinek más-más igényei vannak. A gyerekek még ösztönösen tudják, mi a jó nekik. Egyébként minden óvodai csoportban van egy-két nem alvó gyerek, akiket az óvónők megtanítanak a csendes játékra, hogy a többit ne zavarják.

2015. máj. 4. 14:19
 10/14 anonim ***** válasza:
Ebben a korban valóban szokatlan. Ha nincs alvásigénye, akkor tényleg nem kell erőltetni. Viszont, ha késő délután emiatt használhatatlan idézőjelben, az jelzi, hogy igenis aludnia kellett volna. Tehát vagy az elfárasztás nem sikerül a nap folyamán vagy az altatás és annak körülményei problémásak. Szellemi, fizikai lefárasztás nem kielégítő, esetleg babakocsiban meg lehetne próbálni altatni, talán napközben nem kap eleget az anyukájából, lehet jó pár oka. Azon kellene változtatni.
2015. máj. 4. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!