Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon kicsi súlyú 4 éves?...

Nagyon kicsi súlyú 4 éves? Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
12kg a fiam. 3kg-mal született. 97 cm magas. Szeringem ez nagyon kevés. Az orvos nem mond rá semmit. Van másnak is ilyen pici gyereke ennyi idősen? Annyira aggódok, nehogy valami baja legyen.
2015. ápr. 28. 14:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Szerintem a magasságához ez a súly jó. Ha 10 centivel magasabb lenne, akkor már problémás eset lenne. Mivel válogatós és nem eszik inkább azzal lehet gond, hogy alultáplált lesz, tehát nem jut a szervezetébe megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyag, vitamin stb... ezért neked erre figyelned kell. Nálunk a családban volt egy alultáplált kisfiú (ő a húst pl. semmilyen formában nem volt hajlandó fogyasztani), de a szülei nem is figyeltek oda, hogy akkor legalább valami mással próbálják pótolni a fehérjét. A végén már odáig fajult a helyzet, hogy egy nap egy kis pogácsát evett és egy pohár kakaót ivott.
2015. ápr. 28. 16:18
 12/21 anonim ***** válasza:
Kislányom ovis csoporttársa most lett 4 éves, 98 cm és 13 kg. Szerintem a legkisebb a csoportban minden szempontból. Most voltak státuszon de úgy tudom, nem mondtak rá semmit. Iskolakezdésnél lehet gond a magasság meg talán a súly is (ezt nem tudom), tesóm kislánya még nagyon pici és vékony és őt emiatt sem engedte a nevelési tanácsadó a suliba.
2015. ápr. 28. 17:32
 13/21 anonim ***** válasza:

[link]

utolsó vagyok, találtam egy ilyen táblázatot. ennek alapján érdemes lenne szerintem kivizsgáltatni mert még a legalsó értéknél is kisebb a súlya és már a legalsó értékre is azt írja hogy figyelemmel kell kísérni.

2015. ápr. 28. 17:36
 14/21 anonim ***** válasza:
Nekem az epp hogy 3 évesem 104 cm es 16 kg. Barátnőm egyik gyermeke 6 évesen epp hogy nagyobb a 3 eves kistesójánál, en mondtam neki hogy biztos ami biztos kivizsgaltatnám a kisfiút. ( persze iskolába se mehetett. Géneket is nézni kell persze.
2015. ápr. 28. 17:59
 15/21 anonim ***** válasza:
Nekem a középső lányom ilyen kis pille(100cm, és 12,5 kg). Nálunk ez azért is feltűnő, mert az 5 éves nővére 21 kg, a 2 éves húga 11,5 kg. Kivizsgáltattam, (magánúton) és tökéletesen egészséges. Ő ezt a vonalat örökölte. Ha a gyermekorvos szerint rendben van, akkor nem kell aggódni.
2015. ápr. 28. 18:44
 16/21 anonim ***** válasza:
Az enyém is kb. ugyanezekkel a paraméterekkel rendelkezik. Picit vékony ugyan, de semmi gáz. Az orvos sosrm tesz rá semmi rossz megjegyzést.
2015. ápr. 28. 22:39
 17/21 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs gond a súlyával. Az én fiam is 95cm mellé nagyjából 12,5kg. Összességében nem tűnik gebének.

Igaz, ő a korához inkább nagyobb, a tiéd meg a korához képest kisebb, de a gyerekek nem egyformák.

Lényeg, hogy nincs semmi baja, és arányos. Felnőttben is van nagyobb-kisebb, vékonyabb-vastagabb. Szerintem nem stresszeld magad, ha kivizsgáltattad és nincs gond.

2015. ápr. 29. 10:42
 18/21 anonim ***** válasza:
Az én lányom áprilisban volt 4 éves, 13 kg volt a státuszon és 101 cm. Ő is kicsi, orvos nekünk sem mond semmit, mert nincs mit mondani. Nyugi. A fiaddal sincs semmi gond.
2015. máj. 7. 08:58
 19/21 anonim ***** válasza:
en fiam augusztusban lesz 4. 13 kg es kb 96 cm. igazi minieger. en is aggodok de nem tudok mit csinalni, valogatos de azert nem ehezik
2015. máj. 7. 12:22
 20/21 anonim ***** válasza:

Kislányom 4 éves lesz nemsokára. 13 kg és 92 cm. Helyes formás kiscsaj. Persze vékonyka, de szerintem egyáltalán nem kórosan. Az orvos se "panaszkodott" rá soha :-)

Ja és mindenevő, csak keveseket eszik.

2015. máj. 8. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!