12kg a fiam. 3kg-mal született. 97 cm magas. Szeringem ez nagyon kevés. Az orvos nem mond rá semmit. Van másnak is ilyen pici gyereke ennyi idősen? Annyira aggódok, nehogy valami baja legyen.
Szerintem a magasságához ez a súly jó. Ha 10 centivel magasabb lenne, akkor már problémás eset lenne. Mivel válogatós és nem eszik inkább azzal lehet gond, hogy alultáplált lesz, tehát nem jut a szervezetébe megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyag, vitamin stb... ezért neked erre figyelned kell. Nálunk a családban volt egy alultáplált kisfiú (ő a húst pl. semmilyen formában nem volt hajlandó fogyasztani), de a szülei nem is figyeltek oda, hogy akkor legalább valami mással próbálják pótolni a fehérjét. A végén már odáig fajult a helyzet, hogy egy nap egy kis pogácsát evett és egy pohár kakaót ivott.
2015. ápr. 28. 16:18
12/21 anonim válasza:
Kislányom ovis csoporttársa most lett 4 éves, 98 cm és 13 kg. Szerintem a legkisebb a csoportban minden szempontból. Most voltak státuszon de úgy tudom, nem mondtak rá semmit. Iskolakezdésnél lehet gond a magasság meg talán a súly is (ezt nem tudom), tesóm kislánya még nagyon pici és vékony és őt emiatt sem engedte a nevelési tanácsadó a suliba.
utolsó vagyok, találtam egy ilyen táblázatot. ennek alapján érdemes lenne szerintem kivizsgáltatni mert még a legalsó értéknél is kisebb a súlya és már a legalsó értékre is azt írja hogy figyelemmel kell kísérni.
2015. ápr. 28. 17:36
14/21 anonim válasza:
Nekem az epp hogy 3 évesem 104 cm es 16 kg. Barátnőm egyik gyermeke 6 évesen epp hogy nagyobb a 3 eves kistesójánál, en mondtam neki hogy biztos ami biztos kivizsgaltatnám a kisfiút. ( persze iskolába se mehetett. Géneket is nézni kell persze.
2015. ápr. 28. 17:59
15/21 anonim válasza:
Nekem a középső lányom ilyen kis pille(100cm, és 12,5 kg). Nálunk ez azért is feltűnő, mert az 5 éves nővére 21 kg, a 2 éves húga 11,5 kg. Kivizsgáltattam, (magánúton) és tökéletesen egészséges. Ő ezt a vonalat örökölte. Ha a gyermekorvos szerint rendben van, akkor nem kell aggódni.
2015. ápr. 28. 18:44
16/21 anonim válasza:
Az enyém is kb. ugyanezekkel a paraméterekkel rendelkezik. Picit vékony ugyan, de semmi gáz. Az orvos sosrm tesz rá semmi rossz megjegyzést.
2015. ápr. 28. 22:39
17/21 anonim válasza:
Szerintem nincs gond a súlyával. Az én fiam is 95cm mellé nagyjából 12,5kg. Összességében nem tűnik gebének.
Igaz, ő a korához inkább nagyobb, a tiéd meg a korához képest kisebb, de a gyerekek nem egyformák.
Lényeg, hogy nincs semmi baja, és arányos. Felnőttben is van nagyobb-kisebb, vékonyabb-vastagabb. Szerintem nem stresszeld magad, ha kivizsgáltattad és nincs gond.
2015. ápr. 29. 10:42
18/21 anonim válasza:
Az én lányom áprilisban volt 4 éves, 13 kg volt a státuszon és 101 cm. Ő is kicsi, orvos nekünk sem mond semmit, mert nincs mit mondani. Nyugi. A fiaddal sincs semmi gond.
2015. máj. 7. 08:58
19/21 anonim válasza:
en fiam augusztusban lesz 4. 13 kg es kb 96 cm. igazi minieger. en is aggodok de nem tudok mit csinalni, valogatos de azert nem ehezik
2015. máj. 7. 12:22
20/21 anonim válasza:
Kislányom 4 éves lesz nemsokára. 13 kg és 92 cm. Helyes formás kiscsaj. Persze vékonyka, de szerintem egyáltalán nem kórosan. Az orvos se "panaszkodott" rá soha :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!