2évesem folyton bántja a macskát, direkt csinálja, vagy nem fogja fel, hogy mit tesz?
szerencsétlen cicát folyton ütné/rúgná/szorítgatná.
hiába mondom el határozottan (egy nap 1000x) hogy nem szabad,mert fáj neki,néz rám értelmes fejjel,de ahogy elfordulok már nyúl is felé (és ennek ellenére a macska még mindig barátkozik)
már ott tartok,hogy a simogatást sem engedem,mert hirtelen belemar,rácsap..
21hós lány
Úgy látszik, megjelentek a háziállat -ellenesek. ne is foglalkozz velük, ők úgysem érthetik meg ezt.
Nekem van egy mudi kanom. 6 éves. Amikor terhes lett a húgom, már eleve úgy neveltem a kutyámat, hogy a lehető legszocializáltabb legyen, hogy később ne legyen gond.
Nyilván ezt egy macskánál nem lehet megtenni. De nekem elég egyet szólni a kutyára (!!), hogy "Ákoshoz nem mégy!", és már sarkon is fordul. és ezt a kutya érdekében! Ugyanis a 3 éves keresztfiam még mindig bántaná-persze színtiszta élvezetből. Pedig a húgom mindig elmondta neki, hogy nem szabad. Ilyenek a gyerekek.
Amit javasolni tudok: türelem, majd felnő az a gyerek! (tudom, hogy könnyű mondani....)
20-as...
én nem láttam, hogy fel lenne háborodva...úgy látom, hogy aggódik, és persze, hogy a cicc miatt teszi...hiszen a gyerek bántja a macskát, nem a macska a gyereket...hol látod te, hogy a macskát teszi előbbre a gyerekkel szemben...
Szerinted mi lenne a helyes? Bólogassonn, hogy ügyes vagy kislányom, ütheted az állatot, mert te vagy a fontosabb?
Vagy hogy gondolod?
22-es...
az én macskám a lakásban él...ahol mi is, ahol a gyerek is..a kutya sem volt elválasztva a gyerektől...együtt nőttek fel...mi így láttuk helyesnek.
- szólj rá, de igazán akkor fogja megtanulni, ha a macska odacsap neki
- én is nyúztam a macskát - pelenkás korom óta volt, igaz udvaron, de soha nem tiltottak tőle -, hiába szóltak rám 15000x egy nap. Aztán a macska megunta, belém harapott, és láss csodát, azután egyszer sem bántottam
- anya nem volt szívbajos, lemostuk, én pedig megértettem, hogy az állat nem játék - semmi bajom nem lett, ragasztás után már ültem is vissza a cicc mellé
Én speciel azért nem különítettem el, mert azt akartam, hogy állatok mellett nőjjön fel a gyerek.
Mondjuk az enyém nem bántotta őket...viszont egyszer rá akart ülni a hátára - nagy termetű csíkos cicc volt - mondván, hogy látta a tv-ben hogy a néni lovagolt a tigrisen.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!