Mennyi idősen kell a szobatisztaságra nevelni? és mikor lesz szobatisztaŰ? Hogy kell csinálni?
Figyelt kérdés
16hósak vagyunk és nálunk is elkezdődött,hogy már 5hója van bilije és ráültettem már eleget,de csak játszik!bele rakja a játékokat,bele áll!rá is ül de csak egy fél percet!mit csináljak?szeretném ha leszokna lassan a pelusról!2010. febr. 21. 18:33
1/3 anonim válasza:
Kicsit még korai. Erre meg kell érnie szellemileg és szociálisan valamint fizikálisan. Általában 2 éves kor körül érik el a gyerekek azt az érettséget, hogy szabályozni tudják a záróizmaikat, önmaguktól szólnak, ha wc-zniük kell és nekik is akarni kell a szobatisztaságot...nem elég, ha csupán te szeretnéd. Igen, eleinte csak játszik a bilivel, mert még nem tudja igazán mi is a funkciója.... Nyáron sokkal könnyebb lesz, amikor majd elég lesz egy kisbugyit ráadni... A 3 nagy gyerekem 2 éves kora körül szinte 1 hét alatt lett szobatiszta a picivel is nyáron fogom próbálgatni, ő most lesz 18 hónapos. gyerekabc.hu/szobatisztasag/a-szobatisztasagra-neveles-elfeltetelei.html kismamablog.hu
2/3 anonim válasza:
Szerintem az a titok nyitja, hogy minnél kevesebbet foglalkozz ezzel. Ő fogja tudni, mikor van kész rá.. Kislányom, aki most 5 éves, agyon nehezen szokott le a pelusról, mert talán kicsit sokat foglalkoztam ezzel a témával. Kisfiam 9 hónapos, de megfogadtam, hogy nem fogok annyit görcsölni ezen. Különben meg ennek a dolognak biológiai részei is vannak, nem szabad erőktetni, korán kezdeni....
3/3 anonim válasza:
Mi 22 hónaposan kezdtük bilire szoktatni. Most 2,5 éves és már csak alváshoz használunk pelust, persze balesetek még most is előfordulnak, de egyre ritkábban. Most pedig már elkezdtem szoktatni arra, hogy a délutáni alváskor ne pisiljen be, mert szeptembertől ovis lesz. Az éjszakai pelus még maradhat egy ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!