Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vigyázzak a vonalaira?

Vigyázzak a vonalaira?

Figyelt kérdés
Kisfiam nem sokára 4 éves lesz. Utóbbi időben úgy látom elkezdett hízni. Felszedett pikkpakk 1 kgt. Még nem kövér talán, de nem is szeretném, ha egy malacka lenne. Xilitet, steviát, édesítőket ehet már? Sok tk. Cucc nem árt neki?
2015. ápr. 23. 13:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

7. válaszoló vagyok.

Nehéz nem pikírt megjegyzést tenni, de a kisfiam is kb. 116-117 cm, kb. 18-18,5 kg és kifejezetten VÉKONY testalkatú.

Kicsit el vagy tájolva.

Sőt NAGYON.

itt egy táblázat, hogy megnyugodj.

[link]

Az életkoránál magasabb és súlyosabb a gyermeked EGY PICIT és a NORMÁL tartományba belefér, semmi kóros nincs benne. A kérdésedet olvasva azt hittem bőven 20+ a súlya, inkább 25 feletti, mert akkor azt mondom, hogy érdemes elgondolkodni, de így...

Egyébként mivel a gyermeked magasabb, így ha megnézed a magasságához (116) tartozó ÁTLAG súlyt, 20,8 jön ki. Szóval nem értem én ezt a parát tényleg.

...és igen, van olyan, hogy szinte szemmel láthatóan nőnek/híznak (a 2 hete még jó hosszúságú nadrág/cipő hirtelen kicsi lesz stb.)- ez simán így megy a hízással is.

Nem kell neki még a nyírfacukor sem (ugye TUDOD, hogy tanácsos még a felnőttet is apránként szoktatni hozzá, különben sokaknak hasmenést okoz!), egyen egészségesen, normálisan, betartva a ápanyagok közötti egyensúlyt.

Az életkorának megfelelő számos étrendet is találsz a neten, de inkább ebbe kérd a védőnő/orvos segítségét, ha elbizonytalanodtál, ne a fogyókúra oldalról.

2015. ápr. 23. 16:06
 12/14 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy óvatosan kell a xilittel bánni.

Azt tudom, hogy még nincs elhízva, de nem tetszik ez a hirtelen súlygyarapodás. Félek, hogy nem fog megállni és nem akarom, hogy egy pacni legyen.

2015. ápr. 23. 17:20
 13/14 anonim ***** válasza:
33%

Remélem ez a kérdés és hozzáállás csak valami rossz vicc. Borzasztó, hogy így gondolkozol, nem szeretnék a gyereked lenni. Ha ilyen frusztrációkkal veszed körül szegény gyereket, egy önbizalomhiányos, mindenkinek megfelelni akaró boldogtalan felnőtt lesz.

(Az ilyen szülők általában a gyereken vezetik le a kisebbségi komplexusukat. Szóval nem lennék meglepve, ha te magad egy 90 kilós nőszemély lennél...bocsi )

2015. ápr. 23. 20:54
 14/14 A kérdező kommentje:

Miért baj az ha nem akarom, hogy elhízzon?

Igen pont azért amit írsz mert tudom milyen. Közel 120 kg voltam. Sajnos még csak 67re sikerült lemennem, úgy 20 kg még van rajtam. Nem akarom, hogy ő is szenvedjen a súlya miatt majd.

2015. ápr. 24. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!