Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyák napja? Ti elmennétek így?

Anyák napja? Ti elmennétek így?

Figyelt kérdés

Nagycsoportos lányom mindig sírós, érzékeny gyerek volt, nem szívesen szerepel. Eddig kis és középső csoporban is elsírta magát, tavaly be sem állt és végig zokogta az egészet. Nem bírja a szomorú dalokat , verseket, látom, hogy érzelmileg teljesen megviseli, meg sztem szégyenli is magát, annyi ember előtt sírni.

Ezek tudatában Ti elmennétek egyáltalán a gyerekkel, vagy hagyjuk ki az ünnepséget? Szinte biztos vagyok benne, hogy ha el is megyünk, nem fog beállni, és az ölemben végig sírja majd az egészet.

Ti mit tennétek?

2015. ápr. 22. 11:49
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
68%
Kedves Kérdező! Ha tudni akarod, tanítok (szeretnek a gyerekek, a szülők is), 2 kislányom van, akiket normálisan nevelek és imádok, nem anyámasszony katonái és mélyen sértőnek érzem, hogy leminősítesz engem úgy, hogy nem egyezik a véleményünk. Én nem írtam rólad semmi bántót, te meg kiírod, hogy nem vagyok anyának és pedagógusnak való! Szégyelld magad, ez nem egy felnőtthöz méltó viselkedés! Amúgy meg majd megoldja a problémát az idő! Ezt akartad hallani? Vagy azt, hogy persze, vidd el, ültesd az öledbe, énekelj vidám dalokat a fülébe az ünnepség alatt, hogy ne sérüljön az érzékeny lelke. Többet nem kommentelek ide, nem éri meg felidegesíteni magam az ostoba szülőkön. Aztán írjál ám pár év múlva, hogy olyan okos a gyereked, de mégis egyest kapott az iskolában, mert ő megtanulta a verset, csak elmondani nem tudja és a hülye tanár (aki lehet, hogy én leszek :-D :-D) nem érti meg, hogy ő nem tud szerepelni. Harmadikos osztályom van, jövőre "ballagnak" felsőbe, lehet, hogy megnyerem a gyereked! :-D Utána meg majd ő posztol egy kérdést, hogy summa cum laude végzett az egyetemen, de nem kap állást, mert nem mer megszólalni. Majd írjuk neki, hogy vigye el az anyukáját is az állásinterjúra, majd ő elmagyarázza, hogy érzékeny szegény, inkább írásban történjen az interjú egy elsötétített szobában. Ezek nagyon erős példák, némi cinizmussal, de úgysem érted meg. Amúgy az én nagyobbik lányom sem szeret szerepelni, sőt, még most sem szólal meg idegenek előtt, mégsem járunk pszichológushoz. Elfogadom ilyennek és kész. Te mért erőlteted a pszichológust? Ha ilyen a gyereked, fogadd el, ne akard megváltoztatni! Amúgy többen egyetértettek a hozzászólásaimmal, még 100%-ban hasznos is volt, amíg le nem pontoztak!
2015. ápr. 23. 10:18
 22/29 anonim ***** válasza:
69%

"de tényleg nem tolerálom az anyámasszony katonája gyerekeket az iskolában sem," - semmi keresnivalód az iskolában, ha létezik olyan kisgyerek, akit nem tolerálsz. Ahogy az anyukával társalogsz, az is mérhetetlen arroganciáról, szűklátókörűségről, primitivitásról tanúskodik. Rettegek, nehogy a gyerekem valaha ilyen "pedagógus" kezeibe kerüljön!!!

Csak megjegyezném, jópár anyuka van a való életben és itt a gyk-n is, akinek a gyereke megfordult már pszichológusnál. Egyáltalán nem biztos, hogy az anya hibája miatt, könnyen lehet, hogy az intézményi környezet vagy bármi más, netán érzékelten iq-bajnok pedagógusok miatt... Az ilyesmit a szülők értelemszerűen nem feltétlenül verik nagy dobra, főleg olyanoknak nem mondják el, akik agyilag nincsenek azon a szinten, hogy bármit felfogjanak, ami komplexebb egy pontnál.

Bízom benne egyébként, kedves "Pedagógus", hogy valójában csak egy natkozó tini vagy. A válaszaid alapján simán lehetsz.

2015. ápr. 23. 10:52
 23/29 anonim ***** válasza:
73%
Ranschburg "Szülők könyve" nekem a bibliám volt a kezdeti években. Tényleg nagyon jól leírja a köznyelvben "félénk"-nek titulált, egyébként rendszerint imádnivaló és gazdag belső világgal (és egyéb pozitív tulajdonságokkal, amiket szintén ki lehet olvasni a 20as által hivatkozott fejezetből...) megáldott gyerekekkel kapcsolatos nézeteit. És igen, ők ilyennek születnek, bármennyire is fáj ez a mi Megmondóemberünknek... Aki viszont nyilván okosabb mint Ranschburg Jenő volt, ez már eddig is kiderült.... úgyhogy mostantól kezdve isszuk a szavait... :I
2015. ápr. 23. 10:58
 24/29 A kérdező kommentje:

Kedves ,pedagógus,"!

Igen, jobb is, ha többet nem okoskodsz itt nekem, mert ilyen "pedagógus" véleménye NEM ÉRDEKEL!!

A lekezelő és sértő Te vagy, én egy kérdést tettem fel, amire te ítélkezve, arrogánsan válaszolgattál, hogy én biztos elnyomom a gyerekem,meg hogy neveletlen, mert sírni mer, meg milyen felnőtt lesz belőle....stb.

Az elfogadásról annyit, hogy én pontosan azt nézem, hogy az érzékenységét elfogadva, de segítsek oldani a gátlásosságát, akár szakember segítségével.

Nem az én elfogadásommal van baj, hanem a tiéddel, hiszen az összes válaszodban lekezelően, cinikusan nyilatkoztál, hogy szerinted mennyire gáz a gyerekem, sőt egy kérdésem alapján, előre vetítve sötét jövőnket, hogy a lányom milyen lelki nyomorék lesz nagykorában..., utana meg megkérded, hogy miért erőltetem a pszichológust?

Őszintén sajnálom az összes gyereket, akivel kapcsolatban vagy. Saját magad bevallása szerint a felénk gyerekek mind anyámasszony katonái, akiket nem szeretsz. Aki ilyet kijelent az nem való tanárnak, az elfogadás minimális szintje benned nincs meg, nem bennem.

Elég sokan lepontoztak és odamondták neked, inkább gondolkozzál el azokon, amiket mások is írtak a hozzáállásodról...

és tedd meg azt a szívességet, hogy nem írsz ide többet, mert a te válaszaidra abszolút nem vagyok kíváncsi!

2015. ápr. 23. 11:21
 25/29 anonim ***** válasza:
73%

Csak egy példa: én "anyámasszonykatonája" nővérem sírt a szereplések előtt, nem volt hajlandó táborozni menni (nem volt már kicsi), izgult mindenen, stb. Jelenleg gazdasági igazgató egy cégnél, tudományos előadásokon szinkronolmácsol (szereplés...), és ami az előző kettőnél sokkal fontosabb, boldog, kiegyensúlyozott ember.

Nem szeretnék olyan pedagógust, aki nem szereti az anyámasszony katonája gyerkeket... Ostoba, szűklátókörő gondolkodásra vall...

2015. ápr. 23. 11:37
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne veszekedjetek, az nem segít a kérdés megoldásában.

Kérdés: nem tudom, észrevetted-e kérdező, hogy amin a felnőttek meghatódnak, azon a gyerekek nem, mert nem is értik, miért hatódnak könnyesre a felnőttek. HA tehát egy alapvetően nem szomorú dolognál sír a gyerek, azért lehet, mert utánozza a felnőttet és valahogy úgy alakult ezzel a szülők figyelmét igen meg tudja ragadni. Az "engem vigyen fel a padlásra" effektus igencsak igény a kisgyerekeknél. Ha tehát te ennek őelőtte nem tulajdonítasz nagy jelentőséget (a pszichológussal lehet róla beszélni, de csak úgy, hogy a gyerek nincs ott) akkor ő sem fogja olyan megrázó eseménynek felfogni.

Mellesleg elég erőltetettek ezek az óvodai ünnepélyek, nem is kellene. Ballagást sem és a többit sem. Valamit készítenek és átadják szeretettel, ez elég lenne.

2015. ápr. 23. 11:45
 27/29 anonim ***** válasza:
64%

Csak magamat tudom ismételni, a gyerekek nagy sokfélék. Miért ne lennének azok, hisz a felnőttek is azok. Kedves Utolsó, ezt olvasd el, ha szerinted a gyerekeknek nem megható az, ami a felnőtteknek igen:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

2015. ápr. 23. 11:57
 28/29 anonim ***** válasza:
83%

#27 igen, ez lehet megrendítő a gyereknek - de a Himnusznál, Szózatnál is a körülállóak megrendülését IS "vette" - és azt is, hogy a szülők mennyire figyeltek és csodálkoztak, azt is - tehát erre már "rájátszanak" a gyerekek. Minden megtesznek, csak szeressék és figyeljenek rájuk - ez a legfontosabb nekik. Sok helyen sajnos ez a rosszalkodás hibás köre: mert rosszalkodik, hogy legalább figyeljenek, még ha meg is verik. És borzasztó: úgy tűnik, mintha a verést igényelné már. Persze ez távoli példa, de tanulságos: ebből a lehúzó spirálból tudatosan úgy lehet kilépni: ha határozottan eldönti a nevelő: nem verem meg, sőt eljátssza önfegyelemmel: nem is érdekel, hogy rosszalkodik... (itt is egy kicsit az a megoldás, nem baj, ha nem szerepelsz, ugyanúgy szeretünk, nem olyan fontos)

Egy anyák napjának az óvodában nem lenne szabad megrendítőnek lenni a gyerek számára (gondolom nem a Kései siratót mondják és a Mamát...) És a szereplés is közös, ének, körjáték. Nem egyéni fellépésnek kéne lenni.

2015. ápr. 23. 13:18
 29/29 anonim ***** válasza:
73%
Nem mindenben értek egyet, mert otthoni zenehallgatáskor nem áll a gyerek körül senki, a Himnuszt is keves zokokgják végig. Biztos vagyok benne, hogy igenis vannak gyerekek, akik ERRE ennyire érzékenyek. És nem a környezetük "hiája", hogy úgy reagálnak, ahogy. Azért tettem idézőjelbe, mert ezt nem nevezném igazán hibának. Csak eltér a nagy átlagtól, a sztenderdtől, amibe mindenki bele akarja szuszakolni a gyerekeket.
2015. ápr. 24. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!