Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit mondasz a kislányodnak,...

Mit mondasz a kislányodnak, ha megkérdezi hogy miért fested ki magad?

Figyelt kérdés
4 éves kislányról van szó. Azt nem szeretném mondani, hogy azért hogy szebb legyek, mert nyilván nem akarom hogy azt gondolja hogy csak az lehet igazán szép, aki sminkeli magát. Egyébként nem minden nap sminkelek de mondjuk ha megyünk valahova, akkor felteszek egy kis korrektort, szájfényt, szempillaspirált. De még nem találtam meg a megfelelő választ a kérdésre, hátha ti igen :-)
2015. ápr. 22. 11:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
60%

Kettő, még pici lányom van. Én ha ehhez a részhez érünk, annyit fogok nekik mondani, amennyit most is most is másoknak, ha smink kerül szóba:

Édesanyád már öreg, ezért rajzol magának arcot.:)

2015. ápr. 22. 14:06
 12/15 anonim ***** válasza:
69%

Nekem kisfiam van, 4,5 éves, ha nem baj, válaszolok, mert ő is szokott táblábolni körülöttem a hálóban a fésülködőasztalnál és kérdezgeti, hogy mit csinálok, miért csinálom.

Sőt már azt is mondta, hogy ő miért nem festheti ki magát :)

Ha kérdez, mindig azt mondom neki, hogy ez

- anyukás dolog (felnőtt nők csinálják, gyerekek és fiúk/apukák nem, ők mást csinálnak- pl. villanykörtecsere, amit meg én nem)

- én már nem vagyok fiatal, ezek a krémek és termékek segítenek nekem, hogy fiatalosabb, csinosabb kinézetű legyek, kiemelik az előnyös dolgokat stb.

- tudja, hogy irodában dolgozom, szoktam azzal is érvelni, hogy vannak olyan munkák, ahol nem lehet bemenni kényelmes papucsban, pólóban dolgozni és ha egy nő csinosan öltözik fel, akkor dönthet úgy is, hogy az ilyen üzleti/alkalmi megjelenéséhez hozzátartozik az ízléses smink is, de persze nem kötelező

2015. ápr. 22. 14:52
 13/15 anonim ***** válasza:
79%
A gyerekeknek mindig az igazat kell mondani, ahogy a legtermészetesebben jön.
2015. ápr. 22. 15:38
 14/15 Julie S ***** válasza:
51%

Kulonleges alkalmakra sminkelni szokas. Es van, akiknek minden nap kulonleges. :D

Mondd azt, hogy a sminkkel felhivod a figyelmet a szepsegedre. Bar ez csak feligazsag. :) En azert inkabb oszinte lennek. Nekem sem elonyos minden vonasom/reszem. Nem fogom ennek sem az ellenkezojet mondani a lanyomnak, sem elhallgatni. Nem vagyunk tokeletesek. O sem lesz az. Jobb ezzel tisztaban lenni. :)

2015. ápr. 22. 21:21
 15/15 anonim ***** válasza:
49%
Mindennap sminkelek diszkréten, a kislányomat nagyon érdekli a dolog. Megmutattam már neki, hogy hogy festem ki a szempillámat, mert látni akarta. De az sosem merült fel, hogy ő is akarja, vagy neki miért nem lehet. Egyszerűen csak érdekli, nem szokta kérdezni az okát. Ha kérdezősködne én az igazat mondanám, én így jobban tetszem magamnak, és hogy a nagylányok szokták festeni az arcukat, bár nem mindenki. A körmét már volt hogy átlátszóval kilakkoztuk, mert ki akarta próbálni. Ezek ártatlan dolgok, nem kell nagy ügyet csinálni belőle.
2015. ápr. 29. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!