Két és fél évessel és egy 7 hónapossal hogy mennél Álletkertbe?
Miért nem bírja a 2,5 éves gyerek egész nap a sétát?
Ennyi idősen annyi energiájuk van, hogy lelőni nem lehet őket!
A 7 hónapost természetesen babakocsiba vinném, esetleg csatos hordozó vagy felkötném a mellkasomra.
De, akkor se ültetném a nagyot babakocsiba.
Tudom, hogy minden gyerek más, de 2,5 évesen azért pár óra séta nem olyan megterhelő.
Főleg, hogy úgyis leültök közben enni egy padra, így tud pihenni.
Vagy megálltok pl. az oroszlánok előtt és ott leül a járdaszegélyre pihenni, stb.
Ahogy előttem írták, kismotor vagy tesófellépő.
Esetleg egy barátnő kíséretével. :D
De úgyis lesz ott neki elég látnivaló, érdekesség, hogy lekösse magát, majd inkább az lesz a gondod, hogy nem bírsz utána szaladni, mert mindent hirtelen és azonnal látni akar. Hazafelé már húzósabb lesz, mert szerintem nagyon el fog fáradni. :)
Kicsi babakocsi.
Nagy sétál.
Ha elfáradt, leültök.
Ha még jobban elfárad, hazamentek.
Feltételezem, két kinyúvadt gyerekkel nem maradsz egész nap az állatkertben, hanem mondjuk 3 óra múlva hazamész.
Mi - amikor kisebbek voltak a gyerekek - csak 2-3 órára lőttük be az állatkertet, egyszerűen nem bírták tovább, én meg nem bírtam cipelni őket. Nem néztük meg az összes állatot és ennyi.
Szia!
Nem tudom, merre laktok, de ha van a közeletekben hordozós klub, hordozási tanácsadó, akkor onnan tudtok bérelni a nagynak pl. csatos hordozót, amibe bele tudjátok tenni, ha elfárad.
Én egyébként a kicsit szövött kendővel felkötném a hátamra. A nagynak egy karikást vinnék, amivel apa is tud hordozni, mert azt nagyon könnyen föl-le lehet venni.
A hordozás mindenre megoldás. ;) (Ráadásul egy kendő sokkal kisebb helyet foglal, mint egy babakocsi, és sokkal könnyebb is.)
Az egyik válaszban említett kengurut egyáltalán nem javasolnám, mind a gyereknek, mind a hordozó személynek piszok kényelmetlen. A kenguru ugyanis nem támasztja alá a gyereket térdhajlattól térdhajlatig, csak ágyékra terhel, ami a fiúknál például herezúzódást okozhat, de a lányoknak sem lehet kellemes. (Mintha egy libikókán kellene ülnöd hosszú-hosszú ideig a magasban.) Emellett a kenguru terhelése a hordozó személyre sem egyenletes - szemben a kendővel - a pántok bevághatnak a vállba, és a derékra, keresztcsont-tájékra is nagy terhelést rónak.
Egyébként a nyíregyházi vadaspark egy nagyon-nagyon szuper hely, biztos jól fogjátok érezni magatokat. Jó szórakozást nektek! ;)
(Még egy megjegyzés: egy két és féléves gyerek soha, de soha nem fárad el séta közben... csak akkor nem értem, hogy miért látok naponta átlag minimum tíz anyukát, aki kézben cipeli - csípőn - a hasonló korú gyerekét. Ilyenkor mindig átfut az agyamon, hogy egy karikás kendő birtokában mennyivel könnyebb dolguk lenne.
Apákkal [link] és nagyobb gyerkőcökkel [link] is működik. :D )
A kicsinek babakocsi, a nagyobbnak meg tolóka (kérjetek kölcsön ha nincs)
Nem tudom miért kell itt egyeseknek megbotránkoznia ha egy 2,5 éves kisgyerek nem bír egész nap menni. Elfárad! Miért ne fáradhatna el?
Az én 14 évesem is elfárad és nyüglődik ha egész napos programunk van,de nyilván neki elég ha kicsit leül. A 27 hónaposomat meg simán beleültetem a tolókába ilyen alkalmakkor ha elfárad. Van úgy hogy annyira fáradt hogy motorozni sem akar, csak ücsörögni. Van, hogy annyira elfárad hogy el is alszik.
Na màrmost ha nekem valaki azt mondja nem visz tolókát inkább órákon keresztül cipeli a 13 kg-os gyerekét, csak mert ekkora gyerek igenis nem ülhet tolókában.... első blikkre kiröhögöm.
Kérdező! Engem soha nem érdekelt mások véleménye csak a gyerekem kényelme!!!! Ajánlom tégy így te is!
Olaszországban még az 5-6 éveseket is abban tolják ha elfáradtak--- lehet ez kicsit túlzás, na de ez a 2,5 évesnek tolóka ellenesség is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!