Hatéves, még óvodás gyermeketek meddig tud elszámolni?
Figyelt kérdés
Meddig "kell" tudni számolni, illetve összeadni tudnak kisebb számokat?2015. márc. 28. 18:57
1/6 anonim válasza:
120-ig számol 6 éves fiam. (néha téveszt még) Összeadás és kivonás 20 alatt egyelőre.
2/6 anonim válasza:
kb 100-ig tud számolni ( de néha belekeveredik, mert nem figyel eléggé), 20 ig kivonni, összeadni. tudja mik a páros számok, a kisebb-nagyobb-egyenlő jeleket is jól használja.
De kb. ez az elsős tananyag, első végéig kell 20-ig összeadni, kivonni..
3/6 anonim válasza:
100 fölé nem tudom meddig, de sokáig. Nem szoktam számoltatni. Összaadás , kivonás 15-20 ig megy. De elsőbe a feltétel , hogy 5-ig legyen biztos számfogalma!!!!! Ezt jól meg kell jegyezni, nem kell a gyerekeket versenyeztetni. Ha nem tud összeadni nem baj. Nem kell erőltetni. Azért van az iskola, hogy ezt megtanulják!
4/6 anonim válasza:
Megmondom őszintén, hogy én nem tudom. Szokott számolni, ha valamit kell (pl. amikor kártyázunk, megszámolja a lapokat), de 100 közelébe sosem érünk. Az oviban azt mondták jól fejlődik és azt ajánlották, hogy suliba esetleg mehetne matek tagozatra. Nekem ennyi elég, nem igazán szoktam "tesztelni". Inkább azokra a dolgokra koncentrálok, amiben fejlődésre szorul. Egyébként most kérdeztem tőle, hogy meddig tud elszámolni, azt mondta 60-ig, de tudta, hogy 100 után mi jön. Szóval 100-ig gondolom, hogy tudja. :)
5/6 anonim válasza:
Egyszer 400-ig elszámolt aztán abbahagyta, de a 99-ek utan mindig en segítettem "átlépni". Összeadni 10-ig jol tud, de ami 10-nel tobb egy kicsit az meg nem megy. 6 lesz nyaron.
6/6 anonim válasza:
Öt és fél éves, százig tud elszámolni, de a rendszámok három számjegyét el tudja olvasni. Összeadni, kivonni tízig megy, néha az ujjait is bevonja a kiszámításba.
Autómániás, a rendszámok érdeklik, állandóan kérdezte, hogy ez milyen szám, az milyen szám, emiatt tanulta meg a számokat, én nem erőltetném...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!