Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 20 hónapos fiam alvásával...

20 hónapos fiam alvásával kapcsolatosan kérdeznék?

Figyelt kérdés

Nagyon korán kel, ma 4:15 óta fent vagyunk. Felkel és kész. Fejre is állhatok,ringatom,megitatom,magunkhoz vesszük,nem alszik el.Este 8 és 9 között fekszik,ez szerintem teljesen normális. Ha nem ennyire kel korán akkor is 5 fél6 felé.Nagyon ki vagyok merülve, másnál is van ez így?

Látom rajta hogy még álmos. Egész délelőttünk odavan így, nem tudom elvinni foglalkozásokra,amire pedig szoktam,mert nyűgös álmos.

2010. febr. 17. 06:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! Itt nézz szét : [link] Rengeteg kérdés van alvásproblémákkal kapcsolatosan,és kérdezhetsz is.
2010. febr. 17. 09:54
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi,megnézem
2010. febr. 17. 10:17
 3/6 anonim ***** válasza:

Az én fiam 18 hós és este 22kor alszik el és reggel 8-8.30-ig alszik. Van hogy egyszer felkell inni, de nem mindíg.

Szerintem próbáld meg kitolni a lefektetést, fokozatosan apránként 21.30-22 órára. Így hátha tovább fog aludni reggel. És napközben mikor alszik el? És mennyit?

Nekem 13 körül alszik el és másfél órát hagyom aludni és felkeltem. Nekünk ez vállt be.

2010. febr. 17. 13:34
 4/6 anonim ***** válasza:
Hát sajnos lehet, hogy ilyen a ritmusa. Meg vannak időszakok a gyerekek életében, amikor korán, ill. későn kelnek. Ha alapvetően nem alszik sokat napközben, akkor nem sokat tudsz tenni ellene, ha sokat alszik (szerintem ilyen korú gyereknek kb. 1 órányi alvás elég) akkor próbáld csökkenteni. Én a késői lefektetést nem ajánlom, egy ekkora gyereknek akkor is végig kellene tudnia aludni az éjszakát, ha fél 9-9-kor fekszik le. Az én lányom 21 hónapos 9-kor megissza a tápszerét és megy aludni, tehát olyan negyed 10-kor már alszik is. Többnyire 7-negyed 8-ig alszik, most pár napja kel 6-fél 7-kor de mindig voltak ilyen időszakai, hogy előbb vagy később kelt. Szóval ha nálatok nem régóta megy ez, lehet, hogy változni fog, mert ideiglenes állapot. Még egy megoldás, hogy próbáld fárasztani napközben.
2010. febr. 17. 19:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is hasonlóképp vagyunk, de én sem tudom a megoldást. Nálunk meg az a baj, hogy fenn van éjjel akár 3-4 órát is-nem tudom, miért-, aztán visszaalszunk hajnalban, reggel így sem kel húú, de későn. És mivel kiesik az a 3-4 óra az éjszakából, így egész délelőtt nyűgös ő is(Én is!!). Ráadásul lefektetni sem tudom, mert nem hajlandó elaludni, csakis akkor, ha benn van az ebéd a bendőben.

Szóval szerintem sem túl jó megoldás, ha későbbre teszed az esti elalvás idejét. Nekem a napközbeni lefárasztás sem vált be.

Bocs, hogy nem tudtam segíteni. Remélem csak átmeneti a koránkelésetek. :)

2010. febr. 18. 14:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyanez a helyzet a mai napig, a lányom 5 éves.

Bár ő inkább délutánra fárad el, de napközben már fél éves kora óta nem alszik.

Voltunk alvásvizsgálaton is, azt mondták hogy kevés az alvásigénye, de teljesen rendben van vele minden.

Ha ovis lesz, jobban elfárad, egy kicsit tovább fog aludni. Mi most beálltunk a fél hatos kelésre, ez már nagyon jó.

Ha nem akarsz annyira korán kimászni az ágyból, akkor feküdjetek egymás mellé, mesélj neki, játszatok valamit csendben.

Ha látszik rajta, hogy még álmos, akkor lehet hogy a közelségedtől még visszaalszik egy kicsit.

Nálunk rosszabb a helyzet annyiban, hogy a lányom frissen ébredt mindig...

2010. febr. 21. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!