Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért esik nehezemre a koránke...

Miért esik nehezemre a koránkelés megszokhattam volna már a másfél év alatt nem?

Figyelt kérdés

A fiam másfél éves és minden nap hajnali 4 óra után ébred, éjjel 3-8 alkalommal ébred, este már 8 kor alszik, bár mi még fenn vagyunk 9 után is.

Miért nem tudom megszokni a korán ébredést?

Olyan kimerültnek érzem minden nap magam, olyan fáradtnak, gyengének reggelente alig bírok kimászni az ágyból.

Mi lesz ha dolgozni kell menni?

2015. márc. 12. 05:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szerintem kerj egy teljes verkepet (cukorral). Lehet, hogy nem artana.

Nekem ket lanyom van, szerencsere ejszaka nincsenek fent. Ha igen, akkor pl.fogzas van vagy betegek.

Altalaban fel 7-kor ebredunk, hala a kicsinek.

Ha megvigasztal, akkor en sem fogom soha megszokni a korankelest. Egyszeruen nem megy!

Most pl.szenvedek, mert 6*-ra dagadt az arcom, hetfon mutottek a bolcsessegfogamat. Tegnap visszamentem, kaptam antibiotikumos csikot, egy fokkal jobb.

Es most 6:30-ra megyek a kovetkezo adagert..

Mindig van valami, ami kozbejon az alvasomnal ;)

2015. márc. 12. 05:42
 2/11 A kérdező kommentje:

Az az egészben a rossz hogy csak én egyedül vagyok olyan típus aki még akár 9 órakor is szívesen aludna.

A család többi tagja sajnos már 4 után felébred.

És ahogy a gyerek apja kimászik az ágyból a gyerekem is rá 15 perc múlva fel is ébred, nem tudom talán nem érzi a jelenlétét.

Úgy érzem minél jobban öregszem annál nehezebben ébredek.

Egy időben szedtem c vitamint akkor nagyon jó volt egy darabig, majd szedni akarok olyan vitamint ami a-z-ig biztosít vitamint.

Szerintem tuti van valamilyen vitaminhiányom mert a hajam is nagyon hullik, és a bőröm is nagyon hamar zsírosodik és a fejbőröm is, ráadásul iszonyatos pattanásos az arcom és a mellkasom is.

És kb 12 kg súlyfelesleget cipelek már évek óta amitől nem tudok megszabadulni .

2015. márc. 12. 05:55
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezen semmi meglepő nincs hogy kimerültnek érzed magad.

Nem alszol 7 órát összesen, és még azt a keveset megszakításokkal. Azt csodálnám ha így kipihent lennél.

Majd ha már nem ébred annyit éjjel és egyhuzamban többet tudsz aludni, nem leszel ilyen fáradt, kimerült.

Addig is gondolom még napközben alszik a fiad, az ő alvásidejében nyugodtan dölj le, aludj te is egy órácskát.

2015. márc. 12. 07:36
 4/11 anonim ***** válasza:

Jól értelmezem,hogy egy ágyban alusztok?

Miért nem teszitek külön,lehet jobban aludna.Azért egy 1,5 évesnek már simán ébredés nélkül aludni kellene.Mit csinál,ha felébred 3-8 alkalommal?És te mit csinálsz ilyenkor?

2015. márc. 12. 07:59
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem kell ide vérkép csak alvás. Miért alszik egy ágyban veletek? Az nem normális, hogy hajnali négykor kukurékol. Ezt mindenképp megszüntetném. HA kell pár napi sírással, de pihenésre van szükséged. Döntsd el, te, hogy mi legyen.
2015. márc. 12. 08:20
 6/11 A kérdező kommentje:

Nem alszunk vele egy ágyban csak 1 szobában neki külön ágya van a mienk mellett.

És hogy mit csinál ha megébred?

Iszik!

Aránylag ő hamar vissza is alszik, de én nem mindig.

2015. márc. 12. 08:36
 7/11 anonim ***** válasza:
teljesen normális hogy fáradt vagy. alig alszol valamit. az én fiam 8tól reggel 6ig alszik legtöbbször csak egyszer kell enni, még csak 7hós. én kb 10-11körül fekszek, van mikor éjfélkor ha úgy dolgozik a párom, 3műszakos, megvárom míg elmegy munkába és fent vagyok mikor hazaér. DE...reggel max az első fél 1 óra az álmos nálam. iszok kávét és kész. tehát meg lehet szokni a korán kelést, de te éjjel sem alszol, én azért 2x3 órát alszok egyhuzamba. tényleg valamit kezdeni kell a picivel. lehet melege van éjjel és azért kel sokat. vagy mit vacsizik? lehet az túl sok, ízes neki és attól szomjas. külön szobába nem tudjátok tenni? én még a fiammal egy szobában alszok de ő is rendszerint megébred, mocorog ha felkelek a férjem miatt pl reggel fél5kor ha úgy dolgozik. jó visszaalszik, de a mozgás miatt felébred.
2015. márc. 12. 09:29
 8/11 anonim ***** válasza:

Van úgy, hogy a gyerek bioritmusa eltér az anyáétól. Nekem ikreim vannak (tehát ugyanazt vaxcsorázzák, ugyanannyi fok van a szobájukban, stb.), de az egyiknek szuper alvókája van, 3 hónapos korától este nyolctól reggel nyolcig alszik egy huzamban. A msáik igazi bagoly típus. Olyan 2,5 éves koráig 5-6-szor kelt éjjel, plusz fél ötkor már ott kukorékolt a nappaliban, szerelt, hűtőt pakolt. Élmény volt évekig csinálni ezt, én konkrétan már hallucináltam a fáradtságtól. Most 3 évesek, még mindig nincs nagy alvásigénye, de legalább beéri éjszaka egy keléssel, és alszik reggel hatig. Ezt már én is tudom tolerálni, pláne, hogy már ovisok és én is dolgozom. De pl. férjem 7-kor alig vánszorog, hétvégén meg tízig alszik, akár a másik lányom. Ilyen típusok.

Kifogtál egy keveset alvó gyereket, miközben te jó alvó vagy - van ilyen, és nem a te hibád, hogy fáraszt.

Nekem a testmozgás segített - ha más nem, heti párszor egy óra ütemes séta, gyerek NÉLKÜL, esetleg kocogás - meg persze némi kávé. Kicsit a kajálásra figyelj, nem a fogyás miatt, hanem hogy ne ugráljon a cukrod - ne egyél cukros dolgokat, gyorskaját, inkább zöldséget, némi húst, mert így egyenletesebb lesz a teljesítményed, nem visel meg úgy a fáradtság. Nem lesz ez mindig így, nem fog ős sem ilyen gyakran kelni, ill. ha korán kelő marad, nagyobb korában már el tudja foglalni magát, ahogy most már az enyém is.

2015. márc. 12. 11:19
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerintem is külön szobába kéne tenni a fiadat (persze, ha megoldható), mert gondolom ő is felébred rátok és ti is rá. Az mit jelent, hogy iszik? Szopizik, vagy pohárban viszed neki? Nálunk a kislányomnak (már nem emlékszem mióta, de ennyi idősen tuti) be volt készítva az ágyába, innivaló. Éjjel felébredt, ivott, aludt tovább. Mindjárt 3 éves, most is így van. Nem ébreszt fel inni. Tény, hogy mázlista vagyok, mert mindkét lányom néhány hetes korától átalussza az éjszakát. Viszont, ha csak iszik, lehet, hogy ez jó megoldás lenne.
2015. márc. 13. 21:56
 10/11 anonim ***** válasza:
Még utolsó vagyok, az enyémek fél 7-fél 8 körül kelnek és én is utálom. Nemhogy korán kelést, de mindig is utáltam felkelni és szeretek még fetrengeni, de egyelőre ez nem megy. Majd, ha kamaszok lesznek, tuti bepótolom! :-)
2015. márc. 13. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!