Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet leszoktatni a...

Hogyan lehet leszoktatni a kisgyermeket a cumiról?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az öcsém 2 éves múlt, és még mindig cumizik, pedig már mindennel próbálkoztunk, hogy leszoktassuk. És itt jön a címben említett kérdés, hogy hogyan lehet leszoktatni a cumirol? Lécci ne írjatok olyat, hogy hagy cumizzon még, mert félünk is, ha nem szoktatjuk le, akkor még a fogában is kárt tehet. Előre is köszi a válaszokat :)

2015. márc. 7. 18:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Az én nagyobbik fiam 2 éves múlt, amikor elvettük tőle a cumit. Kistesója érkezésekor másfél volt, akkor már próbáltuk elvenni, de ugye a tesó is kapott, neki még jobban kellett. Az volt a szerencsénk, hogy a pici 7 hónaposan egyik napról a másikra kiköpte. Így tőle is könnyű volt elvenni, pár nap alatt elhagytuk. Szépen elfogadta. Sokszor beválik, hogy valakinek "odaadatják" :) Pl most jön a Húsvét, adja a nyuszinak, cserébe kap valami nagyfiúsat :) Igazából sztem tuti recept nincs erre sem, keménynek és kitartónak kell lenni. És minden cumit eltüntetni :) Remélem sikerrel jártok!
2015. márc. 7. 18:40
 2/5 anonim ***** válasza:
75%

Ha féltitek a fogát akkor inek adtatok neki elötte cumit. Mit szolnál hozzá, ha kapnál egy szép ajándékot, évekig imádnád tied lenne, és egyszer valaki csak úgy elvenné.

A cumi ugyan ez. A gyerek nem akarta azt, ti dugdoztátok a szájába, és most csak úgy elvenni nagyon nagyon csunya dolog.

Kb 3 éves korig erös az orális reflex, ami kell, hogy tudjon szopni. 3 éves korig lehet neki mondogatni, de semmi estre sem eröltetni. Lehet persze behatárolni, hogy az utcára nem viszitek, csak alváshoz, csak az ágyba...

Nekem nagylányom nagyon ragaszkodott a cumihoz, és 4 éves szülinapja elött pár nappal, lerakta és azt mondta, hogy ö már nagy és nem kell neki többet.

2015. márc. 7. 19:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Az enyem is mar negy eves korul volt, mikor alkut kotottunk, hogy elviszi a superman es hoz helyette neki egy taskat, amit annyira szeretett volna. A fogai teljesen rendben vannak, es ennyi idosen mar megertette a cseret, es nem traumakent elte meg. Ket evesen szerintem meg kicsi, ha szereti, ne vegyetek el tole, de ne is legyen a szajaban egesz nap.
2015. márc. 7. 19:45
 4/5 anonim ***** válasza:

2évesen kicsi hozzá, és csunya dolog lenne tőle elvenni, főleg ha nagyon ragaszkodik hozzá.

Nekem egy hónapja mult 3éves a legkisebbik fiam, még mindig cumizik. Már egy hónapja készítem fel őt rá, hogy husvétkor elviszi majd a nyuszi a cumijait, és hoz helyette neki vmi ajándékot. Rá is áll már.

A másik két gyerekemnek a Jézuska illetve a Télapó vitte el a cumiját ajándékért cserébe. Az egyik 2év 8hónapos volt, a másik 3,5éves.

2015. márc. 7. 23:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, mindenkinek a válaszokat! Majd megnézzük, hogy melyik válik be :)
2015. márc. 8. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!