Hogyan lehet leszoktatni a kisgyermeket a cumiról?
Sziasztok!
Az öcsém 2 éves múlt, és még mindig cumizik, pedig már mindennel próbálkoztunk, hogy leszoktassuk. És itt jön a címben említett kérdés, hogy hogyan lehet leszoktatni a cumirol? Lécci ne írjatok olyat, hogy hagy cumizzon még, mert félünk is, ha nem szoktatjuk le, akkor még a fogában is kárt tehet. Előre is köszi a válaszokat :)
Ha féltitek a fogát akkor inek adtatok neki elötte cumit. Mit szolnál hozzá, ha kapnál egy szép ajándékot, évekig imádnád tied lenne, és egyszer valaki csak úgy elvenné.
A cumi ugyan ez. A gyerek nem akarta azt, ti dugdoztátok a szájába, és most csak úgy elvenni nagyon nagyon csunya dolog.
Kb 3 éves korig erös az orális reflex, ami kell, hogy tudjon szopni. 3 éves korig lehet neki mondogatni, de semmi estre sem eröltetni. Lehet persze behatárolni, hogy az utcára nem viszitek, csak alváshoz, csak az ágyba...
Nekem nagylányom nagyon ragaszkodott a cumihoz, és 4 éves szülinapja elött pár nappal, lerakta és azt mondta, hogy ö már nagy és nem kell neki többet.
2évesen kicsi hozzá, és csunya dolog lenne tőle elvenni, főleg ha nagyon ragaszkodik hozzá.
Nekem egy hónapja mult 3éves a legkisebbik fiam, még mindig cumizik. Már egy hónapja készítem fel őt rá, hogy husvétkor elviszi majd a nyuszi a cumijait, és hoz helyette neki vmi ajándékot. Rá is áll már.
A másik két gyerekemnek a Jézuska illetve a Télapó vitte el a cumiját ajándékért cserébe. Az egyik 2év 8hónapos volt, a másik 3,5éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!