Kislányommal mi lesz az óvódában, ha itthon nagyon rossz? Bővebben lent.
Mintha az én fiamat írtad volna le, pedig ő már 6 éves.
Itthon detto olyan amilyennek leírtad a lányod, nem használ se szép se csúnya szó, se ígéret se tiltás. Betegségnél gyógyszert nem volt hajlandó semmi kép bevenni, könyörögtem, ígérgettem végül elvettem minden játékát, se tévé, se mese olvasás semmi, ha megláttam hogy egy szívószállal játszik még azt is elvettem tőle 4 napig inkább unatkozott, de akkor se vette be a gyógyszert, sőt volt is olyan "pofátlan" az elején hogy röhögve segített bezsákolni a játékait...
Oviban viszont alapvetően semmi panasz nincs rá. Egyetlen dolog az az hogy ha épp nincs kedve menni fejlesztésre, tsmt-re akkor nem tudnak vele mit kezdeni az óvónők nem megy.
Arról fogalmam sincs, mit kell csinálni otthon, hogy egy ilyen kislány megváltozzon, (merthogy nem tudom, mit csináltok rosszul), azt viszont én is osztom, hogy az oviban nem lesz gond. Pedagógus vagyok, és az ismeretségi körünkben volt a te lányodnál egy kb. ezerszer rosszabb kisfiú. Teljesen kezelhetetlen volt, és olyan ocsmányságokat mondott a szüleinek, amit te szerintem el sem tudsz képzelni. (Ott mondjuk konkrétan az volt a baj, hogy anya erélytelen volt, apa meg nagyon jókat mulatott pici fia minden bunkóságán.) Egy szó mint száz, kiderült, hogy ez a kis mintagyerek a mi sulinkba jár. Alkalomadtán megkérdeztem a tanító nénijét, hogy hogy bírják a kissrácot cérnával, és kiderült, hogy ez a pokolfajzat az iskolában egy teljesen normális, jól nevelt, problémamentes kisfiú.
Én is azt gondolom, hogy a csoportnyomásnak, illetve a teljesen más közegnek köszönhető ez a fajta változás, és feltehetően a te lányod is jó lesz majd az oviban.
szóval az a jó/"értelmes" válasz, amit hallani akarsz.
Csodás anya vagy. :)
18-as vagyok.
Az lemaradt, hogy a 4,5 éves kislányom itthon elég akaratos és egy kicsit szelektív a hallása, bent az oviba folyamatosan dícsérik. Nem hisztis, nem akaratos, szófogadó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!