Írnátok valami spéci fejlesztőt egy 2.5 évesnek akit nem érdekel semmi?
Egyet tud sok-sok éneket. De semmilyen fejlesztőjáték nem érdekli. Leülnék vele játszani "tanulni" hogy mi micsoda (állatok, játék ennivaló, színek stb... ) De semmi nem érdekli. egy két dolgot tud de ennyi, inkább dobálja a játékokat, úgy játszik velük ahogy Ő akar de nem úgy ahogy kéne, nem érdekli ha mondom mi micsoda.
Mondjuk sokszor utánozza a nővérét, de amit neki kéne tudnia az nem érdekli. Megy a saját kis feje után.
Vagy esetleg nem igényli hogy foglalkozzak vele? Magától tanul? Vagy nem tudom. Mert elkezd rosszalkodni, gondolnám mert unatkozik, ezért játszanék vele, de azt nem akarja, makacs és őnfejű.
Mit tehetnék hogy tanuljon is valamit?
Jár közösségbe? Az nagyon sokat segít, ott megfigyeli ahogy a kortársai mivel játszanak, persze hogy neki is azzal kell majd. Nem muszáj hogy bölcsi legyen, lehet az játszóház, ahol tanul egy kis közösségi szellemet is (értem ezalatt, hogy nem csak ő van a világon -az én fiam is ilyen volt, ő két éves elmúlt és bölcsis lett, azóta mintha kicserélték volna).
Amit tudsz még csinálni, hogy hagyd hogy csinálja amit csinál - közben figyeld és esetleg jegyzetelj, hogy mi az amivel kb. 2-3 percig képes eljátszani, matatni,nézegetni és menj rá a témára később (séta közben, otthon szerepjátékkal, autókkal). Nekem még nincs 2,5 éves a fiam, de egyetlen állathangot nem utánoz, pedig tudja szerintem -abból gondolom,hogy a dalokat is végig tudja, és mondja azokat a szavakat amit már tud belőle.
Formabedobó eddig nem érdekelte, majd egyik délelőtt putty-putty belerakta az összeset, ugyanígy a fakirakóval - kezébe sem vette eddig, majd fél perc alatt mind a helyére került.
Nagyon jó a játszva tanulni 4in1készségfejlesztő játékgyüjtemény,igaz 3 éves kortól van, de 2-3 játékot már tud csinálni, ezek egyszerűek és sikerélmény neki. sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!